Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zrobić mp3 w aucie? kabelek do schowka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam radio Audi Concert. Czy jest jakiś kabel który można podłączyć do radia oryginalnego i np. wyprowadzić go do schowka żeby można było podłączyć odtwarzacz mp3 ?

Opublikowano

Te radyjko chyba nie ma funkcji wejścia sygnału zewnętrznego, więc zostaje taki transmiter

Opublikowano

Pisałem o tym bodajże 4 dni temu, nie tylko ja zresztą. To pytanie pojawia się zresztą cyklicznie. Czytajcie trochę forum, nie ma sensu raz na tydzień pytać się o to samo. Tu masz linka do przykładowego tematu: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7598

Opublikowano

Forest, bo tam się pojawia info między wierszami :wink: Dlatego mało widoczne. :cool:

a4avant, to musisz sobie zakupić http://www.piloty.pl/TRACK66.html

Adapter TRACK66 - interfejs AUX-IN dla wejścia zmieniacza CD

• Wersja TRACK66/08

• Kompatybilna z większością odbiorników fabrycznych Audi,

VW i pokrewnych z 20-pinowym gniazdem Mini-Iso "C"

• Pozwala w odbiorniku aktywować gniazdo przeznaczone

dla zmieniarki płyt CD i uzyskać wejście liniowe dla

sygnału audio z dowolnego źródła zewnętrznego np.

odtwarzacza MP3, iPod, DVD lub nawigacji PDA

• Opis gniazda odbiornika powinien zawierać sygnały:

AVW_AUX_300x280.jpg

13 - DI lub DATA IN

14 - DO lub DATA OUT

15 - CLK lub CLOCK IN

16 - U+ stałe +12V

17 - ACC lub -o/o- +12V wyłącz.

18 - COM lub S-GND masa audio

19 - AF-L lub CD-L wej. audio L

20 - AF-R lub CD-R wej. audio R

• Czarny przewód należy połączyć w pierwszej kolejności

z masą (obudową) odłączonego od zasilania radia

• Czarne (ew. białe) gniazdo cinch - wejście audio L

• Czerwone gniazdo cinch - wejście audio R

• Po załączeniu klawiszem CC/CD adapter aktywuje wejście

audio i wyświetla na displayu napis CDC11 TRACK66

oraz kolejne jednostki sekund

• Niekompatybilny z Beta CC, Gamma CC, Delta CC.

Dla Gamma 4 wymagana przejściówka na iso 10pin

miniiso_150x110.jpg

na allegro : http://allegro.pl/item172652758_adapter_interfejs_aux_in_vw_audi_seat_mfd_.html

Opublikowano
takie rozwiazania sobie darujcie

To racja, brat ma w aucie taki transmiter i odbiór jest do bani.

Jak jeszcze dojdą bardzo silne stacje niemieckie to słuchać nie można :evil:

Opublikowano
  • Autor

Czyli ten Adapter TRACK66 jak kupie to będzie działać tak ? Ma ktoś z was wyprowadzony taki kabelek ?

Opublikowano
Czyli ten Adapter TRACK66 jak kupie to będzie działać tak ?

Działać będzie na pewno, tylko do jakości można mieć zastrzeżenia

Opublikowano

Podłączenie tego interfejsu ma jedną zasadniczą wadę (w porównaniu do radia z mp3) - piosenki trzeba zmieniać w odtwarzaczu MP3, co nie jest ani przyjemne ani tym bardziej bezpieczne. Trzeba oderwać wzrok na dłuższy czas od drogi i czytać na malutkim wyświetlaczu playerka co akurat leci i co chcemy znaleźć. Sterowanie z radia jest dużo wygodniejsze i bezpieczniejsze. Ale plusem jest nieograniczona pojemność odtwarzacza (zależy jaki model), nie trzeba wachlować płytami i nie trzeba tych płyt magazynować w niedużym zresztą schowku. Ale ja się zastanawiam czy nie wrócić jednak do radyjka z MP3. Wiem, że to zepsuje wygląd wnętrza, ale przynajmniej będzie się komfortowo odsłuchiwało muzykę. Jest to jeszcze kwestia przemyślenia. Pozdrawiam.

[ Dodano: 18-03-2007, 10:09 ]

Czyli ten Adapter TRACK66 jak kupie to będzie działać tak ? Ma ktoś z was wyprowadzony taki kabelek ?

Ja mam u siebie i działa. Także na pewno będzie działać. W radyjku wciskasz przycisk MODE jakbyś chciał przełączyć na zmieniarkę i w tym momencie sygnał leci z MP3. Tylko nie kupuj z tego linka z Allegro za 119 zł. Na tej stronie co Ci podał Pre_pl kupisz to za 99 zł razem z wysyłką za pobraniem. Ja tam kupowałem miesiąc temu i jest OK. Pozdrawiam.

Opublikowano

konrad_A4 no faktycznie wygląda ciekawie, powklejam różne informacje, żeby było na przyszłość :

* CD changer interface connection. NOT FM transmitter, NO tone loss, NO noise and NO interfere.

* Add multyple CDs, thousands of TRACKs on radio. MP3 Control is exactly same as CD changer.

* Disk folders is mapped to CDs, files is mapped to tracks. Organize your music more easily.

* 1000 more songs each folder can hold. Up to 6-11 folders(CDs), depend on the radio type.

* High quality MP3 player build inside. Support up to 320Kbps MP3 encode rate. Nice voice present.

* Radio button (and steering wheel) can control the MP3: Mode/Disk/Track/Volume/On-Off...

* Repeat/Random/Scan play mode can be done. Display accurate Disk/Track/Time message.

* Standard USB 2.0 interface. Can use most kind of USB memory stick, Card convertor, USB 2.5" HDD...

* FAT/FAT32 partition on USB disk. Up to 32G byte songs can be listed and played.

* Car noise restrain circuit build inside, restrain car noise and interfere perfectly.

* Can remerber the exact position of song. Continue playing when radio power on next time.

* All power supply by Audiolink. Not cigarette plug occupied. No wire outside.

* 1/8''(3.5mm) Line in jack is available for other audio resource connection.

* Keep the original internal CD/CD-changer usable. External CD-changer is usable also.

466910gs3.th.jpg e7de1um2.th.jpg

http://stores.ebay.com.cn/cartechnology

http://search.ebay.co.uk/_W0QQsassZdoumama_cn2QQhtZ-1

użytkownik doumama_cn2 na ebay.co.uk

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czy to rowniez bedzie dzilac z duza nawigacja rns?

Opublikowano

Panowie jak by może ktoś się zajął jakimś hurtowym zamówieniem to ja piszę się na dwie sztuki :cool:

Opublikowano

tylko zdaje się, że to jest z Chin wysyłane, więc nie wiem jak na cle :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie czy ktoś już w ogóle to kupił i sprawdził "namacalnie", że to działa? :mysli: Może rzeczywiście jakieś grupowe zamówienie, bo 1/4 cenny to koszty przesyłki i nie ma pewności co z tych Chin przyjedzie... :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okej czy jest ktos chetny na ta zmieniarke mp3 ?

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Was może zakupił już to urządzenie o którym jako ostatni pisze pre_pl ?

poz