Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Silnik 1.8 T i gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty masz wersje 150km a ja 170 km

w twoim wyciśnie się max 200ps a umie poleciało mocniej:)

a ja mam b5 chyba w tej starej budzie ale wersja z usa[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 16:46_________________________________________________no ja mam b5 ale tego silnika co ja mam nie ma nawet w danych na profilu tu na stronie ja mam chyba ...hmmm

pierwsza litra to W.wdr czy cos takiego:)dlatego mam 1.8 t Q 170ps czy jak jak kto woli 125kw

Opublikowano

Sorki za :offtopic: ale i tak poprosze o info o tej firmie bo ciekawy jestem jak robia softy +80KM, skoro najlepsi w polsce nie potrafia

Opublikowano

proszę

http://www.chiptuning-dabrowa.pl/[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 16:58_________________________________________________a co tzn najlepsi w polsce hmmm?:):tongue4:

Opublikowano

W takim razie czekamy na wykres z hamowni. :)

Jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem to moc o której mówisz jest mocą na "oko" a modyfikacja śmierdzi mi gotowcem. Piszesz, że to jakiś silnik na rynek amerykański - nie znaczy to, że może osiągać po czipsie moce większe, niż np. fabryczne 180 po czipie (AJL). Z informacji jakie można znaleźć na różnych stronach/forach to przyrost jaki udaje się uzyskać samym czipem oscyluje w ok. max. 40 kucy. Na więcej nie pozwala osprzęt fabryczny czyli intercooler, układ paliwowy, dolot, turbina (na pewno w przypadku 150 PS, w 180 (AJL) jest wydajniejsza).

Na Twoim miejscu zrobił bym pomiar na hamowni - wiedział byś przynajmniej za co zapłaciłeś. Nie narażał byś się też się na ironiczne uwagi z naszej strony.

Jak kolega wyżej napisał:

... co do tych dodatkowych 80 KM samym chipem to nie będę się spierał, widocznie nowy rodzaj tjuningu powstał, daj namiary bo tez tak chce :gwizdanie:

Skoro tak dobrze robią to może zrobimy grupowe czipsowanko. :wink4:

Opublikowano
:cicho::cool1:
Opublikowano

zapraszam na chipa i polecam ich

co do chipsa-to nie gotowiec-czekałem na niego pare godzinek

to fachowcy i nie robią gotowców tylko pod każde auto inny soft by było wszycho ok

poza tym nie będe ich reklamował bo nie o to tu chodzi i nie o to ile mam kucy bo też mi to lata:)mam miec dobre auto a tu jest problem??

dla kolegi wyżej-jeżdziłem bi turbo i n ie ma polotu z moim uwierz

ja sam nie wierzyłem że dodadzą aż 80 km a jednak:)a na chamowanie nie jade bo po co ale może latem dla siebie sprawdze:)[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 17:39_________________________________________________aha i 40 kucy to oni wyciagają z 1.9 disel ze 110 km robią na 150km spokojnie

mój brat ma więc wiem bo jeżdziłem

Opublikowano

czyli reasumujac po samym chipie objezdzasz 2.7biT??

Opublikowano

hehe ostatnio brałem się z mesiem slk tym najnowszym

miał silnik coś ok 5 , 6 tysięcy więc mocy ok 350km podejżewam i szliśmy ok 200 metrów łeb w łeb

a co do bi turbo-jeżdziłem i nie ma polotu

koniec:)

pomóżcie w sprawie gazu

Opublikowano

co do gazu to ciezko cokolwiek powiedziec bo nie wiadomo jaka masz moc auta ani jaka masz instalacje zalozona.

Opublikowano

a co do chipsa-w niektórych silnikach nie da sie podnieść o tyle mocy to fakt

np w oktawi 1.8 t jeden model podniesiesz o 50kucy a drugi tylko o parę

to zależy od silnika i tyle:)

ja mam szczęscie hehe

nr do nich 504-104-943 tomek moto-max

Opublikowano

No to mamy kolejnego bajko pisarza , albo człowieka żyjącego w nieświadomości :decayed:

Opublikowano

dawno tak sie nie usmialem :polew:

a na chamowanie nie jade bo po co

i masz racje, ja tez bym nie jechal bo z 250 moze zrobic sie 200 i wtedy tylko lina i do lasu....

widze, ze jestes od nas to zapraszam na spot do Gliwic :good:

Opublikowano

Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5) zrobili faktyczne 250 KM to ja się dam obrzezać na żywca tępym nożem :polew:

Ps. Co do problemów z instalką LPG to ja bym pojechał do innego zakładu bo ten co ci zakładał instalację to, jeżeli coś spie*dolił, raczej się do tego nie przyzna i będzie szukał innych przyczyn dla picu tak jak kolegę wkręcali a jak pojechał gdzie indziej to mu powiedzieli że instalacja była odwalona najgorszą fuszerką i dlatego ma problemy co się sprawdziło jak ją zmienił :wink4:

Opublikowano

te 80 km które dodał powiedział że to lekka modyfikacja i najbezpieczniejsza

az sie boje jaka moc wyszłaby przy hardkorowym programie :kox:

Mozemy zrobić tak , że podasz mi nr. swojego konta ja ci przeleje 200pln na hamownie , pojedziesz , shamujesz , wkleisz wykres.

jesli bedzie minimum 210KM to nie zwracasz mi kasy , jesli powyżej to ja płace , ok ???

Opublikowano

Kolego jak ze 110 w 1,9 tdi robią 150 to chyba tam pojade moze wykrzesają ponad 200KM z mojego 2.0 :polew:

Opublikowano

chłopaki macie ubaw heheh

akurat silniki 2.0 kolego kiepskie są do chipa ale co ja się tam znam

:)

Wy jesteście to spece jakich mało o podważacie gościa który robi chipsy na europę

więc mam dla Was dobry pomysł

otwórzcie zakłady róbcie chipy i zarobicie co???kończę temat panowie bo widzę że po prostu mało się znacie

a do guregoru-"Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5)" -mało się znasz więc nie powinneś tu zamieszczać wątku, bo są nawet wersje 180km ale przecież Ty się znasz lepiej nie:)

Opublikowano

a do guregoru-"Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5)" -mało się znasz więc nie powinneś tu zamieszczać wątku, bo są nawet wersje 180km ale przecież Ty się znasz lepiej nie:)

to ze są 180 konne to my dobrze wiemy kolego , i wiemy również że nie ma 170 konnych :gwizdanie:

no i wiemy napewno ze nie mozna ze 170KM zrobić 250KM samym programem :gwizdanie:

dałem ci propozycje , rozważyłeś ją ????

Wy jesteście to spece jakich mało o podważacie gościa który robi chipsy na europę

moze i robi ale to oszust i tyle :wink4:

DAJ WYKRES I BEDZIE PO DYSKUSJI

Opublikowano

Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5) zrobili faktyczne 250 KM to ja się dam obrzezać na żywca tępym nożem :polew:

popuscilem :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

moskal dorzucam drugie 200 ale jak nie bedzie 200+ to biore 400 :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie było zabawnie pośmialiśmy się :polew: ale nie odchodźmy aż tak daleko od tematu. Każdy ma prawo do własnych przemyśleń i osądów - czasami błędnych, ale to nie znaczy aby po nim jechać od dłuższego czasu jak po łysej kobyle. Proponuję uciąć temat tępym nożem (czystym, bądź zakrwawionym) i powrócić do wątku, ewentualnie można chyba część tych przemyśleń przelać do odpowiedniego działu.

Opublikowano

ok przesyłaj kase zrobei specjalnie dla Ciebie-myśle żę 210 będzie bez problemu

a co do mojego silnika to zagne was i zrobie zdjęcie z dowodu poza tym panowie cos słabo sie znacie

bo u porządnego elektronika który ma nowe programy mój silnik z oznaczeniem wychodzi a w sklepach jak kupuje części go nie ma np hehe

Przy uzupełnianiu profilu także go nie ma dlaczego znawcy?????????????????????????????????????????????????????