QUATTRO 93 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Witam. Po odpaleniu silnika po około minucie zapala mi się kontrolka sensor oil. Co może być powodem?
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Szukaj. Czujnik może mieć już dość lub kable są przerwane. Ja bym wpierw może zajrzał pod maskę i sprawdził stan oleju bo jak pokazuje czujnik to nie wiadomo czy oliwy jest.
traczu_lca Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) 1. Bezpiecznik nr 5 w skrzynce bezpieczników obok kierownicy. (Dla pewności wymień, czerwony 10A, lub podmień np. z nr 1 (klimatronik). Miałem tak samo. Wymieniłem czujnik, sprawdziłem wiązkę a okazał się zaśniedziały bezpiecznik, który NIE BYŁ przepalony oraz miernik pokazywał, że jest przejście na bezpieczniku. 2. Jak nie bezpiecznik to sprawdź na kostce przy czujniku czy dochodzi jakiekolwiek napięcie na zapłonie, może wiązka gdzieś się przetarła. 3. Ostatecznie chyba wymiana czujnika. Błąd Sensor jest od komunikacji z sensorem, jest jeszcze Sensor min. Możesz jeszcze sprawdzić czy mikrostyk maski pokazuje czy jest otwarta na liczniku/fisie. Kiedyś czytałem, że to też ma powiązanie z sensorem bo otwarciem maski bez zapłonu resetujesz błąd Sensor min. Edytowane 15 Czerwca 2019 przez traczu_lca
QUATTRO 93 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2019 Czujnik wymieniony i jest ok. Olej w pierwszej kolejności sprawdzałem. Dzięki za podpowiedzi.
wrestling1000 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Ten błąd dotyczy temp oleju i winny jest czujnik oleju który szwankuje i pokazuje 130 stopni. Jakiej firmy kupiłeś ten czujnik bo też musze zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi