Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.04.2019 o 17:04, karol721 napisał:

Witam mam możliwość kupienia felg 17 7j et 37,miałby być z oponami 225/45/17 czy nigdzie nie będzie obierać i jak będzie wyglądać? 

Ja mam takie zimowe i nie obcieraja 

A mam zawieszenie 1BV s-line

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Posiadam audi a4 b6 Avant z silnikiem 3.0 Asn w quattro i chce zalozyc ładne felgi na lato. 

Mam mozliwosc zakupu ladnych felg ori s line 18" od A4 o numerach 8jxh2, et 30. Czy bez problemu bedą pasować ? Nic nie bedzie ocierac ?

Z góry dziekuje za pomoc.

Opublikowano

będą pasować 

Opublikowano
22 minuty temu, ucho.77 napisał:

będą pasować 

Dzięki za info.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

mam a4 b6 1.9tdi avant z 2002 roku. felgi 16 cali 6.5J ET50 będą pasować ?

Z góry dziękuję za pomoc ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemanko mam pytanie mama audi a4 b8 na zawieszeniu z AP 078 i chce kupić 19 na.przod 19x8.5 ET42 A na tył 19x9.5 ET42 I powiecie mi czy et będzie dobrze nie będzie nic odbierać ani wystawac ani nigdzie chaczyc? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam pomóżcie proszę posiadam A4 B6 1.8 t 163 KM Avanti 2003 r s line założone są oryginalne felgi 17 chce na zimę zakupić stalówki 16 5x112 chodzi o te et jakie podejdzie chodzi aby to normalnie wyglądało i nie wadziło o zacisk plis pomóżcie z góry mega dziękuję i pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. 

Czy 8j et 28 podejdzie pod a4 b6 avant? 

Zawiecha s line 1bv(chyba) przod +talerze z B5. 

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Grzeję kotleta. Nie chcę śmiecić.

A4b7. Zawias 1bv czyli 2cm w dół.

Muszę kupić stal na zimę.

Pytanie:

Felga stalowa 16" 6j czy 6.5j?

I jakiego et mam szukać?

Obecnie alu 18" 8j et40

Do stali chce opony 205/55 oczywiście 16"

Czy stal 6j nie będzie wyglądała jak tramwaj?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Funkybela,

Powinno być na styk z przodu, z tyłu bez problemu.

Jaka guma ?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Panowie czy felgi 18 cali 8j et 47 opony 235,40 beda pasowaly do audi a4 b8 avant. A jak nie to jakie felgi kupic z jakim et

Opublikowano
W dniu 26.01.2020 o 20:46, Maciek1281 napisał:

Witam. Panowie czy felgi 18 cali 8j et 47 opony 235,40 beda pasowaly do audi a4 b8 avant. A jak nie to jakie felgi kupic z jakim et

Spokojnie zmieścisz jeszcze by dystans z 15mm się zmieścił 

Edytowane przez EdoTensei

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Czy felgi 18"x9.5j ET 42 z oponą 235/40 będą pasowały do A4 B7? Jeśli tak to jakie najlepiej dać dystanse tak, aby koła nie przycierały przy pełnym obciążeniu auta (tj. 4 osoby + bagaż)?

Zawieszenie 1BE i w planach mam dołożenie talerzyków od B5 z przodu.

Edytowane przez KptBorsuk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam posiadam koła letnie 18 8j et 47 245/40w mojej b8 avant zawieszenie -30mm, koła są troche schowane do środka mam zamiar zmienić felgi na inne i chciałbym zeby były bardziej wysunięte na zewnątrz . jakie minimalne et mógłbym wsadzić i czy felga 8,5j nie będzie lepiej wyglądać przy takiej szerokiej oponie ? z góry dziękuje za odpowiedz :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam chciałbym wiedzieć czy opony 225/45r18 z rantem beda pasować na felge 8.5j et30 a4 b8 zawias standard

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema. Chce kupić felgi na lato i takie pytanie. Czy będzie dobrze siedziało? JR11 18x7.5 ET 40 i opony 235/40. Audi A4B7.
Dzięki 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Panowie pytanie. Szukam felg do mojej b6 na przyszły sezon. 18 cali  napewno 8.5j opona 225 /40 i nie wiem jakie et wybrać żeby to było w pełni funkcjonalne i zarazem wygladalo. Zawias 1be i pro kit ale raczej będzie gwint bez mega gleby też do codziennej jazdy. Z tego co piszecie to et 30 będzie ok ale czy przy komplecie ludzi nie obciera nic z tyłu? 

Opublikowano

Szukaj felgi z et 30/35 lub od 40 w górę i wsadzisz dystans.

Zależy też po jakich drogach jeździsz ale myśle że przy et 33-35 bd okej :thumbup1:

Opublikowano
2 godziny temu, Tkoczu_ napisał:

Szukaj felgi z et 30/35 lub od 40 w górę i wsadzisz dystans.

Zależy też po jakich drogach jeździsz ale myśle że przy et 33-35 bd okej :thumbup1:

spodobaly mi sie fele z a5 z et29 tylko mam obawy czy przy komplecie osob( jezdze tak do pracy raz na miesiac- poltorej)  nic nie bedzie tarlo. drogi raczej takie srednio dobre duzo w okolicy nowych nawierzchni klada a po polach nie jezdze i  jak mowilem gleby tez nie bedzie duzej max 4cm nizej od serii 1ba. Ew jak juz nie bedzie wyjscia to et 35 wpakuje i tez bedzie. Tylko masa ludzi tak jezdzi i nie wierze ze nikt czasem kompletu osob nie wiezie :D

Opublikowano

Zakupiłem opony 225/45/17 teraz chce kupić do nich jakieś alusy 17 znajomy mówił że do naszych a4 b7 avant seryjnie jest ET 45 i jak dam niżej będzie wystawać. I tak szukam i szukam tych alusów i te co chce to generalnie ET 45 wszystko od Dezanta, ET 37 Audi i jestem w kropce bo się nie znam :( a auto trochę nisko tył leży wiec jak coś wejdzie na równo to kicha. Auto robi trasy PL-NL wiec jak jest załadowane to opona się chowa pod spód wiec na równo raczej odpada, chyba ze je podnieść do góry :)

81212060_1462698233897611_1521525029697748992_n.jpg

aurto.jpg

104003342_252265762537866_8550181901673218141_n.jpg

przód.jpgPrzód

tył.jpgTył

Edytowane przez Syyyyyba