Jump to content
IGNORED

DARK AVANT 2.0 TDI BRD S-LINE | QUATTRO = ANDROID = BIXENON = VFiZ = KAMERA = FOCAL+ALPINE = POMPEI 19'

Recommended Posts

Posted (edited)

Długoooo nosiłem się z zamiarem napisania kolejnego tematu o swoim aucie.

Z marką jestem związany praktycznie od początku, niestety pierwszym autem było Megane Coupe ale szybko się z niego wyleczyłem kupując A3 8L potem A4 B5 i znów A3 8L aż przyszedł czas na zmianę i zakupu nowszego auta. Poszukiwania zaczęły się od 1.9 TDI ale znaleźć model z ciekawym wyposażeniem graniczyło z cudem więc zacząłem szukać 1.8T Quattro tutaj problemem był stan techniczny, wszystkie auta jakie oglądałem były w opłakanym stanie. Lubię iść na przeciw wszystkiemu i wybór padł na 2.0 TDI Quattro BRD. Szczęście dopisało i okazało się, że w moim rodzinnym mieście Radom prywatna osoba przyprowadziła auto z przyzwoitym wyposażeniem.
Po wstępnych oględzinach lakier, silnik, elektronika okazało się, że auto jest w bardzo dobrej kondycji i tak oto stałem się szczęśliwym posiadaczem A4 B7 2.0 TDI QUATTRO ;)

08dfdbeeed6d7883med.jpg

Wyposażenie:

• Pełne S-line zewnętrzne

• Pełne S-line wewnętrzne

• Pakiet oświetlenia

• Radio BNS 5.0

• Nawigacja

• Kolorowy fis

• PDC tył

• Dekory Alu

• Bluetooth

• DRL + CLH

• Bixy

• Fotele półskóra S-line grzane

• Kierownica 3-ramienna + multifunkcja

• Lusterko fotochrom

• Czujnik zmierzchu + czujnik deszczu

• Czarny sufit

• Zawieszenie 1BV

• i wiele innych których szukałem ;)

Wykonane naprawy:

• Wymiana oleju + filtra

• Wycięcie DPF + wyłączenie programowe

• Wymiana klocków przód

• Wymieniony kompletny rozrząd

• Zaślepienie EGR

• Zmiana wycieraczek Bosh

• Mody:
  • Montaż kamery cofania

• Radio ANDROID ala RNSE

• Automatyczne otwieranie bagażnika

• Dokładka przód CUPRA [

• Przyciemnione szyby (podwójna folia)

• Oświetlenie tablicy LED

• Dystante tył RRCustoms 30mm

• Ramki klubowe

• Końcówki wydechu 90mm

• Zakodować kierunki USA

• Czarny grill - oklejony folią 3M 1080

• Malowanie zacisków hamulcowych

• Korekta lakieru

• Spryskiwacze mgłowe

• Usunięcie wycieraczki tył

• Przyciemnienie lamp tylnych

• Gwint MTS GOLD

• Ramki szyb – klejenie czarną folią 3M 1080

• Relingi malowane w czarny połysk

• LEDowe Oświetlenie dekorów wnętrza

• Nowy zestaw głośników + radio + subwoofer + wzmacniacze

• LEDowe żarówki DRL

• Boczne dokładki progów

• Vfiz

• Felgi ori Pompei Grey Mat 19/8,5J

•  

Zdjęcie pierwszego dnia po zakupie:

de6d0d0ec5c2a2a4med.jpg

4dc3699526cc1ff2med.jpg

Stan na 17.02.2019

1a3edeed1fb7292amed.jpg

284836e8be4aa366med.jpg

Stan auta na 2.12.2019

7c4a52f29a99dd1fgen.jpg

f908633512f67868gen.jpg

Edited by Mordeliuss
Posted

Nooo zacna maszyna - pokaż jeszcze zdjęcia środka.

Powodzenia w dalszych modyfikacjach!

Posted

Zdjęcie środka zaraz po zakupie jeszcze z BNS 5.0 ;) Jak tylko będę miał 5 minut cyknę fotkę z androidem.

4dc3699526cc1ff2med.jpg

Posted

Furka fajna?

Gratulacje zakupu i bezawaryjności życzę??

Kamerkę jaką masz??? 

Posted

Wyglada na dobrą baze, sprawdz od razu napęd pompy oleju z @FUTURUM i bezawaryjności.

Posted
1 minutę temu, Adam87 napisał:

Furka fajna?

Gratulacje zakupu i bezawaryjności życzę??

Kamerkę jaką masz??? 

Kamerkę na chwilę obecną mam najtańszą chińską w lampce ale słabo świeci i wywala błąd więc wyleci w najbliższym czasie i wpadną dwie lampki led, zrobie małą dziurkę w blendzie i zainstaluje normalną kamerkę.

Obraz z kamerki jak za 20 zł nie wygląda najgorzej:

Posted
3 minuty temu, golden87 napisał:

Wyglada na dobrą baze, sprawdz od razu napęd pompy oleju z @FUTURUM i bezawaryjności.

Nie dziękuje żeby nie zapeszać ;)

Kontaktowałem się już z nimi i jak tylko będe miał kilka dni postoju z autem to podeśle im pompę.

Posted
17 minut temu, Mordeliuss napisał:

Kamerkę na chwilę obecną mam najtańszą chińską w lampce ale słabo świeci i wywala błąd więc wyleci w najbliższym czasie i wpadną dwie lampki led, zrobie małą dziurkę w blendzie i zainstaluje normalną kamerkę.

Obraz z kamerki jak za 20 zł nie wygląda najgorzej:

Nie no, fajnie widać?

Ja mam ori z Q7, rnse led a nadal nie działa... niewiem czy nie lepiej sprzedać tą ori i kupić właśnie coś tańszego, może zadziała?

Posted

to jest 480P jak dobrze pamiętam. Myślałem o ori ale koszt mnie przerósł. Za tą kamere z lampką zapłaciłem 65 zł bez lampki ta sama kosztuje 19 zł :P więc możesz testować a jak nie będzie odpowiadać to dużej straty kasy nie będzie :)

Posted

A jak masz moduł do tego???

Posted
1 minutę temu, Adam87 napisał:

A jak masz moduł do tego???

Nie mam żądnego modułu. Radio które jest na filmiku to Android ala Rns-e i tam wystarczy wpiąć kamerke z tyłu w chinche i gotowe. Jednostka sama dostaje sygnał po wrzuceniu wstecznego, nie trzeba było podłączać tego pod lampke wstecznego nawet.

• Upvote 1
Posted

Gratulacje BRD czytając początek to moim zdaniem trudniej zakupić 1.8T niż 1.9TD :)

sam mam BRD i też nie żałuje bo długo szukałem po rynqu

Posted

Szukałem na początku 1.9 TDI ze względu na ekonomie jazdy ale nie mogłem znaleźć nic z przyzwoitym wyposażeniem, niestety to prawda, że jeszcze trudniej było z 1.8T w quattro bo niby auta były ale a to na błotniku z tyłu 700 a to silnik grzechocze i wiele innych. 2.0 BRD na początku nie brałem w ogóle pod uwagę ale jak obejrzałem auto to coś przemówiło do mnie, a pojechałem z zupełnej ciekawości je zobaczyć ;)

Posted
20 minut temu, Mordeliuss napisał:

Szukałem na początku 1.9 TDI ze względu na ekonomie jazdy ale nie mogłem znaleźć nic z przyzwoitym wyposażeniem, niestety to prawda, że jeszcze trudniej było z 1.8T w quattro bo niby auta były ale a to na błotniku z tyłu 700 a to silnik grzechocze i wiele innych. 2.0 BRD na początku nie brałem w ogóle pod uwagę ale jak obejrzałem auto to coś przemówiło do mnie, a pojechałem z zupełnej ciekawości je zobaczyć ;)

I jest BRD?

Posted (edited)

mega ciesze się z tego wyboru bo autem jeździ mnie się świetnie, jedyny minus to to że turbo wstaje trochę później niż w 1.9 TDI. No chyba że jeszcze mam jakiś problem z podciśnieniem, bo już jeden weżyk znalazłem rozerwany i auto troche odżyło. Musiałbym przejechać się czyimś 2.0 BRD i porównać. Ale niestety nie mam u kogo.

Cieszy mnie też fakt, że udało mi się znaleźć auto w takiej opcji, z quattro i w takiej kondycji

Muszę przyznać, że sam nie wierzyłem w to, że kiedykolwiek kupie auto z Radomia z wiadomych względów a jednak można się zaskoczyć :) Fakt, że auto było od handlarza który nie zwozi wszystkiego co na lawetę wpadnie.

Edited by Mordeliuss
Posted

Też mam BRD i turbo wstaje tak około 2400 rpm, także nie masz co się martwić.

Fajnie też, że jesteś zadowolony z autka, bo to najważniejsze, a resztę się zrobi? 

Posted

Fajna sztuka, powodzonka w modach.

Zastanawiam sie wlasnie nad takim androidem do siebie daj znać jak bedziesz mial chwile jak to sie sprawuje gdzie kupiłeś za ile ? mozesz info na priv rzucić  ?

Posted (edited)

U mnie turbo też 'późno wstaje', chyba ten typ tak ma ?

Radio śmiga bez przycinek i tego typu rzeczy? Też myślę nad zmianą czerwonego bns

Edited by Bambr97
Posted
4 godziny temu, Adam87 napisał:

Też mam BRD i turbo wstaje tak około 2400 rpm, także nie masz co się martwić.

Fajnie też, że jesteś zadowolony z autka, bo to najważniejsze, a resztę się zrobi? 

Chyba faktycznie BRD tak kulawo wstaje bo spora suszara podobno. Mi sie podnosi okolo 2100 juz czuc, ale w porownaniu do mojego starego AJMa 170 ps to przepasc. 

3 godziny temu, matix608 napisał:

Fajna sztuka, powodzonka w modach.

Zastanawiam sie wlasnie nad takim androidem do siebie daj znać jak bedziesz mial chwile jak to sie sprawuje gdzie kupiłeś za ile ? mozesz info na priv rzucić  ?

Jutro jestem caly dzień poza domem ale w srode nagral filmik z funkcjonalnosci radia, pokaze czy sie zacina itp, dam link skad kupilem (oczywiscie nie mam zadnych profitiw z tego) 

Radio moge polecic z czystym sumieniem kazdemu, jakosc dziweku porownywalna z BNS 5.0. 

Odnosnie radia jezeli ktos bedzie mial pytania walcie na PW. 

Ja od siebie moge powiedziec ze jestem mega zadowolony i kupilbym bez wachania drugi raz. 

Nagram filmik w srode i wrzuce link do aukcji. Potrzebujecie zobaczyc cos konkretnego :)?