aribike Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Tak ja montowałem niecały rok temu, wszystko fajnie chodzi Teraz chcę dodać do tego mały bajerek i podłączyć światełko w środku, tak aby zapalało się po otwarciu auta, tak samo jak po otwarciu drzwi. Pod który kabelek się podłączyć ? I jeszcze pytanie o komfort, jest w tym poście opisane jak podłączyć szyby, a szyberdach jak ? To ten sam kabel za to odpowiada ? Bo komfort dopiero będę sobie podłączał
Góral.tz Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Tak ja montowałem niecały rok temu, wszystko fajnie chodzi Teraz chcę dodać do tego mały bajerek i podłączyć światełko w środku, tak aby zapalało się po otwarciu auta, tak samo jak po otwarciu drzwi. Pod który kabelek się podłączyć ? I jeszcze pytanie o komfort, jest w tym poście opisane jak podłączyć szyby, a szyberdach jak ? To ten sam kabel za to odpowiada ? Bo komfort dopiero będę sobie podłączał ma alarm funkcję doświetlania wnętrza?? szyber razem z domykaniem szyb powinien chodzić
aribike Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 A no to szyber z głowy, czyli wystarczy podłączyć tak jak w opisie na początku tego postu i powinno działać ? Niestety mój sterownik nie ma funkcji podświetlenia, bynajmniej nie pamiętam nic takiego. I co teraz ? Edit : z drugiej jednak strony mam na pilocie aż 4 przyciski, może te 2 pozostałe od czegoś są ? Na jednym jest przekreślony głośnik (to pewnie to dźwięku jakbym miał) a na drugim błyskawica. http://allegro.pl/sterownik-logox2-audi-80-90-100-a3-a4-a6-a8-tt-i1250687654.html Dokładnie coś takiego Ten przekaźnik jest niby do domykania szyb właśnie, nie używać go ?
Góral.tz Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 tak powinno a co do podświetlania to narazie nie mam pomysłu, ciekawe ile trwa impuls do otwierania zamków
aribike Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Z tego co pamiętam kilka sek, chyba 3,5 czy coś takiego. Ale musi być w aucie już fabrycznie jakiś moduł czasowy, który włącza lampkę na kilkanaście sek po otwarciu drzwi a potem ona gaśnie. Nie można się pod to podpiąć ?
Góral.tz Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 no możliwe jak by podać masę na moduł to może i tak ale na 3,5 sekundy, ja u siebie maiłem wyprowadzenie z alarmu na 30 sek
aribike Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Hm.. Czyli jest problem. No ale dobra będę kombinował
arre Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Ja juz mam zainstalowany zestawik ze scyzorykami od Stiga i jestem narazie zadowolony ewentualnie do tego logo mozna sie doczepic bo slabej jakosci druku ale jest ;P Podłączyłem również sygnalizator (brzęczyk 12V) aby również słyszeć a nie tylko widzieć czy sterownik zadziałał. Kolego a jaki ten brzeczyk podlaczyles? i gdzie
slepy Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Panowie a ogarniał już ktoś, podłączenie tego orginalnego guzika do zamykania centralnego, do takiej nie ori centralki, chodzi mi o ten przy klamce drzwi, gdzie się z tym wpiąć?
Góral.tz Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 ale dokładałeś centralny??
slepy Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 miałem centralny tylko z kluczyka, i dokładałem sterownik z pilotami, teraz kupiłem tą kamkę z guzikiem, i chciałbym to podłączyć żeby działało, da się?
grippen Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 miałem centralny tylko z kluczyka, i dokładałem sterownik z pilotami, teraz kupiłem tą kamkę z guzikiem, i chciałbym to podłączyć żeby działało, da się? pewnie że się da ile w tym przycisku jest pinów
slepy Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 wychodzą z niego 4 kabelki, zakończone wtyczką
grippen Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 jeden napewno jest masa drugi jest plus od podświetlenia a pozostałe dwa są od sterowania teraz tak mamy ten sam model silnika i rocznik jakie jest u ciebie sterowanie centralnym bo u mnie jest na przemian czyli przy otwartych mam cały czas plus a przy zamkniętych mam mase jak to jest u ciebie
slepy Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 oznaczenia na przycisku i wtyczce: 1. przewód czerwono-niebieski 2. przewód brązowy 3. przewód czerwono-szary 4. przewód zółto-niebieski jeden napewno jest masa drugi jest plus od podświetlenia a pozostałe dwa są od sterowania teraz tak mamy ten sam model silnika i rocznik jakie jest u ciebie sterowanie centralnym bo u mnie jest na przemian czyli przy otwartych mam cały czas plus a przy zamkniętych mam mase jak to jest u ciebie szczerze mówiąc to nie wiem , jak to można sprawdzić?
grippen Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 jak masz miernik to sprawdz miernikiem te kabelki na którym pojawia się sygnał jak wciskasz
slepy Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 jak masz miernik to sprawdz miernikiem te kabelki na którym pojawia się sygnał jak wciskasz ale gdzie są te kabelki, w tych wtyczkach przy nogach, czy jak?
grippen Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 tam gdzie wpinałeś centralny zamek na pilota w te miejsca się musisz wpiąć. możesz też wpiąć się w ten kabel co jest w drzwiach etwdy nie musisz ciągnąć kabli przez charmonijke
slepy Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 muszę to obadać, bo stykłoby żeby to działało
arre Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 miałem centralny tylko z kluczyka, i dokładałem sterownik z pilotami, teraz kupiłem tą kamkę z guzikiem, i chciałbym to podłączyć żeby działało, da się? Ile taka klama kosztuje bo fajna sprawa...
Rekomendowane odpowiedzi