r3vu Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Witam Wiem że temat już był wałkowany ale żadne z opisanych metod mi nie pomogły. Moja navi nie widzi satelitów, przerobiłem temat z zakupem zewnętrznej anteny , wpiłem ją do modułu zaraz przy antenie z radia (pokazane na foto) i położyłem na zewnątrz na dachu. Pojeździłem z godzinę żeby dać czas na "oswojenie" się nową anteną ale nic to nie dało. Dalej ilość satelit to 0. Dodam że auto zakupiłem niedawno i już tak było ja nic nie grzebałem w sofcie itp. Wersja mmi 3G basic.
MarcinOslo Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 To do czego sie wpiales z zewnetrzna antena to radio ... Antena navigacji jest na dachu.
r3vu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 1 minutę temu, MarcinOslo napisał: To do czego sie wpiales z zewnetrzna antena to radio ... Antena navigacji jest na dachu. Wiem o tym ale kabel z anteny na dachu gdzie idzie ? Wydaje mi się że właśnie do tej wtyczki, poprawcie mnie jak się mylę.
MarcinOslo Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Kabel z anteny na dachu idzie bezposrednio do jednostki MMI.
r3vu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 16 minut temu, MarcinOslo napisał: Kabel z anteny na dachu idzie bezposrednio do jednostki MMI. Czyli jak dostanę się do podsufitki to będzie tam złączka do której będę mógł się wpiąć? Czy kabel leci w jednym kawałku do mmi?
MarcinOslo Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Bedzie zlaczka przy antenie albo przy slupku ,zalezy od rocznika. Jesli masz inna antene na probe ,to ja bym zaczal od wpiecia jej do MMI. Sprawdzane wogole byly bledy ?
r3vu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 3 minuty temu, MarcinOslo napisał: Bedzie zlaczka przy antenie albo przy slupku ,zalezy od rocznika. Jesli masz inna antene na probe ,to ja bym zaczal od wpiecia jej do MMI. Sprawdzane wogole byly bledy ? Tak błędy były sprawdzane, nic nie ma. Co do wpięcia do mmi w którym to dokładnie miejscu? Wystarczy wysunąć czytnik dvd z pulpitu żeby tak się dostać?
wrclaguna Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Zmianiałem juz kilka takich anten na dachu w Poliftach widze ze to normalka
Tekero Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Wysun moduł mmi. Skrajna wtyczka po prawej stronie to właśnie antena GPS. Możesz kupić uniwersalna na wtyczkę fakra za 19zl.
r3vu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 1 godzinę temu, Tekero napisał: Wysun moduł mmi. Skrajna wtyczka po prawej stronie to właśnie antena GPS. Możesz kupić uniwersalna na wtyczkę fakra za 19zl. Rozumiem że miejsca które znaczyłem to zatrzaski, wystarczy tam wsunąć i moduł wyjdzie ?
MarcinOslo Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 W otwory ktore zaznaczyles wsuwasz "wyjmaki" ,cos takiego jak w linku ponizej https://www.google.pl/search?q=wyjmaki+do+radia&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVq-yOlI_iAhVZAxAIHZZBDYYQ_AUIDigB&biw=1704&bih=957#imgrc=BPclWk-JFw54KM:
r3vu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 42 minuty temu, MarcinOslo napisał: W otwory ktore zaznaczyles wsuwasz "wyjmaki" ,cos takiego jak w linku ponizej https://www.google.pl/search?q=wyjmaki+do+radia&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVq-yOlI_iAhVZAxAIHZZBDYYQ_AUIDigB&biw=1704&bih=957#imgrc=BPclWk-JFw54KM: Jutro właśnie takie mają mi przyjść, więc będę zabierał się za robotę. Idzie coś zepsuć podczas takiej operacji wyjmowania MMI ?
r3vu Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Opublikowano 10 Maja 2019 Temat załatwiony. Wyjęcie MMI poszło gładko wpiłem antenę za 30zł kupioną na allegro i z miejsca satelity się pojawiły. Dzięki za rzeczowe wytłumaczenie i za to że nie wyzwaliście mnie od debili i nie kazali szukać sobie w google bądź szukać tematu na forum bo "już było".
maniekms2009 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 jak wpioles sie do mmi to gdzie umiejscowiles dokupiona antene
r3vu Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2019 16 minut temu, maniekms2009 napisał: jak wpioles sie do mmi to gdzie umiejscowiles dokupiona antene Antenka jest w rogu przedniej szyby od strony pasażera, leży sobie na maskownicy głośnika wysoko tonowego. A kablem przeszłem w szczenilnie od słupka między klapką od bezpieczników w nogi pasażera aż do mmi. Kabelek można tam fajnie pochować w plastiki bez rozbierania tapicerki.
maniekms2009 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Super , ogromne dzieki za info, a mam jeszcze jedno pytanko, mozesz wyslac foto antenki bo wybor jest ogromny , dzieki jeszcze raz i pozdro
r3vu Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2019 6 minut temu, maniekms2009 napisał: Super , ogromne dzieki za info, a mam jeszcze jedno pytanko, mozesz wyslac foto antenki bo wybor jest ogromny , dzieki jeszcze raz i pozdro Zdjęcie antwnki masz w tym poście na samej górze. A dokłednie to tutaj ją kupiłem i śmiga aż miło. https://allegro.pl/oferta/antena-gps-fakra-audi-rns-e-rns-d-bns-5-0-a4-a6-4874503250
arnail77 Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Witam Posiadam A4 b8 2014 polift. Po 2 latach użytkowania autka pojawił się problem z GPS.Pytanie o antenę ori - na aukcjach do a4 b8 antena rekin ma dwie wtyczki do czego służą? Czy podpięcie tej za 35 zł z wtyczką fakra będzie ok bo ma tylko wtyczkę jedną.pozdrawiam
r3vu Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Opublikowano 12 Lipca 2019 12 minut temu, arnail77 napisał: Witam Posiadam A4 b8 2014 polift. Po 2 latach użytkowania autka pojawił się problem z GPS.Pytanie o antenę ori - na aukcjach do a4 b8 antena rekin ma dwie wtyczki do czego służą? Czy podpięcie tej za 35 zł z wtyczką fakra będzie ok bo ma tylko wtyczkę jedną.pozdrawiam Sam dokładnie nie wiem do czego są dwa kebelki w rekinie. U mnie jak rozebrałem podsufitke od bagażnika miałem tylko jeden kabel wychodzący z rekina. Nie chciało mi się rozbierać dalej podsufiki szukając wtyczki z rekina za dużo roboty. Podepnij tą antenke za 35 zł do modułu mmi z przodu i wszystko będzie działać jak należy. Antenke możesz sobie dać tak jak to opisałem wyżej w rogu przedniej szyby. Nie ma z tym dużo roboty i nie trzeba rozbierać tapicerki. Potrzebujesz tylko kupić wyjmaki do radia żeby wysunąć moduł mmi koszt to pare zł.
Rekomendowane odpowiedzi