Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moja eSa - S4 B5 1999 Lift | RNS-E LED | 375/326 | RS4 SATYNA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, VRGOOD napisał:

Wygląd to już wyżej kolega podesłał a z praktyki lepiej ściągają wodę i przylegają do szyby, jestem z nich zadowolony. - także polecam ;) 

Numer strona lewa: 8D0 854 327 C

Numer strona prawa: 8D0 854 328 C

Możesz zamówieć na vagsklep albo allegro od użytkownika AUDI_WROCLAW

Tego mi było trzeba, dzięki :hi:

Opublikowano
W dniu 11.02.2020 o 15:57, radimm napisał:

jak dla mnie, te poprzednie ramiona wyglądają z piórami dużo lepiej :decayed:

Z perspektywy tych zdjęć można powiedzieć, że lepiej ale siedząc w aucie już ciekawiej wypadają aero. Są bardziej płaskie i się bardziej chowają. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, mała zapowiedź :lol:

Nie zaciski s4 b6 ( chociaż już kupione były :D ), nie zr18 a trochę zaszalałem i pójdzie nowe Akebono na alu zwrotnicy, tarcze na początek 356mm i myślę to upchać w avusa s6 :decayed:

156f9eb0628fea97med.jpg

80bd52ec60ecd766med.jpg

Edytowane przez VRGOOD

Opublikowano

Moje zdanie znasz - kozak zaciski.

Kolor już ustaliłeś?

Opublikowano
  • Autor

Tył mam 3003 RAL to i przód by pasował taki sam kolor :d 

Chociaż ala Ceramic srebrny mi sie bardziej podoba :D ale za to zacisk mniej widoczny heh 

Opublikowano

Fajno jak je założysz napisz co potrzeba :jerk: na standardowych zwrotnicach nie założę takich do e-sy ?

Opublikowano
2 godziny temu, marcintuchola napisał:

Fajno jak je założysz napisz co potrzeba :jerk: na standardowych zwrotnicach nie założę takich do e-sy ?

Zalozysz

Opublikowano
  • Autor

Założy ale jest problem z doborem tarczy pod to ( ewentualnie rs4 b5 tyle że ona ma grubość 32mm a pod ten zacisk min 34mm ), piaste można wymienić.Ja i tak przejdę na alu zwrotnice bo i tak mam do wymiany przednie zawieszenie to od razu kupie od a4 b6, dodatkowo zwrotnica lżejsza i możliwość łatwej wymiany piasty z łożyskiem ;) 

Edit. Poprawiłem wypowiedź ;D 

Edytowane przez VRGOOD

Opublikowano
W dniu 12.03.2020 o 20:25, VRGOOD napisał:

Założy ale jest problem z doborem tarczy pod to ( ewentualnie rs4 b5 tyle że ona ma grubość 32mm a pod ten zacisk min 34mm ), piaste można wymienić.Ja i tak przejdę na alu zwrotnice bo i tak mam do wymiany przednie zawieszenie to od razu kupie od a4 b6, dodatkowo zwrotnica lżejsza i możliwość łatwej wymiany piasty z łożyskiem ;) 

Edit. Poprawiłem wypowiedź ;D 

Piasta z V8 do żeliwnej zwrotnicy i 356x34 siada p&p 

Z tą zmianą zwrotnicy na alu się zastanów bo wiesz jak się wymienia górne wahacze??? Do tego musisz tulejki dorobić do mocowania amortyzatora

Opublikowano

Górne wahacze robi się bardzo prosto :decayed:

Bierzesz spawarkę, najlepiej wirówkę i robisz zworę na srubie ale bez nakrętki ktora w 5 sekund robi sie żółta i od razu wkładasz do wiadra z wodą. Po takiej "kuracji" śruba sama wypada.

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, przemolll napisał:

Piasta z V8 do żeliwnej zwrotnicy i 356x34 siada p&p 

Z tą zmianą zwrotnicy na alu się zastanów bo wiesz jak się wymienia górne wahacze??? Do tego musisz tulejki dorobić do mocowania amortyzatora

Wiem jak schodzą te górne wahacze w alu bo mój staruszek ma b6 :D  Ehh zobaczę :decayed:

Opublikowano
W dniu 15.03.2020 o 19:54, VRGOOD napisał:

Wiem jak schodzą te górne wahacze w alu bo mój staruszek ma b6 :D  Ehh zobaczę :decayed:

Poszukaj na lepiej zwrotki z passata w8 odrazu masz inną piastę ??

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, przemolll napisał:

Poszukaj na lepiej zwrotki z passata w8 odrazu masz inną piastę ??

Wolę już sama piaste u Siebie zmienić niż pakować kolejne starocie ciężkie :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, po dłuższej nieobecności aktualizuję temat ;) 

Były plany na zmianę hebli na większe ale muszą trochę poczekać ponieważ zawieszenie zaczynało się już odzywać więc padła dezycja na odświeżenie  przód i tył.

Na temat komfortu po założeniu poliuretanu powiem tak, myślałem że będzie sztywniej trochę, poprawa jazdy w zakrętach na plus ale jazda po dziurawej drodze jest jakby za miękko. Takie mam swoje odczucia, może tak ma być na poliuretanach - nie wiem bo nie miałem okazji przejechac się autem z poli na pokładzie.  Na razie potestuję dłużej i się zobaczy, po głowie chodzi mi już założenie twardszej mieszanki w przyszłości. 

Dodatkowo gdzie była potrzeba zostały oczyszczone, pomalowane i zabezpieczone miejsac przed rudą ;) 

Zostało zrobione na tyle:

- piaskowanie i malowanie proszkowe wahaczy i sanek

- poliuretany olkusz czerwone tył + dodatkowo w sanki 

- nowe drążki i wahacze febi

- nowe śruby mimośrodowe ASO

- udało się upolować stabilizator HR 21 mm wraz z ramą pomocniczą + założone żółte poli :dance:

- przeguby tył zewnętrzne + przeguby na wale 

- zarobione nowe przewody hamulcowe ( przy wymianie hamulców na większe wpadną w stalowym oplocie )

- pomalowane półośki + zwrotnice

- wymiana mocowania amortyzatora strona prawa z 80 quattro w ocynku + malowanie na czarno. Strona lewa była już wcześniej wymieniona - została tylko odświerzona. 

A na przodzie:

- wszystkie wahacze master sport + sztywny drążek kierowniczy febi ( dezycja padła na mastera ponieważ robie max 10 tys km rocznie autem a te wahacze każdy poleca ;) wieć powinny starczyć na dłuuugo ) 

- przeguby wewnętrzne 

- nowe przewody hamulcowe + rurki na zaciskach

- pomalowane zwrotnice 

- poliuretany na stabilizator 85 ShA

Poniżej wrzucę kilka fotek:

b153e16efb2c011dmed.jpg

6c9a5bda23196062med.jpg

c5c90b1e6b2dd715med.jpg

463a9dde66bdc7c8med.jpg

2e8ae65c6460344bmed.jpg

d3890a43164724cdmed.jpg

93da59b2892011d7med.jpg

27b5bf0af6927c51med.jpg

3d83bd15fedcaa69med.jpg

37c4b996ad4dd51dmed.jpg

86c0c5312d410f35med.jpg

Edytowane przez VRGOOD

Opublikowano

Też założyłem czerwone poli na tył bo bałem się że będzie beton i podobnie jak Ty uważam że jest za mało sztywno choć czerwone Poli właściwościami zbliżone są do serii. U kolegi w BMW wcielaliśmy żółte to różnica w samej elastyocznysci poli w rękach lub na wachaczu jest znaczna - to prawie beton i tam jest sztywno podczas prowadzenia. Na przodzie też zakładałeś poli ??

Nie zastanawiałeś się nad zmianą tulei w sankach na aluminiowe, wyeliminowało by to ruchy sanek podczas nagłych zmian kierunku jazdy i itp. tak sądzę przynajmniej (bo to kawał guuumska-poliuretanu)

Edytowane przez FiFi91

Opublikowano
  • Autor

Na przodzie mam tylko mocowanie stabilizatora w poli. Co do aluminium w sanki to wydawało mi się że będzie przeniosło wibracje itd. Na bude, dla tego poszedl poliuretan. Co do tylu to żółte poli by było chyba w sam raz. 

Opublikowano

To spoko :-) i jak trzeszczy troszkę z tyłu ?? :-D U mnie na tzw. " zimnym" trzeszczy a jak już się rozgrzeje to jest cisza :-P 

No ja właśnie na jesień - zimę będę robić przód no i już mam całe poli - czerwone i zastanawiam się czy nie wymienić na żółte (wcześniej jeździłem Japończykami i tam układ kierowniczy był mega czuły i skręcał tak jak ja chciałem a tutaj jest taka bułeczka :-D) 

PS.

O co chodzi z tym sztywnym drążkiem kierowniczym? Na czym polega różnica?

Opublikowano
  • Autor

Bez tego tłumika drgań, jak na foto co dodałem. I powiem jest na prawdę czuła kierownica na skrecanie w porównaniu z tym co było wcześniej,  nie wiem czy zawieszenie miałem tak rozwalone czy wymiana na ten drążek poprawiła to. 

Co do trzeszczenia to na razie nic nie słychać, smaru nie żałowałem ?

Edytowane przez VRGOOD

Opublikowano

Dzięki za info(zastosuje u siebie), będę obserwować Twój temat :-)

Fajne mody robisz :-) trzymać tak dalej 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam witam

Trochę odkopię temat bo się zakurzył :D 

Co nowego ? A zmieniłem relingi z czarnych na chromowane ( dodam zdjęcie na czasie ) 

Wpadły lusterka chrom ( obudowy InPro ) i pokusiłem się o założenie składanych elektrycznie z dużym prawym. Instalację musiałem sam dokładać bo nie mogłem znaleźć wiązki albo ktoś był szybszy i podkupił :decayed: Połączyłem kable za pomocą złączek hermetycznych. Dodatkowo wyczyszczone i nasmarowene silniczki od składania.

Sterowanie jest normalnie z przełącznika na drzwiach.  Od razu dodałem przewody do oświetlenia lusterek które chcę za niedługo porzeźbić.

6d604c21cf32e210med.jpg

842b1bca3dd59276med.jpg

758656f020157245med.jpg

5916b630d2173eb3med.jpg

a3e0a98c558a14aamed.jpg

Kompletuję też wkłady fotochrom, mam już lewy :) 

1a1d9522564724b9med.jpg

Kolejna rzecz dodana to lusterko wewnętrzne z kompasem od A6 C6, przerobiłem mocowanie pod B5. A zaczęło się to od zamieszczenia tutorialu przez kolegę @longer_xd i za to mu dziękuję :D 

5454a04c403cd2c3med.jpg

9f4ddc4330e3e835med.jpg

Finalnie wpadną zaciski przód RS4 B9 + tarcza 375 RSQ3 + osłony od Phaetona. Aktualnie całość pojechała na malowanie proszkowe

Tył bez zmian będzie RS4 B5 312.

05198395c78ff00emed.jpg

Teraz misja będzie z dobraniem felgi pod to, ale to dopiero jak przyjada zaciski. Chyba że macie jakieś sprawdzone które pasują pod ten zestaw ;) 

To na razie tyle. Odezwę się za niedługo :P