Tomek bbbb Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam mam auto audi a4 b6 150 koni 2003 r i mam problem z tą gruszka ramie sie nie rusza zakupiłem używkę włożyłem i ramie wciąga a nie odpycha sam nie wiem co tu może być czy coś blokuje czy łopatki sa źle ustawione czy kolejna gruszka dziurawa albo coś źle złożone proszę o pomoc
OlekS Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Podaj więcej informacji na temat silnika, bo z tego co napisałeś nic nie wiadomo, jaki silnik?? 2.0FSI Jeżeli tak, to sprawdź układ podciśnienia. Gruszki z reguły mają gumowe membrany, łatwo się sprawdzają czy są szczelne czy nie. Kolejną rzeczą może być sprawdzenie mechanizmu który porusza gruszka na "sucho" Ale i tak ta informacja może być nie dorzeczna, ponieważ nie wiemy o jaki silnik dokładnie chodzi. 150 konny był avj 1.8t, ale jak piszesz, że masz 2003, to tego silnika już nie było Edytowane 8 Lutego 2019 przez OlekS
Tomek bbbb Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 Silnik 2.0 fsi 150 koni 2003 r
Tomek bbbb Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 reakcja gruszki to taka że pociągnie te ramie co innym sie zawsze łamie do środka i nie odbija już dopiero jak silnik zgaszę to idzie odblokować
Rosomak91 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Tak jakby nie było sprężyny w gruszce. Powinna być dosyć silna sprężyna, która sama wypycha ramie w górę. Stawia ona znaczny opór przy próbie ręcznego wciśnięcia ramienia.
Tomek bbbb Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 tak ale jak wykręciłem gruszkę to normalnie odbija a może żle składam ktoś podpowie mi jak prawidłowo połączyć gruszkę z tymi łopatkami w kolektorze czy tam sie coś stawia ?
Rosomak91 Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Chyba jest tylko jeden sposób na złożenie tego, źle się nie da złączyć, klapy kręcą się bez większych oporów (bez gruchy)? Edytowane 10 Lutego 2019 przez Rosomak91
zaldar Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Witam wyciągnij zawór sterujący podcisnieniem na 100% zapchany lub zapieczony, przedmuchaj sprężonym powietrzem wpuść kroplę oleju Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi