Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DARK AVANT 2.0 TDI BRD S-LINE | QUATTRO = ANDROID = BIXENON = VFiZ = KAMERA = FOCAL+ALPINE = POMPEI 19'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja mam u siebie podlaczone bez zadnych kombinacji podobno. Wszystko pasowalo plug&play i zasieg jest bardzo dobry :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Mordeliuss napisał:

Ja mam u siebie podlaczone bez zadnych kombinacji podobno. Wszystko pasowalo plug&play i zasieg jest bardzo dobry :) 

I co zamieniasz mocowanie kamery u siebie?

Pokaż jak masz aktualnie, może po zmianie natchniesz i mnie na zmianę ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Misieqq7 napisał:

Ja u siebie  mam ten adapter ze  wzmacniaczem.  Podłącza  się niebieski kabel na zasilanie. 

Chyba w każdym zestawie dają taki chyba że koledze o jakiś inny adapter  chodzi.

A jaki kolega ma ten adapter antenowy?:) 

5 godzin temu, lewiatan1989 napisał:

Ja mam podłączony separator antenowy który ma wejścia na dwie fakry i wyjście na antenę ISO. Takie rozwiązanie zrobiłem ze względu na diversity. 

5 godzin temu, Mordeliuss napisał:

Ja miałem u siebie Concert 2 i antena iso. Ale była jeszcze do radia podłączona taka żółta wtyczka być może właśnie diversity która teraz jest nie podłączona. 
Dokupiłem adapter który zamienił iso na Fakra i jako tako działa ale d*py nie urywa. 

Możecie doradzić jakimś zdjęciem? 

Do tego dochodzi druga sprawa. Mianowice tylne głośniki. Grają ledwo ledwo i to chyba nawet tylko jeden w lewych drzwiach + sub. Nie mam żadnego adaptera, podłączyłem i grały tak jak opisałem. Dokupiłem później właśnie taki adapter i ciągle nie grały. Po odłączeniu i wywaleniu go za pare dni głośniki tylne zaczęły elegancko grać. Do środy, bo znów jest sytuacja taka jak na początku. 

Jak wygląda to u was jak gra co macie podłączone.?

Opublikowano
  • Autor

Co do glosnikow z tylu to tez graja mi ciszej, niestety adaptery psoobno nic nie pomagaja. Jedyna opcja to pociagnac nowe kable od tylnyxh glosnikow i suba. 

Mocowanie kamery jakie mam teraz to najtańsza lampka z allegeo do b7 z kamera. Chce to zmienic bo wywala mi blad spalonej zarowki i kiepsko swieci w dodatku. Jak cis wyczaruje innego to dam znac :) 

Opublikowano
52 minuty temu, martinger416 napisał:

Ja miałem u siebie Concert 2 i antena iso. Ale była jeszcze do radia podłączona taka żółta wtyczka być może właśnie diversity która teraz jest nie podłączona. 
Dokupiłem adapter który zamienił iso na Fakra i jako tako działa ale d*py nie urywa. 

Możecie doradzić jakimś zdjęciem? 

Do tego dochodzi druga sprawa. Mianowice tylne głośniki. Grają ledwo ledwo i to chyba nawet tylko jeden w lewych drzwiach + sub. Nie mam żadnego adaptera, podłączyłem i grały tak jak opisałem. Dokupiłem później właśnie taki adapter i ciągle nie grały. Po odłączeniu i wywaleniu go za pare dni głośniki tylne zaczęły elegancko grać. Do środy, bo znów jest sytuacja taka jak na początku. 

Jak wygląda to u was jak gra co macie podłączone.?

20190316_163800.png

Opublikowano

Adapter taki w zestawie i też. Przechodziłem z concert 2.

Do tego przejściówka na tą divercity i gra ładnie.

A tylne głośniki podłączyłem pod adapter z allegro  i gra nawet ok.

Opublikowano
  • Autor

Zmobilizowales mnie to moze i ja sie zajme wreszcie tylnymi glosnikami :) 

Przymierzam sie do wymiany rozrzadku wiec bede mogl wreszcie dluzej podlubac przy aucie jak bedzie stalo kilka dni ?

dobrze ze mam blisko do pracy to mozna isc pieszo. 

Opublikowano
W dniu 25.02.2019 o 16:22, Adam87 napisał:

Też mam BRD i turbo wstaje tak około 2400 rpm, także nie masz co się martwić.

W BRD turbo wstaje dużo wcześniej..

Opublikowano
6 godzin temu, the_naturat_com napisał:

W BRD turbo wstaje dużo wcześniej..

W którym i ile wcześniej???

Edytowane przez Adam87

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie czytałem opinie że BRD to raczej suszara która ma problemy z wstawaniem. Okolice wstawania to około 2100 ale czuć moc tak jak napisał @Adam87od około 2400.

No chyba, że obaj mamy coś z autem nie tak.

Opublikowano

W moim brd turbo wstaje tak jak @Adam87 pisze.

Opublikowano

Dokładnie Panowie... macie po plusiku odemnie:wink4:

Niestety takie realia naszych BRD... chyba, że w motorze BRD już suszara zmieniona..  to co innego.  

Opublikowano

@Adam87 tak nie powinno być. U mnie jest wcześniej.

Opublikowano
2 godziny temu, the_naturat_com napisał:

@Adam87 tak nie powinno być. U mnie jest wcześniej.

Tzn ile wcześniej???

Wiem, że raczej nie powinno tak być, ale nawet jak wejdziesz na forum techniczne to tam znajdziesz sporo tematów na temat turbo w BRD. Także można to nazwać bolączką tych turbin w tym motorze. Ja mam turbo po regeneracji i bierze tak samo jak przed regeneracją. Szkoda, bo czasami brakuje ten ułamek sekundy zanim się załączy. 

Opublikowano
  • Autor

Udalo mi sie na szybki umyc autki na bezdotyku ;) tak prezentuje sie efekt po aktualnych zmianach. 

W najblizszych 2-3 tygidniach bede zmienial rozrzad wiec wpadnie:

- zmiana koloru zaciskow

- tylko wycieraczka wypadnie i wpadnie zaslepka

BA9467D0-ED44-41F4-A744-D60A091B6666.jpeg

Chcialem oddac felgi do regeneracji ale okazuje sie ze czeka sie około 6 tygodni ;) 

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano

@Adam87 turbinę czuć już poniżej 2000, a powyżej jest już pełne doładowanie. Może dlatego, że niedawno miałem prawie cały silnik wymieniony..

Opublikowano

@the_naturat_com możliwe, że coś pomógł motor. Nie zaśmiecajmy tu w temacie. Lepiej stworzyć nowy w technicznym..

@Mordeliuss to grubsza robótka się szykuje przy autku:naughty:  

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

@the_naturat_com możliwe, że coś pomógł motor. Nie zaśmiecajmy tu w temacie. Lepiej stworzyć nowy w technicznym..

@Mordeliuss to grubsza robótka się szykuje przy autku:naughty:  

Plany sa rozneee a ile z tego wyjdzie to wiesz :D 

Opublikowano
Godzinę temu, Mordeliuss napisał:

Plany sa rozneee a ile z tego wyjdzie to wiesz :D 

Plany to są po to aby je realizować :D

Co do felg to prawda - zmiana sezonu i mają ręce pełne roboty. Szwagier ostatnio czekał 4 tygodnie.