dymian1 Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Witam jaki system napędzający wałki jest w tym silniku BPW czy łańcuszkowy czy zębatkowy Poniżej podaje nr VIN WAUZZZ8EX6A088461
ziutek--wroclaw Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 ja tez patrzyłem w etce i były takie i takie
WiesiekM Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Pytanie było o konkretny VIN, więc nie może być, takie i takie. Dymian1... Nie dostałeś info ode mnie, czy chciałeś mnie "zweryfikować"?
turdzi Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 uuuu widzie ze niezła psychoz sie juz zrobiala
dymian1 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 Pytanie było o konkretny VIN, więc nie może być, takie i takie. Dymian1... Nie dostałeś info ode mnie, czy chciałeś mnie "zweryfikować"? Jak mógł bym Cię sprawdzać. Po prostu zmyliło mnie to ze tez widziałem takie i takie . Błąd był w tym ze nie sprawdzałem po nr VIN
GRazny Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 uuuu widzie ze niezła psychoz sie juz zrobiala teraz wszyscy swoje 2.0 będą pieścić... ciekawe jak wygląda eksploatacja w tych co nie było kół zębatych...
dymian1 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 a jeszcze jedno pytanie... W wersji z kołami zębatymi też występuje ten nieszczęsny "imbusik" co napędza pompę??
turdzi Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 a jeszcze jedno pytanie... W wersji z kołami zębatymi też występuje ten nieszczęsny "imbusik" co napędza pompę?? tak
MAJKI Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 uuuu widzie ze niezła psychoz sie juz zrobiala teraz wszyscy swoje 2.0 będą pieścić... ciekawe jak wygląda eksploatacja w tych co nie było kół zębatych... Ja mam B7 z 2004 (BLB) i dobijam do 187,000 (przy 165,000 wymieniałem pompki i EGR) i narazie odpukać zadnej innej awarii, przeglady co 15tyś robie i nie pieszcze swojego 2,0 i nie mam zamiaru go sprzedac a jak sie trafi opisywana awaria to wkładam nowszy motor i dalej bede smigał hehe do kolejnej awarii
turdzi Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 wychodzi na to ze przy wymianie rozrządu trzeba pamiętać o wymianie imbusika i po problemie.Raz na 100 tys to nie az tak straszny wydatek.
WiesiekM Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Jak mógł bym Cię sprawdzać. Weryfikować należy. Im więcej źródeł, tym informacja bardziej wiarygodna, a pomylić się może każdy. Myślałem, że może nie dotarły moje wiadomości.
ArkadiuS Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Podłączam się do MAJKI_3646..........mi niedługo uderzy 150 kkm i poza przeglądami oraz wymiana PDków wraz z adapterem, wymianą łożyska alternatora, czujnika położenia pedału sprzęgła, EGR nic się nie dzieje, ale psychoza o BLB poszła w eter i nasłuc**je swojego ze stetoskopem hahaha A co do sypiącego się zestawu wałków to wytrzymują one do 300 kkm . To może potwierdzić jeden z klubowiczów hehehe. Oczywiście imbusik dla świętego spokoju warto wymienić przy okazji rozebranego przodu autka ;D.
robert144 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 to nie sa zarty... u mnie nieszczesny imbusik wytrzymal do 132 kkm... i samochod na warsztacie...porazka... tez bpw...zero oznak wczesniej...uwazajcie, nie zycze nikomu
ALBINEK Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Imbusik w BLB to jedna z bolączek, druga to łańcuch napinacz i koła zębate.
GRazny Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Imbusik w BLB to jedna z bolączek, druga to łańcuch napinacz i koła zębate. nie przesadajcie Panowie bo cena 2.0TDI już jest na tyle atrakcyjna że kupujący się wystraszą :> gdyby nie forum wielu by się pewnie zdecydowało... a tak to nie wiadomo czy granicę przejedzie... dopiero początki (zakupów tych używek Polaków) - ciekaw jestem ile czasu AUDI będzie odrabiało opinię... sorki za OT
Rekomendowane odpowiedzi