cocoo24 2 #1 Napisano 25 Styczeń (edytowane) Witam, mam problem, silnik nie do końca równo pracuje, co powiedzmy 5 sekund wypada jakby zapłon. Jestem po zmianie pompek na regenerowane, po podłączeniu vag widać, że delikatnie falują obroty. Zauważyłem tez że podczas przyśpieszenia z miejsca auto dopiero po sekundzie przy 2000 obrotów tak jakby nabiera mocy i nie chodzi mi o turbo dziure, ale bardziej w kierunku długiego pompowania podciśnienia. Edytowane 25 Styczeń przez cocoo24 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #2 Napisano 25 Styczeń Wszystkie BIPy sporo w minusie jak na PD w B6... przy tej wymianie pompek dałeś nowy filtr paliwa ? Przydałoby się sprawdzić ciśnienie na pompie tandemowej. No i czy te pompki były o tych samych numerach co Twoje ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek95 29 #3 Napisano 25 Styczeń No opcji może być wiele. Od niepoprawnego poskładania całości, złe numery pompek aż po skasztanioną regeneracje, co osobiście obstawiam znając realia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #4 Napisano 25 Styczeń dałem nowy filtr paliwa, pompki miały ten sam nr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #5 Napisano 25 Styczeń No to albo słabe ciśnienie na tandemie, albo tak jak Michał napisał - zła regeneracja/nieudolny montaż... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #6 Napisano 25 Styczeń takim czyms zmierze vacum? https://allegro.pl/oferta/bass-polska-wakuometr-miernik-podcisnienia-vacum-6999666739 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #7 Napisano 25 Styczeń Najlepiej jak jest zalany gliceryną... taki do 10 bar wystarczy, nie ma wtedy bezwładności wskazówki, łatwiej odczytać pomiar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #8 Napisano 25 Styczeń dzięki za info, sprawdzę pompe vakum. coś też czuje że te regenerowane wtryski tez nie są do końca. Czy po wymienie wtrysków trzeba robić korekte programu/ map? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #9 Napisano 25 Styczeń 2 minuty temu, cocoo24 napisał: Czy po wymienie wtrysków trzeba robić korekte programu/ map? Jak wsadzone z tym samym numerem (ew. zastępcze) to nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #10 Napisano 25 Styczeń dzięki za info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrsob1 141 #11 Napisano 25 Styczeń Jaka była przyczyna wymiany pompek ? Bo czytając odnoszę wrażenie że wymieniłeś dobre pompki na gorsze ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #12 Napisano 28 Styczeń silnik przestał odpalać, kasta latała na boki, samo uszczelnienie nie pomogło były duże korekty na 1 pompce. Po wymianie tylko 1 pompki przez 3tys km było idealnie no i problem powrócił problem z odpalaniem i drgania na kaście. Mechanik dosyc zaufany sprawdzał i korekty na minus na 4 i 3, wymieniłem więc wszytskie 4 na jakieś regenerowane z niby zaufanego źródła z zielonej góry. Aktualnie auto odpala idealnie ale nie trzyma mocy, na zimnym pracuje bdb, ale jak się rozgrzeje to czuć nierówną pracę silnika, tak jakby co 5 sekund wypadał zapłon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrsob1 141 #13 Napisano 28 Styczeń (edytowane) Lekkie , nieregularne bujnięcia silnikiem na biegu jałowym to w tych silnikach w sumie norma . Jakbyś miał faktycznie wypadanie zapłonu to taki błąd by się w sterowniku silnika zapisywał. Do wszystkich objawów jakie miałeś i masz nadal najbardziej pasuje problem z uszczelnieniem pompowtrysków albo ich kijowa regeneracja . Według mnie największym problemem jest tutaj brak wiedzy mechanika i jego improwizacja w diagnozie i prowadzeniu naprawy Jeżeli masz założone pompki po regeneracji to w sumie nie wiadomo czego się można po nich spodziewać, przynajmniej połowa regenerowanych gorzej działa niż stare używki Oddał bym auto do mechaniora który na silnikach grupy VAG zęby zjadł ( najlepiej razem z tymi starymi pompkami ) powiedział mu co było robione i myślę że bez problemu temat ogarnie Edytowane 28 Styczeń przez piotrsob1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #14 Napisano 28 Styczeń masz kogoś takiego z WLKP najlepeiej Poznania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #15 Napisano 29 Styczeń jeszcze teraz zauwazyłem, że nie jest elastyczny i mam wrażenie jak by za mało paliwa dostawał i szarpie delikatnie przy przyśpieszaniu na wysokich biegach a małej prędkosci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #16 Napisano 30 Styczeń Pany a jest możliwe ze stara pompa tandemowa po wymienie wtrysków ich nie ogarnia? wczoraj badałem ją i niby jest ok, ale była już kiedyś przezemnie klejona na krućcu i profilaktycznie chyba zacznę od jej wymany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #17 Napisano 30 Styczeń Króciec na podciśnieniu nie ma nic wspólnego z sekcją tłoczącą paliwo, jeżeli ciśnienie tłoczenia paliwa jest ok, to jej nie zmieniaj... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek95 29 #18 Napisano 30 Styczeń Tak jak pisałem wcześniej, skopane pompki. Nie ma co sie doktoryzować więcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #19 Napisano 31 Styczeń 10 godzin temu, misiek95 napisał: Tak jak pisałem wcześniej, skopane pompki. Nie ma co sie doktoryzować więcej dzięki za info, dam znac co i jak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralen 2 #20 Napisano 31 Styczeń (edytowane) Spróbuj pobawić się synchronizacją rozrządu na fasolkach. Może uda Ci się troszeczkę skorygować problem skopanych pompek i efekt będzie zadowalający. Na ile masz ustawioną synchronizację wałka rozrządu ? Edytowane 31 Styczeń przez Ralen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #21 Napisano 31 Styczeń Zrób komplet logów: statyczny 001 + 004 BS 003 BS 011 dynamiczny 003+008+011 statyczny + dynamiczny 013+018+023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #22 Napisano 4 Luty póki co nie mam opcji zrobienia logów dynamicznych ;/ wymieniłem vacum pompe na boscha i jest znaczna poprawa, bipy na 0 korekty w normie Silnik zaczął chodzić o niebo lepiej, ale raz na jakiś czas skocza obroty delikatnie i nie wiem czy ten typ już tak ma, czy warto szukac dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #23 Napisano 5 Luty i jeszcze jedna rzecz, auto na 4 i 5 biegu podczas przyśpieszania na niskich obrotach w granicach 1200 a 1600 nie przyśpiesza płynnie ale czuć jakby delikatne wstrząsy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #24 Napisano 5 Luty Masz 2002r, możesz na próbę dać zaślepkę pod EGR, błedu nie wywali, do głębszej analizy, logi dynamiczne niestety... na 4 i5 biegu pedał w podłodze i drgania mogą być też objawem dwumasy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #25 Napisano 8 Luty jeszcze jedno pytanie, czy moge robić logi zestawowo w jednej próbie aby tyle razy nie śmigać, czy lepiej każdy osobno? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #26 Napisano 8 Luty Przecież pisałem Ci żebyś zrobił razem: dynamiczny 003+008+011 dynamiczny 013+018+023 statyczny 001 + 004 BS 003 BS 011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #27 Napisano 8 Luty 6 minut temu, kamil-vag napisał: Przecież pisałem Ci żebyś zrobił razem: dynamiczny 003+008+011 dynamiczny 013+018+023 statyczny 001 + 004 BS 003 BS 011 dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bobocek82 0 #28 Napisano poniedziałek o 18:56 Witam Jak na pompki po regeneracji to korekty chyba nie najlepsze a i bipy tez. Ja regenerowalem w sierpniu a korekty mialem max do 0.8 bipy podobne do twoich. Po regeneracji bipy mam praktycznie na 0 a korekty od 0.15 do 0.4....powodem r regeneracji bylo u mnie szarpanie podczas przyspieszania najgorzej +- 1900-2200 a i na wolnych sie wyczuwalnie potykal co jakis czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #29 Napisano poniedziałek o 19:44 (edytowane) Proszę o analizę https://log.malonetuning.com/chart/247374#H8KLCADCl8OPYVwCA03DizEKwoAwDMKFw6HCu2ROw4HCgMKDwp7CpXTCqBpqwqBaaSPCqMKnw5fDqsOiw7jDvsKPZy3CjGkZZGUTcsOawrcCw5g4wqwxwqYsFz8TIcOww4rDmStDFT9Nw6Y0w77CkMOyWsKWMMOrC8KFw7UHwrbDgx7CqUEiwodAw59zw5dUwrYoWsKdWsOnbgRNGFh9AAAA https://log.malonetuning.com/chart/247375#H8KLCADDtsOPYVwCA03CjkEKw4MwDATDv8KiwrMFDcO0N8OGB8K1FsKuIMKxwoLCrMKEwrTCr8KvE0PDqXVGw4MqRjBedGfDjMOkw5TDmCHDnMOCwpRCwoTCpy4PwqnCjMOFdFtbw4cDw45qw7LDocOzCgpXNnLChmHDqsOOw6bDqMKKB8OSIWcxGsOKGcOfPwQmw6XDpVfDksOXw75Ew6zCqzBdwoI2w5fCtsOOMsKewrnCp8O0BRsWJh7CpgAAAA%3D%3D https://log.malonetuning.com/chart/247376#H8KLCAAkw5BhXAIDTcKOQQrDgzAMBMO%2FwqLCswUNw7Q3w4YHwrUWwq4gwrHCgsKswoTCtMKvwq8TQ8OpdUbDgypGMF50Z8OMw6TDlMOYIcOcw4LClELChMKnLg%2FCqcKMw4V0W1vDhwPDjmrDssOhw7MKClc2csKGYcOqw47DpsOowooHw5IhZzEaw4oZw58%2FBCbDpcOlV8OSw5fDvkTDrMKrMF3CgjbDl8K2w44ywp7CucKnw7QFGxYmHsKmAAAA https://log.malonetuning.com/chart/247377#H8KLCABCw5BhXAIDbcKNTQ7DgiAQwoXDr8OCeiYpWsO1MMKEBcOKwoROUsKhwoHCqcKpwp5ewqBJw6PDgsOle8Ofw7sxRj3DksOzw47CkTDDpMK0LkXDgWDCocKZc8OKw7zCoSpBBcKKwpTCncKQw5pJfFEWwpTChBvCusKNW2PDr0zDrAnCvRNXSMKaeQbDiSvDvSPCt8KDOMOvw7F9w4zCqMOMYcKSflPCkz%2FDgAzCoGHChAtcw6EEwrrCvinDnVNuwpVUwpbCmcO7wqoewq3DvQLCtRx8PsOQAAAA https://log.malonetuning.com/chart/247379#H8KLCABhw5BhXAIDTcKMw4EOw4IgEETDv2XDj0tSwrTDujPChAPDisKGblLCoVnCtsKmw7XDqy00MR5nw57Cm3EOwp7DpcO1w6BMJklZwpcKOHhsw6VcwoQ%2FdETChETCmSQow4FJw7LCm0TCjRbCs8KZwrBxW8KcwpvCiSPCmRg0VMOSVl5RZcKlRkLCjGbDv8OJIMKcJsOtZ8KHw7kHw5zCgBZveMOHC8KOHsOBdiXCrFrDqjJzwr%2FCtMKjw7dfwpDCpQTCgsKzAAAA https://log.malonetuning.com/chart/247378#H8KLCADChMOQYVwCA03Di0EKwoAgEMKFw6HCu8OMegTCrW4jLsKsBhswDcKdwqA6fVnCm8KWw6%2FDv3jDlsOCwpTDl8KRE8KpUMOywr5VQMOtwrDDhcKYC1%2FDtEzChEDCicKKF8KCJn7CnsOVwqnDvMOBw7XCtcOCYcKRFyrDiQ%2FCrEbCgx3Dtg7DgXzCv11yw50iS1MzOHcDwqIjw4fClXsAAAA%3D Edytowane poniedziałek o 19:49 przez cocoo24 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #30 Napisano poniedziałek o 19:58 Te korekcje tragedia jednym słowem, ja to bym robił reklamację. Do tego te BIPy jak na B6 TDI PD to za bardzo w minusie... Oni Ci dali w ogóle pompki z tymi samymi numerami ? Doładowanie też skacze, pewnie się geometria przycina... Program jakiś tez jest, ciekawe na ile się tuner popisał. Ja bym wgrał serię, żeby cokolwiek dalej naprawiać i analizować... potem kłócił się o tą regenerację pompek... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach