Avaxus Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Witam. Kolega ma problem z wałkiem a mianowicie w styczniu już raz go wymienił teraz po sprawdzeniu okazuje się że wałek jest już lekko podtarty i szklanki można lekko wcisnąć srobokretem. I jego pytanie jest takie czy długo jeszcze na tym pojeździ? Olej nie dawno wymienił na jakis inny który idzie do pompowtryskow. Ma się obawiać kolejnej wymiany walka czy póki się da to go sprzedać?
kamil-vag Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Podejście Januszowe... coś nie tak to sprzedaje furę ? Trzeba znać przyczynę tego wycierania... sprawdzić kanały olejowe, broki na wałku dźwigienek, jaki olej jest lany i ostatecznie jakiej firmy wałek założony ? ? ?
Avaxus Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Niby Januszowi ale wydać 2 raz 2 tys to wiesz ? z tego co wiem to niby lał zły olej a tak wygląda jego wałek
kamil-vag Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Sprawdźcie broki w ośce dźwigienek, czy są takie zaślepki czy dziury na przelot...
Avaxus Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 A jak powinno być? Zaslepione czy nie?
Avaxus Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 A powiesz czy tak jak widać na zdjęciach czy to jeszcze pojeździ? Bo szklanki chyba nie powinny dawać się wciskać srubokretem, tzn one mają luz około 2mm
kamil-vag Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zalać porządny olej z normą do PD, i dodatkowo możesz dolać Cerateca, czy Militeka od K2... 1
Avaxus Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Powiesz jaki olej zalewasz? I chciał bym usłyszeć opinie innych na temat cerateca czy militec od K2
wesz82 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Uwielbiam dzisiejsze czasy... Czy to wymiane robił mechanik czy samemu się bawiliscie???? Jak mechanik to omijaj dziada skoro w dobie Internetu on nawet nie słyszał o brokach.. Olej z normą do pd ja np leje do szaraka motula i jest git. Zmieniane były szklanki przy tej wymianie bo nic nie napomniales???
kamil-vag Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ciekawe jakiej w ogóle firmy ten wałek... Olej z normą do PD 505.01 5W40 - firm od wyboru do koloru, najczęściej polecane Valvo, Motul, Ravenol...
wesz82 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Dokładnie ktoś napisal a zapomnial dodać szczegółów co z czym.
Avaxus Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Wiem że to było lane motul 8100 x-clean+ 5w30
BoskiEnrike Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 W dniu 19.04.2019 o 23:23, Avaxus napisał: Witam. Kolega ma problem z wałkiem a mianowicie w styczniu już raz go wymienił teraz po sprawdzeniu okazuje się że wałek jest już lekko podtarty i szklanki można lekko wcisnąć srobokretem. I jego pytanie jest takie czy długo jeszcze na tym pojeździ? Olej nie dawno wymienił na jakis inny który idzie do pompowtryskow. Ma się obawiać kolejnej wymiany walka czy póki się da to go sprzedać? Jakbym czytał swoją historię Mój wałek po 1 wymianie wytrwał 11 tys km, tzn. tyle ja wytrwałem bo klepał niemiłosiernie. Na drugą wymianę poszedł wałek ORI używany w idealnym stanie, nowy zestaw szklanek i panewek, olej też nowy i odpukać ponad 30k przejechane i spokój. Ten szrot co się rozsypał tak szybko to Ruville, który do jakiegoś czasu miewał jakąś tam dobrą opinię. Potem ulepili go chyba z plasteliny i zaczęły się jaja u wielu z nas. Masakra...
Rekomendowane odpowiedzi