triera Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Witam. 2 tygodnie wymieniłem z przodu klocki hamulcowe było ok. Dzisiaj wymienilem prawy tyl tłoczek elegancko sie wkrecil i zamontowalem nowe klocki. Z lewej strony niedalo sie wkrecic tloczka. Wiec dalem stare klocki i jakos zamontowalem zacisk. Te klocki stare bylo juz do wyzucenia. Ale musialem je zalozyc zeby jezdzic. I jak odpalilem auto wyskoczyl blad brakes. Czy to moze byc blad przez to ze z lewej są stare klocki z prawej nowe?
Dev Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 12 minut temu, triera napisał: Witam. 2 tygodnie wymieniłem z przodu klocki hamulcowe było ok. Dzisiaj wymienilem prawy tyl tłoczek elegancko sie wkrecil i zamontowalem nowe klocki. Z lewej strony niedalo sie wkrecic tloczka. Wiec dalem stare klocki i jakos zamontowalem zacisk. Te klocki stare bylo juz do wyzucenia. Ale musialem je zalozyc zeby jezdzic. I jak odpalilem auto wyskoczyl blad brakes. Czy to moze byc blad przez to ze z lewej są stare klocki z prawej nowe? Przypadek Ten błąd jest cały czas ?
triera Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 4 minuty temu, Dev napisał: Przypadek Ten błąd jest cały czas ? Tak.
luki19862121 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Zerknij do poziomu plynu hamulcowego
triera Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 6 minut temu, luki19862121 napisał: Zerknij do poziomu plynu hamulcowego Jest wiecej niz minimium
luki19862121 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 To pisz jak @Devpyta kiedy zapala się kontrolka? Przyczyn jest klika łącznie np z padajacym aku.
triera Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 12 godzin temu, Dev napisał: Przypadek Ten błąd jest cały czas ? Ten błąd się świeci odrazu po włączeniu zapłonu. I tak cały czas nawet podczas jazdy
pakuz Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Odgrzewam temat. Kolego, jak sobie poradziłeś z tym błędem??? Mam to samo! Zero błędów na kompie Jedyne do czego doszedłem to jak odłączę kostkę od czujnika poziomu płynu hamulcowego w zbiorniku to znika błąd na fisie i jest OK Podpinam kostkę, dalej błąd Wymiana czujnika nie pomogła
Dev Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 9 godzin temu, pakuz napisał: Odgrzewam temat. Kolego, jak sobie poradziłeś z tym błędem??? Mam to samo! Zero błędów na kompie Jedyne do czego doszedłem to jak odłączę kostkę od czujnika poziomu płynu hamulcowego w zbiorniku to znika błąd na fisie i jest OK Podpinam kostkę, dalej błąd Wymiana czujnika nie pomogła Czujnik w zbiorniczku padł
pakuz Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 W dniu 4.10.2020 o 17:26, Dev napisał: Czujnik w zbiorniczku padł Napisałem że wymiana czujnika nie pomogła, dalej to samo, czujnik kupiłem ori w salonie
Langista Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 Przejrzyj kostkę i kable po drodze, możliwe że gdzieś jest zwarcie przed kostką, dlatego po jej odłączeniu błąd znika.
Rekomendowane odpowiedzi