webasto1 Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Witam, otóż w ostatnim czasie moje A4b6 dziwnie reaguje na hamowanie chodzi mi o nawierzchnie ośnieżona. Gdy wcisnę trochę mocniej pedal hamulca to koła zaczynaja się co chwile na sekundę blokować i kontrolka esp się zapala ale nie traci poślizgu, również przy ruszaniu gdy dodam troszkę więcej gazu zaraz mieli cały czas w miejscu, wjeżdżając w zakręt z większa prędkością na śniegu wprost mnie znosi jakby żaden system nie działał, skręcam a auto jedzie prosto. Ogólnie w aucie muszę wymienić łączniki stabilizatora ale mysle ze one nie maja wpływu na dana sytuacje. W skrócie czuje ze auto na lekkim śniegu nie trzyma się kompletnie drogi, opony zimowe oczywiście są ! Ktoś cos doradzi ? Edytowane 3 Lutego 2019 przez webasto1
MarcinL Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 ABS i ESP po prostu Ci działa... Wyłącz ESP, to nie będziesz miał problemów przy ruszaniu.
Patryk94 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Quattro czy ośka? Esp to system poslizgowy ja jak w zakręcie nie wyłącze i doprowadze do poslizgu (nie na wcisnietym sprzegle) to tak koła hamuja ze az szarpie buda.
webasto1 Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) 2.0 w automacie przodu napęd Dzis rano powtórka, nacisnę delikatnie pedał to zacznie hamować powoli i zwalniać, nacisnę mocno i trzymam to płynę do przodu jak po lodzie a niby systemy się włączają Edytowane 4 Lutego 2019 przez webasto1
Rekomendowane odpowiedzi