Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0 tdi BPW P0299 prośbą o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak było przed regeneracją ? Sprawdź rurę łączącą MAF z turbo... bo mimo, że turbina pod koniec loga osiąga swoje ciśnienie to MAF pokazuje mizernie... 

Opublikowano

Na starej turbinie było ok.  Czasami tylko na zimnym silniku wywalił błąd niedoładowania ale szedł jak burza. Myślałem że to wina przycinającej się geometrii,  a w związku z tym iż miałem duże luzy na wirniku to zdecydowałem założyć inną turbina po regeneracji.  

Opublikowano

Zrób na krótko połączenie z krócca przy vacum do gruszki turbiny i zrób log 3-8-11

Opublikowano

Zauważyłem że turbina budzi się jak odpuszczę i odrazu dodam gazu wtedy idzie normalnie

Opublikowano

Kamilu. Gruszka podłączona na krótko do vacum i turbo pompuje 2,2 bara. Jak podłączone przez n75 na wolnych obrotach przy wymaganym 1068 daje 980,  co może być? 

Opublikowano

Nie patrzy się na wolne obroty... to na krótko 2,2 bar to z loga dynamicznego ?

Opublikowano

Nie,  podłączyłem tylko Wężyki bezpośrednia z vacu  do gruchy i odpaliłem auto, w grupie 11 pokazuje na wolnych 2,2 bara.  Irytuje mnie jeszcze to że jak lekko tylko odpuszczę gaz i depne to turbo pompuje jak wściekłe,  może to wina egra? 

Opublikowano

Chodziło mi o to, żebyś na krótko zrobił loga, żeby było widać czy turbo osiągnie ciśnienie a nawet przeładuje...

Jeśli by tak było, to znaczy, że problem nie jest w turbo a sterowaniem - czyli układ podciśnienia + N75.

Czyściłeś może filterek na N75 ? 

Opublikowano

Tak.  Czyściłem.  Rozbierałem nawet n75 i wygląda że jest sprawny

Opublikowano

Sprawa się dzisiaj wyjaśniła.  Turbo stanęło na amen. Po zdjęciu rury od filtra palcem nie idzie ruszyć wirnika.  Czyżby się zatarło?