Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie sterownika centralnego zamka w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już zgłupiałem... Można centralke podłączyć na różne sposoby? tzn. albo minusami albo naprzemiennie? To do nas należy wybór? Podłączyłem minusami nie działało w 100%, myślałem że coś nie tak. Połączyłem naprzemiennie i też nie działa na 100%...

:kwasny:

Opublikowano

Może mi ktoś napisać jak zdejmuje się ten plastik nad sprzęgłem ?

Opublikowano

Zdejmujesz boczek od bezpieczników, odkręcasz 2 widoczne (bodajże rozmiar 6mm) potem z prawej strony głęboko osadzona w plastiku, ostatnia śruba mniej więcej na wysokości kolana. Bodajże tylko te 3. Osobiście zwątpiłem w podłączanie centralki na własną rękę i jutro jadę do profesjonalisty. 80 zł to nie dużo, a stwierdził, że upora się w 45 minut z podłączeniem mojego egzemplarza (Bloker 64). Kwestia znalezienia odpowiednich przewodów i poprawnego ich połączenia/zlutowania.

Opublikowano

Dziś kurier dostarczył mi paczkę ze sterownikiem i trochę mi zajęło, ale udało się podłączyć :banan:

Opublikowano

Dobra robota mi napewno sie przyda:)

Opublikowano

Mam pytanie co do domykania szyb z pilota u mnie jest kolor różowy (-) minus z schematu czyli wyjście i połaczyc go z tym kablem z foto pokazanym i bedzie smigac ? I dotam ze jest funkcja domykania juz z pilota a w opisie ze z kluczyka jest jakaś rónica przy podłączeniu

---------- Post dopisany 27-02-2014 at 11:05 ---------- Poprzedni post napisany 22-02-2014 at 10:05 ----------

I pdłączyłem tak jak było na fotach domykanie szyb z pilota śmiga :grin:elegancko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Damian80

Masz u siebie moduł komfortu ?

Ja zainstalowałem RTX Tornado 2 CS3 u siebie w A4 B5 (brak modułu komfortu) i teraz mam pytanko do tych co instalowali ten alarm u siebie, u mnie działa domykanie szyb z kluczyka jak i jest możliwość podpięcia domykania szyb z pilota w tym alarmie lecz jak zaleca producent aby tego nie podłączać przy braku "MK" czy ktoś podłączył to u siebie i mu to działa czy jednak może coś się uszkodzić w instalacji po podłączeniu tej opcji ?

Drugie pytanie:

Jak u siebie rozwiązaliście blokadę odjazdu z załączonym przekaźnikiem ??

w instrukcji (od innego modelu) opcja na fotce pod czerwonym zaznaczeniem

69_1289732509.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa takiego typu ze nie mam u siebie alarmu moduł był z funkcja konfort i po prostu wpiołem się na pokazane kable na zdjeciu i domykanie smig bez problemu.

Opublikowano

A to montowałeś moduł do sterowania centralnym zamkiem z modułem komfortu czy mówisz o module komfortu w audi w swoim poście ?

Opublikowano

U mnie był juz moduł konfortu org kupiłem sterownik z konfortem i po prostu połaczyłem przewody pokazene w opisie i chodzi domykanie szyb

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szybkie pytanko. Mam taki sterownik od poprzedniego auta. Idzie coś z nim zrobić przy Audi? B5 96r, centralny z kluczyka, a także domykanie szyb z kluczyka. Dołączam schemacik, bo dziś dwie godzinki się męczyłem i nic z tego nie wyszło. Sterownik w 100% sprawny.

20140511_202527.jpg

20140511_202541.jpg

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Jak otwieram zamek z pilota to chwila po opadają szyby do połowy. Druga sprawa to jak są szyby opuszczone do końca po zamknięciu zamka zamykają się do połowy. W sterowniku jest kabelek na zamykanie szyb ale u mnie powinno to działać bez kabla. Kluczykiem można opuszczać i podnosić szyby.

Opublikowano
  • Autor

Masz za krótki sygnał minus na domykanie u mnie jest to ok 30 sek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak to jest z modelami '99 i '00 ? Ja u siebie podłączyłem zamykanie do fioletowej kostki pod przekaźnikami, mam już kierunki i zasilanie, ale gdzie dać otwieranie? W fioletowej kostce jak podam masę to otwiera mi się wszystko tylko, że bagażnik też odskakuje (tu podłączyłem otwieranie bagażnika). Moja centralka to carprotect bx 60s. W kostce przy sprzęgle znalazłem piny od przycisku w klamce, ale jakmam uzbrojony fabryczny alarm to nie otwiera.

Opublikowano

Jestem właśnie w trakcie wyboru sterownika do mojej "be piątki". Posiadam centralny z kluczyka, jak i domykanie szyb i szyber dachu, również z kluczyka. Teraz pytanko - podobają mi się piloty z tego zestawu, i czy na pewno on przypasuje do mojego autka? STEROWNIK B6/ KIERUNKI/ KOMFORT/ DIODA/SYRENA/KANA (4300176018) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Proszę o potwierdzenie, abym mógł zamówić. Zależy mi na tym domykaniu szyb.

No i sterownik już podłączony. U mnie okazało się, ze hula na zmiennym +-. Domyka szyby elegancko, lecz robi to podczas zamykania auta- u Was też tak jest?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcia z instrukcją jak podpiąć się w kostke, wszystko widać ze zdjęć z jakimi kabelkami łączyć itd. ale nie wiem tej podstawowej rzeczy, mógłby ktoś pomóc ? Jak rozebrać kostkę, nie chcę czegoś popsuć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odswieże temat, powiedzcie mi jakbym mial juz swoj sterownik itp to ile tak mniej wiecej elektryk by mnie podliczył za podlaczenie tego ?

Opublikowano

w warszawie koło 200zł

Opublikowano

Takie zdzierstwo?:shock3: Bartek, ja Ci to podłączę, podłączałem u siebie i działa:decayed:

Opublikowano

Tomek bez kitu pomoglbys za dobre piwko ? ;)