Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moja eSa - S4 B5 1999 Lift | RNS-E LED | 375/326 | RS4 SATYNA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, dekiel 13 napisał:

Piano black fajna sprawa ale ... lepiej nie dotykać. B)

Już się przekonałem :D 

Opublikowano
W dniu 2.04.2022 o 10:27, VRGOOD napisał:
  • Taka mała zapowiedź :wink:

fd0b78eb2cf3ec8bmed.jpg

55f0aa2d5ce74b1fmed.jpg

Satyna z RS?

Gdzie dorwałeś takie rarytasy?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, krzysiek_f napisał:

Satyna z RS?

Gdzie dorwałeś takie rarytasy?

Relingi satyna udało się na allegro kupić w ładnym stanie ( jakiś gość sprzedaje graty z rs4 b5 )

A lusterka składane duże zrobiłem sam ( na gratach b5 ) + obudowy rs6 c5 satyna ( łatwiej je dostać jak rs4 b5 - a są to te same obudowy ) 

Opublikowano

Super. Masz już praktycznie wszystko jak w RS4. 

Co planujesz z chrom shadow?

Opublikowano
  • Autor

Na razie zostawię je, zobaczę jak to będzie wyglądać ;)  Mam do obklejenia na nowo podsufitkę i wtedy wymienię od razu całość , zastanawiam się czy iść w oryginalny kolor czy dać alkantarę :eusathink:

Edytowane przez VRGOOD

Opublikowano
7 minut temu, VRGOOD napisał:

Na razie zostawię je, zobaczę jak to będzie wyglądać ;)  Mam do obklejenia na nowo podsufitkę i wtedy wymienię od razu całość , zastanawiam się czy iść w oryginalny kolor czy dać alkantarę :eusathink:

Alcantara wygląda bardzo ładnie, tylko do kompletu trzeba lampki, rączki, osłony słupków. Musiałbyś to malować bo znaleźć czarne np. osłony słupka B które nie mają wykruszonych rogów jest chyba niemożliwe. Do swojego auta szukałem szarych całych, niepodrapanych - nie udało się. 

U siebie poszedłem w ori materiał.

Opublikowano
  • Autor

Myślę że kolor uchwytów i osłon słupków z S4 by pasował do alkantary

Tutaj takie ciekawe mam porównanie - po lewej malowana lampka w kolor czarny + dymiony plastik oświetlenia a po prawej lampka S4 

image.png.c110028de1ac563f25fdffeef9ebfa51.png

Opublikowano

Aaa no tak, w eSce masz wszystko ciemne, kwestia nowego materiału.

Nie masz się nad czym zastanawiać, zmieniaj na alcantarę ?

Edytowane przez krzysiek_f

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Siema, wpadło RNS-E LED ( 2010 ) z nowych modów :wink:  czeka mnie na czasie także zmiana licznika żeby radio było w pełni funkcjonalne bo potrzebuje lini CAN, licznik już leżu na półce od dłuższego czasu ;)  Ale następna misja to ogarnięcie podsufitki

7aa1c3675e805034gen.png

4c127b1f88783724gen.jpg

dec9a957990c38f8gen.jpg

c093239a4aba0a22gen.jpg

Opublikowano

Ładnie utrzymane wnętrze, powodzenia z podsufitką :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.06.2022 o 16:18, longer_xd napisał:

Ładnie utrzymane wnętrze, powodzenia z podsufitką :)

Dzięki ?

Opublikowano

Przy podsufitce dużo roboty, baw się dobrze :grin:

Edytowane przez tuzo

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, tuzo napisał:

Przy podsufitce dużo roboty, baw się dobrze :grin:

Już raz rozbierałem :D a do obklejenia to podrzucę tapicerowi hehe, a tobie zazdroszczę że już masz to za sobą :D

Opublikowano
W dniu 12.06.2022 o 21:48, VRGOOD napisał:

Siema, wpadło RNS-E LED ( 2010 ) z nowych modów :wink:  czeka mnie na czasie także zmiana licznika żeby radio było w pełni funkcjonalne bo potrzebuje lini CAN, licznik już leżu na półce od dłuższego czasu ;)  Ale następna misja to ogarnięcie podsufitki

7aa1c3675e805034gen.png

4c127b1f88783724gen.jpg

dec9a957990c38f8gen.jpg

c093239a4aba0a22gen.jpg

A co bedziesz kombinowal z wiazka? Bo chyba sama wymiana licznika nic nie da. Ja dokładalem licznik , zmienilem miche dolozylem wszystko zeby licznik smigal a cana dalej nie mam..

Opublikowano
  • Autor

Z tego co się dowiedziałem to radio powinno działać po podłączeniu do licznika, połączenie analogowe nadal pozostanie między ECU a licznikiem , ale rns-e z licznkiem pójdzie już po CAN.  Wszystko wyjdzie jak zmienie licznik ( miske już mam z czujnikiem i wiązke ), kwestia usunięcia IMO z ECU i podłączenia

Opublikowano
17 godzin temu, VRGOOD napisał:

Z tego co się dowiedziałem to radio powinno działać po podłączeniu do licznika, połączenie analogowe nadal pozostanie między ECU a licznikiem , ale rns-e z licznkiem pójdzie już po CAN.  Wszystko wyjdzie jak zmienie licznik ( miske już mam z czujnikiem i wiązke ), kwestia usunięcia IMO z ECU i podłączenia

A na obecnym liczniku wyswietlala Ci sie stacja? (Pasek na gorze) W tym miejscu co sie wyswietla napis ok po odpaleniu ?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, jachim22 napisał:

A na obecnym liczniku wyswietlala Ci sie stacja? (Pasek na gorze) W tym miejscu co sie wyswietla napis ok po odpaleniu ?

Tak, ale ten sygnał idzie po ENA DATA CLOCK nie po CAN ;)  ( edit. Działa na rns-d , na rns-e nie )

Edytowane przez VRGOOD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Taki mały smaczek :D 

209024420757e299gen.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam witam :kox:

Kolejna aktualizacja tematu - na pewno nie ostatnia :D 

*** W końcu podsufitka ogarnięta - ala alkantara ale nie do końca, mi się podoba ;) Przy okazji w końcu ogarnięty i działający szyberdach - wyczyszczony i nasmarowany, a także zmiana relingów i lusterek na satyne RS ! :banan:

a6ce14c77fc81046gen.jpg

b5de985301753b60gen.jpg

95fae13ba1827fcbgen.jpg

*** Wymiana była też filtra węglowego bo stary już się posypał - wpadł nowy ori a przy okazji czyszczenie podciśnień i wymiana swuch zaworów.

3d635246763d7ea1gen.jpg

a645f1f9811897abgen.jpg

*** Kupiłem także kilka pierdół puki jeszcze dostępne w aso :D takie jak - nowy zestaw do lewarka + kulka + mocowanie na skrzyni, 2x mocowanie tylne progu S4, zatyczki do podsufitki , nowe zawiasy lewy przód, zbiorniczek, korek,  i pod bardzo odległe plany kolektor RS4 B5 + trójnik + przepustnica :D

de5807e6e024f376gen.jpg

344634412670eb83gen.jpg

77dc2d10a9308053gen.jpg

*** Na koniec wrzucam parę zdjęć, m.in jedno z mini zlotu z kolegą @tasior87 :D 

4a6bf7281f6be2d9gen.jpg

d35edd40d7cae441gen.jpg

dcdef275a9a10c7agen.jpg

eee3850e1ef619bfgen.jpg

Opublikowano

Czuć piniondz ?