Adrian__ Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 8 godzin temu, VRGOOD napisał: Witam witam Kolejna aktualizacja tematu - na pewno nie ostatnia *** W końcu podsufitka ogarnięta - ala alkantara ale nie do końca, mi się podoba Przy okazji w końcu ogarnięty i działający szyberdach - wyczyszczony i nasmarowany, a także zmiana relingów i lusterek na satyne RS ! *** Wymiana była też filtra węglowego bo stary już się posypał - wpadł nowy ori a przy okazji czyszczenie podciśnień i wymiana swuch zaworów. *** Kupiłem także kilka pierdół puki jeszcze dostępne w aso takie jak - nowy zestaw do lewarka + kulka + mocowanie na skrzyni, 2x mocowanie tylne progu S4, zatyczki do podsufitki , nowe zawiasy lewy przód, zbiorniczek, korek, i pod bardzo odległe plany kolektor RS4 B5 + trójnik + przepustnica *** Na koniec wrzucam parę zdjęć, m.in jedno z mini zlotu z kolegą @tasior87 Ile liczą sobie w aso za taki zestaw do lewarka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 5 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 (edytowane) 8 godzin temu, krzysiek_f napisał: Czuć piniondz ? Drogie to dziecko 23 minuty temu, Adrian__ napisał: 9 godzin temu, VRGOOD napisał: Witam witam Kolejna aktualizacja tematu - na pewno nie ostatnia *** W końcu podsufitka ogarnięta - ala alkantara ale nie do końca, mi się podoba Przy okazji w końcu ogarnięty i działający szyberdach - wyczyszczony i nasmarowany, a także zmiana relingów i lusterek na satyne RS ! *** Wymiana była też filtra węglowego bo stary już się posypał - wpadł nowy ori a przy okazji czyszczenie podciśnień i wymiana swuch zaworów. *** Kupiłem także kilka pierdół puki jeszcze dostępne w aso takie jak - nowy zestaw do lewarka + kulka + mocowanie na skrzyni, 2x mocowanie tylne progu S4, zatyczki do podsufitki , nowe zawiasy lewy przód, zbiorniczek, korek, i pod bardzo odległe plany kolektor RS4 B5 + trójnik + przepustnica *** Na koniec wrzucam parę zdjęć, m.in jedno z mini zlotu z kolegą @tasior87 Ile liczą sobie w aso za taki zestaw do lewarka? na allegro do skrzyni 6 biegów te gniazdo 8D0711334C za 350, białe jabłko 893711118E za 75 i na wybierak od skrzyni 8D0798151 zA 100 Edytowane 5 Września 2022 przez VRGOOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LauferQ Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Z czego są te emblemaciki przy panelu sterowania lusterek? Świetnie to wygląda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 6 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 5 godzin temu, LauferQ napisał: Z czego są te emblemaciki przy panelu sterowania lusterek? Świetnie to wygląda! Z a6 c6 rezem z gałką. Ale jest trochę rezania żeby to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 22:17, Adrian__ napisał: To już nie miałeś gdzie stanąć tylko ustawiłeś się koło jakiejś kozy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 19 godzin temu, tasior87 napisał: To już nie miałeś gdzie stanąć tylko ustawiłeś się koło jakiejś kozy?? Nie narzekaj, na twoje drogi w Jarosławiu to zawieszenie idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandzior_B5 Opublikowano 13 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 (edytowane) W dniu 21.06.2022 o 21:11, VRGOOD napisał: Tak, ale ten sygnał idzie po ENA DATA CLOCK nie po CAN ( edit. Działa na rns-d , na rns-e nie ) Żeby rns-e było w pełni funkcjonalne to tak jak piszesz musi być fullfis, z radia pociągnięte dwa kabelki z Can-L oraz Can-H. Jeśli chodzi o komunikaty na fisie to tylko kwestia kodowania nie ciągniemy enable-data-clock. Nie wystrasz się, gdy po zmianie na pełen fis i podłączeniu dwóch kabelków radio nie będzie chciało przyjąć kodu lub będzie się resetowało do kodu po włączeniu świateł czy też po przekręceniu kluczyka. One tak mają, daj mu dzień i zadziała Ew kombinacja przycisków do resetowania i zadziała za któryś razem chociaż jest to czasochłonne… Edytowane 13 Września 2022 przez Gandzior_B5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 16 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 (edytowane) W dniu 13.09.2022 o 21:19, Gandzior_B5 napisał: Żeby rns-e było w pełni funkcjonalne to tak jak piszesz musi być fullfis, z radia pociągnięte dwa kabelki z Can-L oraz Can-H. Jeśli chodzi o komunikaty na fisie to tylko kwestia kodowania nie ciągniemy enable-data-clock. Nie wystrasz się, gdy po zmianie na pełen fis i podłączeniu dwóch kabelków radio nie będzie chciało przyjąć kodu lub będzie się resetowało do kodu po włączeniu świateł czy też po przekręceniu kluczyka. One tak mają, daj mu dzień i zadziała Ew kombinacja przycisków do resetowania i zadziała za któryś razem chociaż jest to czasochłonne… Jak założę, to się przekonam fullfis mam tylko jest przejście na zegar cyfrowy (pełny lift). Edytowane 16 Września 2022 przez VRGOOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 4 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Mała modyfikacja licznika plany są żeby w tym miesiącu wrzucić licznik 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 I co działa ten licznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 53 minuty temu, tasior87 napisał(a): I co działa ten licznik ? Działa, działa. Niedługo zaktualizuję temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 1 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Witam witam Przyszedł koniec roku więc pasuje zaktualizować temat z nowymi modami *** Na pierwszy ogień licznik a'la RS4 i w końcu pełna funkcjonalność RNS-E dzięki zmianie na poliftowe zegary *** Następnie doposażenie RNS-E w ori moduł BT, schowałem go pod tylną kanapą. A także dołożenie multifunkcji do kierownicy oraz zakup i podpięcie poduszki powietrznej bo denerwowała mnie ta czerwona kontrolka AIRBAG Działa również SDS w RNS-E sterowany z kierownicy filmik jak to działa: *** Przyszedł także czas na serwis - wymienione wszystkie filtry + olej i udało się wymienić nowy zbiorniczek wyrównawczy który leżał już chwilkę, od razu zrobiło się ładniej pod maską *** Ale nie wszystko pięknie bo na pierwszym śniegu w tym roku słupek wyrósł mi przed oczami i się lekko otarło o niego *** Także pierwsze plany na nowy rok to naprawa tego nieszczęścia przy okazji będą założone i pomalowane nowe zawiasy drzwi kierowcy. To tyle, szczęśliwego nowego roku wszystkim klubowiczom życzę i do następnego Edytowane 1 Stycznia 2023 przez VRGOOD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezlitosnyJamnik Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Miałeś problemy z airbagiem ? Nie było problemu z rodzajem "wystrzału" (czytałem o jedno lub 2 ładunkowych). Z tym RNSE i kierą to wnętrze wygląda naprawdę wspaniale. W tym roku na zlocie będę musiał siąść do Twojego autka :). Bardzo mi się podoba ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 W dniu 19.02.2023 o 21:53, BezlitosnyJamnik napisał(a): Miałeś problemy z airbagiem ? Nie było problemu z rodzajem "wystrzału" (czytałem o jedno lub 2 ładunkowych). Z tym RNSE i kierą to wnętrze wygląda naprawdę wspaniale. W tym roku na zlocie będę musiał siąść do Twojego autka :). Bardzo mi się podoba ! Dzięki za komentarz na zlocie jakimś na pewno się pojawie, najprędzej na rozpoczęcie sezonu - będzie można się dogadać Poduszka jest jednonabojowa z A3 8V ale wystepowała też w q3 chyba, nie ma problemu z błędem - przerabiasz wiązkę i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca (edytowane) Witam, dawno temat nie aktualizowany - dużo się nie zmieniło, Essa więcej stoi w garażu i odpoczywa niż jeździ. A zabrałem się kolejny raz za zawieszenie tył które było robione już kilka lat temu ale było tak świetnie pomalowane i zabezpieczone ( a w sumie jego brak ) u lakiernika że ruda kwitła jak na wiosne kwiaty. Udało się upolować sanki bez grama rdzy w ocynku! dodatkowo bardzo ładne wahacze. Zostały pomalowane bez piaskowania aby nie zniszczyć ori ocynku, pierwsze podkład epoksydowy a później farba poliuretanowa. Tak że powróciłem do zwykłych gum w wahaczach bo poliuretany mi się kompletnie nie podobały. Wał napędowy otrzymał nowe przeguby - LÖBRO Podsumowując co nowego: - Malowanie na mokro elementów zawieszenia - sanki / wahacze, reszta części była piaskowana i malowana proszkowo ( podkład antykorozyjny + farba ) - Nowe gumy w wahacze - Nowe osłony gumowe przegubów wewnętrznych LÖBRO - Nowe przeguby na wał napędowy LÖBRO ( zdecydowana poprawa - mniejszy luz , a także brak bicia na wale bo występowało lekkie ) - Nowy filtr paliwa - Nowe łożyska piast FAG - Nowe czujniki ABS - Nowy czujnik Xenon tył + ramię łączące z wahaczem. - Nowe śruby w wahacze - Nowy łącznik stabilizatora ( stary ruda pożarła ) - Nowe uszczelniacze flanszy dyfra A z modów to sprowadziłem sobie ładny schowek, wersja USA I lampy USA czekają na jakiegoś dobrego Bi-Leda Edytowane 1 Lipca przez VRGOOD 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintuchola Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Hej jak udało Ci się zrobić aby z rns-e pokazywało na fisie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 26 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 20 godzin temu, marcintuchola napisał(a): Hej jak udało Ci się zrobić aby z rns-e pokazywało na fisie? Licznik liftowy ( najlepiej wersja D17, albo minimum D12 ), łączysz 2 kable do radia z licznika ( CAN ) i kodujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 8 Września Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września (edytowane) Witam, mała aktualizacja 😎 Dorwałem nowy panel zapalniczki z navi stary był już zajechany I wrzuciłem schowek wersja USA w super stanie A także udało się dorwać nową osłonę podszybia prawą, lewa jest w dobrym stanie z używki ale niestety różni się odcieniem ( wiek robi swoje ) i trzeba polowac na nową, aktualnie ciężki temat ze zdobyciem 🙄 Edytowane 8 Września przez VRGOOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 8 Września Udostępnij Opublikowano 8 Września 34 minuty temu, VRGOOD napisał(a): Witam, mała aktualizacja 😎 Dorwałem nowy panel zapalniczki z navi stary był już zajechany I wrzuciłem schowek wersja USA w super stanie A także udało się dorwać nową osłonę podszybia prawą, lewa jest w dobrym stanie z używki ale niestety różni się odcieniem ( wiek robi swoje ) i trzeba polowac na nową, aktualnie ciężki temat ze zdobyciem 🙄 To co SID nie znalazł nowej lewej strony podszybia? Spróbuj może je jakoś opalić albo nałożyć powłokę to kolory się zrównają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 8 Września Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2 godziny temu, tasior87 napisał(a): To co SID nie znalazł nowej lewej strony podszybia? Spróbuj może je jakoś opalić albo nałożyć powłokę to kolory się zrównają. No niestety 😑 Coś pokombinuje, ale najlepiej to nowa by się przydała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi