Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie sterownika centralnego zamka w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok wszystko fajnie ale co z imo??? zostaje przełożyć ze straego kluczyka czy jak ???

Opublikowano

Ja w tesco w punkcie umówiłem się ze sprzedającym, że zaniosę mu gotowe 2 scyzoryki On tylko dorobi groty i skopiuje imo ze starego kluczyka, co do ceny będziemy rozmawiać ale wszystko jest poza godzinami pracy więc chyba nie będzie tragedii

Opublikowano
Ja w tesco w punkcie umówiłem się ze sprzedającym, że zaniosę mu gotowe 2 scyzoryki On tylko dorobi groty i skopiuje imo ze starego kluczyka, co do ceny będziemy rozmawiać ale wszystko jest poza godzinami pracy więc chyba nie będzie tragedii

a ile mniej więcej może kosztować coś takiego???

Opublikowano

oficjalne ceny z tego punku to 100 zł jego kluczyk (zwykły) dorobienie i skopiowanie imo. to samo z kluczykiem typu "scyzoryk" 120 zł z tym, że ten kluczyk nie ma elektroniki w sobie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, może Wy będziecie bardziej kumaci. Mianowicie w garażu znalazłem sterownik z pilotem tzn. kiedyś do passata kupowałem, ale auto sprzedałem i zapomniałem o tym i teraz do audi (b5 przed liftem) by mi się to przydało, gdyż mam centralny z klucza i domykanie szyb. Teraz moje pytanie nie wiem gdzie podpiąć awaryjne żeby mrugał przy otwarciu czy zamknięciu. A tu wklejam linka do tej instrukcji http://www.pliki.amt-alarmy.pl/AMT/MIKRO-STER%20186.01.08%20-%20Instrukcja%20i%20Schemat.pdf

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie, może Wy będziecie bardziej kumaci. Mianowicie w garażu znalazłem sterownik z pilotem tzn. kiedyś do passata kupowałem, ale auto sprzedałem i zapomniałem o tym i teraz do audi (b5 przed liftem) by mi się to przydało, gdyż mam centralny z klucza i domykanie szyb. Teraz moje pytanie nie wiem gdzie podpiąć awaryjne żeby mrugał przy otwarciu czy zamknięciu. A tu wklejam linka do tej instrukcji http://www.pliki.amt-alarmy.pl/AMT/MIKRO-STER%20186.01.08%20-%20Instrukcja%20i%20Schemat.pdf

Z pliku który zalaczyles wnioskuje zebys kierunki podlaczyl pod kabelek "kanał" :)

qqqqqqb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Dzięki, jak znajdę chwilę to spróbuje podpiąć to pod miernik i zobaczę co się na tym "kanale" pojawia. Ciężko jest wywnioskować właśnie z tej instrukcji , nie ma wprost napisane, zobaczymy ;). pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie podłączyłem wszystko jak w pierwszym poście i działa! :D jednak domykanie szyb nie chce działać z tego względu, że w kostce mam inny kolor kabla niż tutaj w poście nr1 http://s8.postimage.org/w467vofg1/image.jpg

kostka.jpg

Jak to możliwe że mam inny kabel? domykanie szyb po przytrzymaniu kluczyka w prawo działa prawidłowo

Opublikowano

panowie jesli mam caly alarm z centralka to podlacza sie go podobnie jak sama centralke plus te pozostale czujki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siemka mam pare pytan, znalazlem juz domykanie, otwieranie, itp ale nie w tym rzecz czy jest roznica miedzy minusem a masa ? jak znalesc minusa ? i tak jesli chodzi o kierunki to z tego mojego interfejsu wedlug obrazka wychodzi jeden kabel fioletowy do kierunkow, jak to rozwiazac bo gdy polacze go z kierunkami to sie zmostkuje i jak bede dawal lewy kierunek to beda awaryjne swiecic

z tego co sie dowiedzialem to masa i minus to to samo czyli tak jak myslalem czyli minus i mase podlaczam pod mase i jest git. chyba ze chodzi o cos innego z tym minusem?

Opublikowano

co do kierunków , to chyba daję się to przez diodę i wtedy już nic się nie zmostkuje , a co do minusa i masy, to czasami jest ona czymś innym (zaawansowane układy zasilania?) ,ale w przypadku auta to raczej to samo, pzdr

Opublikowano

wszystko hula domykanie szyb, otwieranie , zamykanie tylko kierunki zostaly, a gdybym sprobowal sie wpiac gdzies przy wlaczniku awaryjnych moze tam jest jeden kabel ktry pozniej sie dopiero rozdziela na dwa, mam sterownik maxicar dziwne ze nikt wczesniej nie pisal o tych kierunkach, a mozesz mi cos przyblizyc z ta dioda?

juz nie wazne wydarlem 2 diodki z jakiegos ustrojstwa ;)

Opublikowano
Opublikowano

Sterownik montowałem do swojej i działa rewelacyjnie

Opublikowano

Witam ponownie!

W czwartek dokonałem montażu sterownika i wszystko jest ok. zamyka otwiera!!! towar stiga naprawdę dobrej jakości! pierwszy post 99% zgodności!!!

ten 1% to funkcja komfort która jeszcze nie została podłączona ze względu na to iż mam inną kostkę i kolory kabli. Ale może dziś jak poprawi się pogoda to znajdę chwilę z przyrządem i podzwonię po kablach!!!

Pozdro.

Opublikowano

Witam ponownie!

W czwartek dokonałem montażu sterownika i wszystko jest ok. zamyka otwiera!!! towar stiga naprawdę dobrej jakości! pierwszy post 99% zgodności!!!

ten 1% to funkcja komfort która jeszcze nie została podłączona ze względu na to iż mam inną kostkę i kolory kabli. Ale może dziś jak poprawi się pogoda to znajdę chwilę z przyrządem i podzwonię po kablach!!!

Pozdro.

Kupiłem też ten sterownik stiga i czeka na montaż :wink: powiedz ile czasu Ci zajeło zamontowanie tej centralki?

Opublikowano

siema

montaż to około 2 h łącznie z syreną zamontowaną koło filtra kabinowego blisko aku. w takim zagłębieniu.

Ale powiem ci że nie starałem się zrobić to szybko tylko dokładnie :wink:

jak będziesz miał jakiś problem pisz!

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, poczytałem trochę Waszych postów i ku mojemu zdziwieniu nic nie kumam :D

Mam taki temat: Centralka jest już od kupna samochodu (wszystko działa, więc nie ruszam) ale czasami przydało by się domykanie/otwieranie szyb z pilota. Dodam że przy kupnie auta były 4 korby, elektryczne szybki montowałem sam z oryginalnym okablowaniem. Pompkę mam w bagażniku podpięta jest jedna kość i jest wolne jedno gniazdo. Nie wiem jaki mam sterownik, jaką całą instalacje tej centralki. Czy ktoś może mi powiedzieć od czego zacząć i co zrobić by było domykanie/otwieranie szyb z pilota? Pozdrawiam.

Edit: Wcześniej coś mi z przeglądarka nie chulało i nie widziałem zdjęć dlatego mało zrozumiałem, teraz już fotki rozjaśniły mi trochę temat. Jutro zabieram się do roboty... zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Edit2: Jednak dzisiaj się zabrałem do tego i niestety mam inne kolory kabli na kościach, ktoś może coś doradzić ?

Jakby chciał ktoś pomóc to opisałem ten problem dokładniej w tym wątku:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-aeb-domykanie-szyb-pilota-11828/index5.html#post3625562