Opublikowano 14 Marca 200917 l Dziś otrzymałem turbinę GT1749VA nr VW 03G 145 702 K w bardzo ładnym stanie. Chcę ją zamontowac do ojca Passata B4 AFN. I oto ciekawostka - wraz z turbiną otrzymałem oryginalną część 038 131 111 J - czyli oryginalną przejściówkę z szybkozłączki na wąż z opaską. Ma ona dodatkowo wbudowany wewnątrz najprawdopodobnie tłumik szmerów przepływu. Nie wiem ile kosztuje ta część, ale przy SWAP-ie turbiny na mocniejszą odpada problem poszukiwania przejściówki. Na zdjęciach brakuje jeszcze uszczelki dwuwargowej bo była uszkodzona - muszę ją dokupić.
Opublikowano 14 Marca 200917 l Autor nie ograniczy to przepływu???????? A jakiej średnicy jest wyjście z turbiny sprężonego powietrza?
Opublikowano 15 Marca 200917 l Chyba dobrze wymyśliłeś, wg ETKI nazywa się to tłumik, występuje w ASZ no ale nie wiem czy podać cenę..., ponad 700,-zł (ASO)
Opublikowano 15 Marca 200917 l jek chcesz to ci to badziewie sprezentuje bo zmienilem na kkk od 170 kuni i mi to sie wala w garazu. a tak poza tym mam tubinke od avf ori jak ktos kce
Opublikowano 15 Marca 200917 l Autor Turbina, którą kupiłem była od A4 B7 jakiś ostatni wypust, bo same turbo jest 2007 rok produkcji i ma wejście na czujnik EGT. W nim siedziała te przejściówka. Na Allegro znalazłem taką przejściówkę razem z wężem:
Opublikowano 15 Marca 200917 l kiedys jak zmienialem u siebie turbo na te od AWX-a to interesowalem sie taka szybkozlaczka ... czy to wymontowana z ori weza czy tez sama .. ale cena za takie ustrojstwo mnie wyleczyla [ASO a nawet na allegro] ... zastosowalem domorobke za 50 zl ...
Opublikowano 16 Marca 200917 l Siemka A ja przypominam że jakby ktoś chciał to mam robione na wymiar takie złączki z utwardzonego aluminium: Wystarczy wkręcić śróbki i odpowiednio je przypiłować. Towar sprawdzony u wielu klubowiczów i innych tuningowców a przede wszystkim u Rogala który juz ze 20szt ode mnie zakupił Jakby ktoś chciał to proszę o kontakt
Opublikowano 16 Marca 200917 l Ja niedawno zakupiłem taką przejsciówke od kolegi Kowicz eleganckie wykonanie Piękna była by sprawa jak by ktoś robił gotowe orurowanie do Fmic zeby kupić i odrazu zamontować można było oczywiscie za dobry pieniądz
Opublikowano 16 Marca 200917 l Autor Kowicz tak z ciekawości ile cenisz to cudo? Jakie to "utwardzone" aluminium - dural? Zdjęcia tej oryginalnej podałem jako ciekawostkę bo dostałem ją gratis z turbiną
Opublikowano 16 Marca 200917 l Kowicz tak z ciekawości ile cenisz to cudo? Jakie to "utwardzone" aluminium - dural? Zdjęcia tej oryginalnej podałem jako ciekawostkę bo dostałem ją gratis z turbiną Ja kupowałem z alegro http://www.allegro.pl/item584322414_przejsciowka_redukcja_turbo_awx_asz_afn_inne.html dla forumowiczów przesyłka gratis :notworthy:
Opublikowano 17 Marca 200917 l Ładna cena :polew: :polew:widze że kolega zainwestował - jak kupowałem to takich fajnych fotek nie było :confused4: http://www.allegro.pl/item584322414_przejsciowka_redukcja_turbo_awx_asz_afn_inne.html Potwierdzam wszystko pasuje w 100%
Opublikowano 2 Kwietnia 200917 l Jakby ktoś sobie życzył przejścióweczkę to mam jeszcze kilka sztuk Cena niestety trochę podskoczyła ale myslę że i tak jest okazyjna. Pozdro
Opublikowano 9 Marca 201115 l a ma ktoś nr tej uszczelki? założył bym taką oryginalną bo znajomemu trochę puszcza
Opublikowano 9 Marca 201115 l a ma ktoś nr tej uszczelki? założył bym taką oryginalną bo znajomemu trochę puszcza jak dobrze pamietam to ten numer 3C0145117
Opublikowano 9 Marca 201115 l dokładnie ten nr kowi (sprawdziłem w googlech) dzięki, wracam do dłubania