Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8 ADR] Mój nowy nabytek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A 4 B5 ADR 1.8

rocznik 1995.

Wyposażenie:

-2PP

-ABS

-Klimatronic

-szklany szyberdach elektryczny

-el.szyby przednie

-el.lusterka (niebieskie wkłady)

-centralny zamek z domykaniem szyb i szyberdachu z klucza

-welurowa tapicerka

-hak (niestety-ale taki kupiłem)

-fabryczne radyjko GAMMA

-fajny lakier grafit metallic

Dopiero skończyłem całą procedura rejestracji (bo przyjechał na kołach z Niemiec) i od jutra śmigam już na polskich blachach.

Oto fotki (jeszcze na tablicach niemieckich):

c633d44fbd3ab4a2m.jpg d391d0b1f905d434m.jpg 896c297336e47a4fm.jpg

3a74dc7d36f4eaf6m.jpg 0481554f9fffce38m.jpg

Marzy mi się troszkę pozmieniać w wyglądzie autka:

inne lampy z przodu i z tyłu,alu felgi i inny wydech ale na to musze pozbierać finanse.

Pozdrawiam

Opublikowano
Marzy mi się troszkę pozmieniać w wyglądzie autka:

inne lampy z przodu i z tyłu,alu felgi i inny wydech ale na to musze pozbierać finanse.

Ładna bryczka, felgi kup w pierwszej kolejności

Opublikowano

Ogolnie ładnie zachowana seria :wink: kilka zmianek stylistycznych i malinka :wink:

Opublikowano

bardzo ładna :a4fan:

Opublikowano

ładna seryjka, ale masz rację - lampki i fele by się przydały :cool:

skąd z Grudziądza jesteś ? (moje rodzinne miasto... :wink: )

54.gif

Opublikowano

bardzo ładny kolorek :cool:

Opublikowano

klamki i lusterka pomaluj na kolor karoserii :wink:

Opublikowano

Fajny kolor wyposazenie OK tylko maly lifting i bedzie duzo lepiej wygladac:)

Opublikowano
  • Autor

macie rację lusterka i klamki malnę w pierwszej kolejności ,a za alu felgami się powoli rozglądam .Jaki rozmiar jest najbardziej optymalny? 15" czy 16" i jakie laczki 195 czy 205 ?

Podobno Dunlopki sa dobre .

Opublikowano
15" czy 16"?

Ja śmigam na ori "deseczkach" 16'' i autko wygląda bardzo dobrze :wink: Bardzo fajny kolorek autka masz, miałem kupić kombiaczka w takim kolorku i z chromowanymi relingami - świetnie wygląda takie połączenie :exclaim: ale pod względem technicznym mi autko nie odpowiadało :confused: Ale ogólnie ładne autko masz, małe zmiany i laleczka :wink:

Opublikowano

Fajny sedanik, kolor mój ulubiony :wink:

Jak ją dopieścisz będzie całkiem miodzio :a4fan:

Opublikowano

ładna :a4fan: jak kazda :wink:

15" czy 16" i jakie laczki 195 czy 205 ?

Podobno Dunlopki sa dobre .

ja jezdze na 16' oponki dunlopa 205/55 przyjemnie sie jezdzi i wygladaja tez spoko :smile:
Opublikowano

Fajna fajna i zadbana tak jak koledzy radzą felunie, lampy II lift i będzie super :a4fan:

Opublikowano

felunie i bedzie git

Opublikowano

Mam identyczną tylko 97 , myślę że felgi 16'' są najlepsze, wydech też można dodać sportowy. No i reflektory sam sie przymierzam do wymiany.

IMG_5224pop2.jpg

Opublikowano
  • Autor

Udało mi sią kupić tanio alufelgi.Co prawda 15" ale oryginalne od Audi Ronal-Audi 7J x 15 H2 ET 45 z oponkami 205/60 X 15 .Felgi są teraz polerowane bo niestety były widoczne ślady od użytkowania zimowego-czyli sól.Oto fotka takich samych z ebaya:

2daed826f59e4e33m.jpg

Opublikowano
2PP

z tego co wiem to A4 z 1995 roku nie mała poduszki dla pasażera montowanej seryjnie.chyba że twoja niunia ma ją zainstalowaną extra.

Opublikowano
2PP

z tego co wiem to A4 z 1995 roku nie mała poduszki dla pasażera montowanej seryjnie.chyba że twoja niunia ma ją zainstalowaną extra.

nie spotkałem jeszcze sie z A4 które by miało jedną poduszkę jeśli posiadasz gdzieś zdjęcie takiej deski to ja chętnie obejrze :wink: A wracając do tematu to samochód jak dostanie felge to przejrzy :a4fan:

Opublikowano

Fajna bryczka do dopieszczenia :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Moja niunia ma fabrycznie 2 PP a nawet właściciel zmienił poduszkę kierowcy w ramach akcji Audi w 1997 (48D7-wymiana poduszki kierowcy wg kodu Audi) co ma swoje odzwierciedlanie w książce serwisowej.Ogółem takich akcji Audi było 4 do 1998 roku,widocznie wyczaili jakies wady,ale ten co go użytkował w Niemczech dbał o przeglądy,nawet pod maską są naklejone paski z datami przeglądu klimy i wymiany oleju.

Zmieniając temat nieco aluski dopieszczam choć przyznaję że to robota dla cierpliwego człowieka.Męczę sięz tym już prawie tydzień ale mam jedną wypolerowaną i sąsiad spoglądą z zazdrością.Drugi raz chyba nie dałbym się namówić na polerkę paluszki bolą i są pozdzierane od papieru ściernego. Polecam do zdzierania powłoki lakierniczej z felg Scansol ale radzę założyć maseczkę na nosek bosmrodzik taki że główka boli.No i ma tą zaletę że czyści do gołego alu. Jako pastę polerską polecam specjalną do aluminium dostępną w sklepach z elektronarzędziami .mnie ta przyjemnośc kosztowała 14 złotych ,ale efekt super. pod koniec tygodnia wkleję fotki z założonymi aluskami.

Mam pytanko czy te felgi nie będą za bardzo wchodziły do środka?? ma ET 45 i czytałem że moga wadzić o zawieszenie ale wolę się zapytac czy czasem nie kupić dystansów.