Douglas0911 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam Mój problem wygląda tak. Na zgaszonym silniku światła się nie świecą (pokrętło ustawione na 0, mogę włączyć normalnie światła postojowe itd.). Problem natomiast pojawia się na włączonym silniku. Gdy moja lala pracuje nie mogę wyłączyć świateł, tzn. przekręcam na zero, a światła postojowe nadal się świecą. Czy jest to wina jakiegoś głupiego ustawienia, czy może problem z instalacją elektryczną? Nie oczekuję dokładnej diagnozy, lecz chociaż naprowadzenia na jakiś trop. Z góry dziękuję i przepraszam, że poruszam podobny już temat, ale czytając forum nie natknąłem się na coś takiego.
sitar Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 0xxx?: Kraj 1 – Reszta Świata 2 – Kraje skandynawskie (automatyczne włączanie świateł po zapłonie) 3 – USA 4 – Canada sprawdź jaką masz u siebie cyfrę w kodowaniu świateł 1
Lukasz_mk2 Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 kolego jak masz włączony silnik i jak włączysz światła, a później je wyłączysz (przestawisz włącznik na "0") to wciśnij pokrętło parę razy i sprawdź czy światła zgasną - mam tak samo u siebie - wina raczej leży po stronie włącznika. U mnie problem powstał po wymianie włącznika który kupiłem bo mój stary był wytarty. - teraz mam nie wytarty, ale z takim problemem, dodatkowo jak mam włączone światła i wyjmę kluczyk ze stacyjki to włącza się brzęczek i co parę sekund piszczenie zanika na 1sek i przygasają zegary - sprawdź u siebie czy masz też taki problem.
Rekomendowane odpowiedzi