Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DARK AVANT 2.0 TDI BRD S-LINE | QUATTRO = ANDROID = BIXENON = VFiZ = KAMERA = FOCAL+ALPINE = POMPEI 19'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I folię również ?

Opublikowano

No ładnie się tył prezentuje - ciemniejsze lampy robią robotę. 

Oczywiście czekam z niecierpliwością na kolejne wpisy ;)

Opublikowano
Godzinę temu, rafiki5 napisał:

I folię również ?

Podpinam się do pytania :-) druga sprawa sam oklejales ? Laik sobie da radę?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, rafiki5 napisał:

Od razu tylek lepiej wygląda ?

Podlinkujesz te ultery? 

Podlinkowuje ultery:

Koncowka-Ozdobna-N1-90RS-ULTER-A4-A6-A8-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 133 zł - Końcówka Ozdobna N1-90RS ULTER A4 A6 A8 RS AUDI (7579367982). Allegro.pl -...

Niestety folii nie dam rady podlinkowac bo robiłem usługe w zakładzie. 
Podobno nie ma dużego problemy z oklejeniem lamp w B7. Robiłem to u siebie w 8L i nie mialem problemów. Tutaj chciałem żeby było zrobione dobrze ?

Co prawda to prawda też mi sie uśmiecha gęba jak patrze na tył auta. Teraz tylko musze dorwać termin u lakiernika zrobić małe zakupy w ASO i bedzie coraz bliżej wymarzonego. 

Opublikowano
20 godzin temu, Mordeliuss napisał:

Niestety folii nie dam rady podlinkowac bo robiłem usługe w zakładzie. 

Podobno nie ma dużego problemy z oklejeniem lamp w B7. Robiłem to u siebie w 8L i nie mialem problemów. Tutaj chciałem żeby było zrobione dobrze ?

@Mordeliuss

W którym zakładzie oklejałeś lampy? Jeśli oczywiście można wiedzieć :)

Edytowane przez rosati

Opublikowano
  • Autor

Nie chce nikomu robić reklamy ale zaklad to “Globcars”. Uwieneli sie w niecala godzine a ja spokojnie poczekalem na kanapie ogladajac TV ;) 

Opublikowano

Koło wiaduktu, wiem gdzie :)

Auto fajne, dobre wyposażenie fabryczne już miało, a i tak dalej coś działasz. Temat nadal będę obserwował :)

"Na mieście" to się chyba jeszcze nie spotkaliśmy :grin:

Edytowane przez rosati

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, rosati napisał:

Koło wiaduktu, wiem gdzie :)

Auto fajne, dobre wyposażenie fabryczne już miało, a i tak dalej coś działasz. Temat nadal będę obserwował :)

"Na mieście" to się chyba jeszcze nie spotkaliśmy :grin:

Tak dokładnie koło wiaduktu na słowackiego. 

Działam z autem powoli i do przodu. Teraz znalazlem cos wiecej czasu i dział z planami powoli. 

A co do miasta to zawsze mozemy sie styknac gdzies i zrobić jakiś mały spot ;)? Mam kolege z B7 pewnie byłby chetny. 

Opublikowano

W sumie czemu nie, lokalna społeczność niech rośnie w siłę ?

Przednie lampy też przyciemniałeś?

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, rosati napisał:

W sumie czemu nie, lokalna społeczność niech rośnie w siłę ?

Przednie lampy też przyciemniałeś?

Nie tykałem przednich lamp bo nie chce tracic na jakości swiecenia. 

Jest mały plan na czarne środki ;) 

Spoty Audi w Radomiu to straszne dno. Jak sie cos dzieje to jest 5 aut. Prawda jest taka ze dziala tylko Radomska motoryzacja ale tam raczej ciezko sie przebic jak nie masz znajomych. 

Opublikowano

W sumie to rozkleić lampy, chrom na czarno psiknąć i już lepiej będzie wyglądać ?

Opublikowano

Lampy naprawdę zrobione ładnie :-)

sam bym swoje tak przyciemnił jednak chyba odpuszczę bo wiadomo jak postąpi ubezpieczyciel i policja w razie jakieś "Nieprzyjemnej sytuacji" 

ale wizerunkowo sztos :D napewno wezmę się za szyby na wiosnę ^^

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, matix608 napisał:

Lampy naprawdę zrobione ładnie :-)

sam bym swoje tak przyciemnił jednak chyba odpuszczę bo wiadomo jak postąpi ubezpieczyciel i policja w razie jakieś "Nieprzyjemnej sytuacji" 

ale wizerunkowo sztos :D napewno wezmę się za szyby na wiosnę ^^

Mnie też podoba się efekt i jestem zadowolony.

Z tego co wiem to ubezpieczyciel nie czepia się jakoś specjalnie takich rzeczy zwłaszcza że przepuszczalność światła praktycznie nie zmieniła się w nocy. Szyby to moim zdaniem MUST HAVE nie koniecznie ze względu na wygląd ale dają dużą izolację przed słońcem i auto się tak nie nagrzewa także polecam w 100%. Ja u siebie mam podwójną warstwę folii przez to szyby to smoła a w nocy bez lusterek i kamery byłoby kiepsko :D

Opublikowano
29 minut temu, Mordeliuss napisał:

Mnie też podoba się efekt i jestem zadowolony.

Z tego co wiem to ubezpieczyciel nie czepia się jakoś specjalnie takich rzeczy zwłaszcza że przepuszczalność światła praktycznie nie zmieniła się w nocy. Szyby to moim zdaniem MUST HAVE nie koniecznie ze względu na wygląd ale dają dużą izolację przed słońcem i auto się tak nie nagrzewa także polecam w 100%. Ja u siebie mam podwójną warstwę folii przez to szyby to smoła a w nocy bez lusterek i kamery byłoby kiepsko :D

Szyby im ciemnej tym lepiej dokładnie tak jak piszesz :D masz rację z tą kamerą bo jeśli w tylnej szybie nic nie widzisz to kamera nadrabia.

jeśli chodzi o te tylnie lampy to niestety ale mój kumpel miał przypadek że wjechał mu starszy facet w tył bo poprostu się zagapil. Jako że normalnie była by wina starszego Pana tak on dostał mandat i wina była po jego stronie bo miał właśnie przyciemniane tylne lampy.

Jako że mandat to jedno gorsze było że ubezpieczenia również nie wypłacił mu kasy i nie dość że swoje auto naprawial z własnej kasy bo nie miał AC to musiał pokryc z własnej kieszeni naprawde samochodu tego faceta

Edytowane przez matix608

Opublikowano
  • Autor

Mam AC więc to ułatwienie ;)

Mam znajomego który miał podobna sytuację do Twojego. Miał lekko przydymione lampy i nie miał problemu z ubezpieczeniem ani kolizją. Wszystko zależy od tego czy nie przesadzasz z przyciemnieniem i lampy nie wyglądają podejrzanie. Wystarczy przejść badanie techniczne w takim przypadku i raczej ubezpieczyciel nie powinien się czepiać.

Opublikowano
23 godziny temu, Mordeliuss napisał:

Mam AC więc to ułatwienie ;)

Mam znajomego który miał podobna sytuację do Twojego. Miał lekko przydymione lampy i nie miał problemu z ubezpieczeniem ani kolizją. Wszystko zależy od tego czy nie przesadzasz z przyciemnieniem i lampy nie wyglądają podejrzanie. Wystarczy przejść badanie techniczne w takim przypadku i raczej ubezpieczyciel nie powinien się czepiać.

Spokojnie, przy wypłacie znajdą i czepną się wszystkiego.

Jedyne rozwiązanie wjazdu w tył / przód, szybko z samochodu i cyk odkleić folię.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, papadziordzio napisał:

Spokojnie, przy wypłacie znajdą i czepną się wszystkiego.

Jedyne rozwiązanie wjazdu w tył / przód, szybko z samochodu i cyk odkleić folię.

Szybko biegam dość więc będę miał ułatwione zadanie :D Wydaję mi się że przy AC ewentualnie aż tak czepiać się nie będą?

Tak czy siak auto cieszy moje oko o wiele bardziej i folia zostaje na pewno :)

Opublikowano
20 minut temu, Mordeliuss napisał:

Szybko biegam dość więc będę miał ułatwione zadanie :D Wydaję mi się że przy AC ewentualnie aż tak czepiać się nie będą?

Właśnie przy AC są największe problemy ale tak jak mówię, odkleisz folię i będzie si. Na pewno do ubezpieczalni niczego nie zgłaszaj z przyciemnionymi lampami.

Opublikowano
21 minut temu, Mordeliuss napisał:

Foli na lampach będą się czepiać jeżeli będą nadmiernie przyciemniane jeżeli się przyczepią warto mieć odpis atestu na folię który poświadcza, że ilość światła przepuszczanego od środka nie zagraża widoczności - dobre folie do lamp posiadają takie atesty i takie właściwości i firmy zajmujące się przyciemnianiem lamp powinny dać taki odpis atestu. Żadne przepisy ustawy z tego co wiem nie precyzują w żaden sposób ilości światła przepuszczalnego przez lampy (jak ma to miejsce w przypadku szyb). 

Pozdrawiam,

Darek

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Foli na lampach będą się czepiać jeżeli będą nadmiernie przyciemniane jeżeli się przyczepią warto mieć odpis atestu na folię który poświadcza, że ilość światła przepuszczanego od środka nie zagraża widoczności - dobre folie do lamp posiadają takie atesty i takie właściwości i firmy zajmujące się przyciemnianiem lamp powinny dać taki odpis atestu. Żadne przepisy ustawy z tego co wiem nie precyzują w żaden sposób ilości światła przepuszczalnego przez lampy (jak ma to miejsce w przypadku szyb). 

Pozdrawiam,

Darek

Mam jednak nadzieje, że nic takiego nie będzie potrzebne :)

Zgodnie z planami wpadła kolejna część układanki :banan: Niestety są w średnim stanie, mimo że nie widać tego na zdjęciach :( Może jakoś uda mi się je odratować choć plan jest żeby je malować w czarny połysk. Zobaczymy jak to będzie wyglądało po próbie odratowania. Na chwile obecną próbowałem umówić gdzieś termin u lakiernika i jest to średnio możliwe :kwasny:

Jeszcze tylko zamówić komplet uszczelek w ASO i znaleźć trochę czasu na zdjęcie starych :decayed:

Pewnie część osób zastanawia się czemu nie umaluje swoich? Pytanie akurat proste, chce mieć w razie zachcianki możliwość powrotu do chromu.

relingi.jpg