Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Silnik 1.8 T i gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specem nie jestem ale zapewne to jakis wylot zaworka bezpieczenstwa czy cos ... Moze wypowie sie ktos bardziej kumaty w temacie ;)

Zapytaj rowniez na :

http://lpg-forum.pl/

tam na 100% ktos Ci odpowie bo monterow Ci tam dostatek :hi:

Opublikowano

ja w czawrtek zakladam do swojej turbawki gaz zavoli zobaczymy jak na tym bedzie latalo. Zakaldal ktos tej firmy gaz????

Opublikowano

Czemuy zavoli ? Bo tanio ? Czemu nie stag np?

Opublikowano

no wydaje mi sie ze dobra firma zavoli a drogo tez nie maja a co zle ze zavoli

Opublikowano

niezakładaj żadnych wynalazków, zastanów sie kto potem bendzie to serwisował - zavoli niejest popularne z tego co wiem.

Z tego co widze na stronie Zavoli to tez sa kity tak jak w przypadku STAG i innych. Wierz lub nie ale najlepiej bendzie ci działać stag 4/300/300plus z dobrze dobranymi komponentami a z figmowych LandiRenzo.

Opublikowano

A stag ma na tyle przyjazny interfejs ze mozna samemu regulowac jak sie ma troszke pojecia ;)

U kumpla w 1,8 T lata stag 200 + magic jet + scorpion ST i jest malina :)

Opublikowano

A stag ma na tyle przyjazny interfejs ze mozna samemu regulowac jak sie ma troszke pojecia ;)

Nawet już nie o to chodzi, z tego co sie opatrzyłem różnych sterowników to algorytm kalibracji ręcznej w stag 4/300/300plus moim zdaniem przebija inne starowniki ktore widziałem - wiekszośc ma automatyczny algorytm i on nie dokońca jest dobry.

Opublikowano

powitac gazik w zavoli zalozony latam juz od paru dni nic sie nie dzieje nie muli wiec co myslicie o wywaleniu katalizatora czekam na rady pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam gazik od roku katalizatora nie ruszałem i jak na razie jest OK. Co do wycięcia kata na forum zdania są podzielone chyba będzie po równo zarówno zwolenników jak i przeciwników. Gdyby kat miał "duże" znaczenie dla turbiny to bez względu na rodzaj paliwa (gaz lub benzyna) należało by go usunąć. Na dzień dzisiejszy jestem w grupie przeciwników wycinania kata.

Opublikowano

a jak idzie ci od 4 tys u mnie troche sie muli ale gadalem z panem co zakladal powiedzial ze po 1000 km wezmie laptopa i zobaczymy co bedzie i wyreguluje

Opublikowano

a jak idzie ci od 4 tys u mnie troche sie muli ale gadalem z panem co zakladal powiedzial ze po 1000 km wezmie laptopa i zobaczymy co bedzie i wyreguluje

trzeba bylo posłuchać rady, teraz to proponuje ustawić przełaczenie na banzyne przy 4 tyś :tongue4:

Z tego co czytałem i słyszałm to zavoli niema dobrych reduktorów do turbo.

Opublikowano

Popieram :wink4:

Opublikowano

Bez przesady demonizujecie chyba "troszkę", bo na mojej instalacji ładnie się wkręca od 2200obr/min - a ja mam reduktor zavoli.

Opublikowano

Bez przesady demonizujecie chyba "troszkę"' date=' bo na mojej instalacji ładnie się wkręca od 2200obr/min - a ja mam reduktor zavoli.

[/quote']

Tak samo jak na benzynie? i do odcinki na 1,2,3?

Opublikowano

heh :) O to sie rozchodzi :) Zalezy jakie kto ma wymagania :) Dla mnie auto na gazie ma zapieprzac jak na benzynie :) Do odcinki :) Jak nie to d*pa blada :P Z tym ze zalezy jak kto jezdzi :) Jutro gazuje jedno A4 1,8T to sie chlopak podzieli z wami potem opinia :D A lubi ostrzej jezdzic ;)

Opublikowano

Dla mnie auto na gazie ma zapieprzac jak na benzynie :) Do odcinki :) Jak nie to pupa blada :P

To zdaje sie gwarantuje że głowica po paru tysiącach niespłynie do miski olejowej :) i niestety sam parownik niejest za to odpowiedzialny jest tylko jednym z elementów.

Opublikowano

Nie byłem na hamowni to nie wiem jakie mam osiągi na benzynie a jakie na gazie. Ale jeżeli ktoś chce szybko śmigać to proponuje zainstalować podtlenek azotu :> - też gaz.

Opublikowano

Albo kupic 1,6 i zagazowac pierwsza generacja :) Generalnie wydaje mi sie ze jak juz pod noga czujesz ze nie jest dobrze to na 100% nie jest dobrze :)

Kupiles turbo po to zeby jezdzic 80km/h ? :)

Opublikowano

Kupiłem z turbina bo sprzedający nie miał w swojej ofercie silnika 1,6 :)