Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Oryginalana przejściówka przy turbinie z szybkozłączki na zwykły wąż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś otrzymałem turbinę GT1749VA nr VW 03G 145 702 K w bardzo ładnym stanie. Chcę ją zamontowac do ojca Passata B4 AFN. I oto ciekawostka - wraz z turbiną otrzymałem oryginalną część 038 131 111 J - czyli oryginalną przejściówkę z szybkozłączki na wąż z opaską. Ma ona dodatkowo wbudowany wewnątrz najprawdopodobnie tłumik szmerów przepływu.

Nie wiem ile kosztuje ta część, ale przy SWAP-ie turbiny na mocniejszą odpada problem poszukiwania przejściówki. Na zdjęciach brakuje jeszcze uszczelki dwuwargowej bo była uszkodzona - muszę ją dokupić.

0d595e9f61547315m.jpg

fef425e8aa1ea812m.jpg

567627ef85499006m.jpg

f76fd8f0485837d5m.jpg

aba825dde7c4b1d6m.jpg

Opublikowano

nie ograniczy to przepływu????????

Opublikowano
  • Autor

nie ograniczy to przepływu????????

A jakiej średnicy jest wyjście z turbiny sprężonego powietrza? :cool1:

Opublikowano

Chyba dobrze wymyśliłeś, wg ETKI nazywa się to tłumik, występuje w ASZ no ale nie wiem czy podać cenę..., ponad 700,-zł (ASO)

Opublikowano

jek chcesz to ci to badziewie sprezentuje bo zmienilem na kkk od 170 kuni i mi to sie wala w garazu. a tak poza tym mam tubinke od avf ori jak ktos kce :)

Opublikowano
  • Autor

Turbina, którą kupiłem była od A4 B7 jakiś ostatni wypust, bo same turbo jest 2007 rok produkcji i ma wejście na czujnik EGT. W nim siedziała te przejściówka. Na Allegro znalazłem taką przejściówkę razem z wężem:

45cefcfdf6ee8c5fm.jpg

Opublikowano

kiedys jak zmienialem u siebie turbo na te od AWX-a to interesowalem sie taka szybkozlaczka ... czy to wymontowana z ori weza czy tez sama .. ale cena za takie ustrojstwo mnie wyleczyla [ASO a nawet na allegro] ... :wink4:

zastosowalem domorobke za 50 zl ... :wink4::good:

Opublikowano

Siemka

A ja przypominam że jakby ktoś chciał to mam robione na wymiar takie złączki z utwardzonego aluminium:

1.jpg2.jpg

3.jpg4.jpg

Wystarczy wkręcić śróbki i odpowiednio je przypiłować.

Towar sprawdzony u wielu klubowiczów i innych tuningowców a przede wszystkim u Rogala który juz ze 20szt ode mnie zakupił :wink4:

Jakby ktoś chciał to proszę o kontakt :)

Opublikowano

Kowicz to ja poproszę :)

Opublikowano

Ja niedawno zakupiłem taką przejsciówke od kolegi Kowicz eleganckie wykonanie :good: Piękna była by sprawa jak by ktoś robił gotowe orurowanie do Fmic zeby kupić i odrazu zamontować można było :kox: oczywiscie za dobry pieniądz :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kowicz tak z ciekawości ile cenisz to cudo? Jakie to "utwardzone" aluminium - dural?

Zdjęcia tej oryginalnej podałem jako ciekawostkę bo dostałem ją gratis z turbiną :decayed:

Opublikowano

Kowicz tak z ciekawości ile cenisz to cudo? Jakie to "utwardzone" aluminium - dural?

Zdjęcia tej oryginalnej podałem jako ciekawostkę bo dostałem ją gratis z turbiną :decayed:

Ja kupowałem z alegro

http://www.allegro.pl/item584322414_przejsciowka_redukcja_turbo_awx_asz_afn_inne.html

dla forumowiczów przesyłka gratis :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

Ja również kupiłem i wszystko jak na zdjęciach :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby ktoś sobie życzył przejścióweczkę to mam jeszcze kilka sztuk :wink4:

Cena niestety trochę podskoczyła ale myslę że i tak jest okazyjna.

Pozdro

• 1 rok później...
Opublikowano

a ma ktoś nr tej uszczelki? założył bym taką oryginalną bo znajomemu trochę puszcza :wallbash:

Opublikowano

a ma ktoś nr tej uszczelki? założył bym taką oryginalną bo znajomemu trochę puszcza :wallbash:

jak dobrze pamietam to ten numer

3C0145117

Opublikowano

dokładnie ten nr kowi :notworthy: (sprawdziłem w googlech) dzięki, wracam do dłubania :wallbash: