aju Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 pali się wam ikona olejarki i napis sensor? to jest od ciśnienie oleju czy temp? bo mam dwa pomysły
mrogal Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 pali się wam ikona olejarki i napis sensor? to jest od ciśnienie oleju czy temp? bo mam dwa pomysły poziom albo cisnienie temperature idzie latwo zrezac
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 pali się wam ikona olejarki i napis sensor? to jest od ciśnienie oleju czy temp? bo mam dwa pomysły Pali się napis sensor i nie działa wskaźnik temp. oliwy, a że w tym zegarze idzie to w ten sam pin to kupa... dałoby radę kupić pipkę mierzącą temp. i wkręcić w górna cześć co wkręcamy puchę filtra, ale błąd "sensor" w tym liczniku nie zniknie Są dwa wyjścia... albo wsadzać właśnie ten czujniczek zwany sensorem i zalać go oliwą, albo szukać nowej miski olejowej z miejscem na ten sensor, bo w autach przedliftowych takiego cudaka nie było. Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem Albo druga opcja, oszukać i wsadzić jakiś generator napięcia, żeby zlikwidować błąd, ale temp. nie pokaże I bida... poziom albo cisnienie temperature idzie latwo zrezac Nie w tym zegarze Co sam dobrze wiesz
mrogal Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 pali się wam ikona olejarki i napis sensor? to jest od ciśnienie oleju czy temp? bo mam dwa pomysły Pali się napis sensor i nie działa wskaźnik temp. oliwy, a że w tym zegarze idzie to w ten sam pin to kupa... dałoby radę kupić pipkę mierzącą temp. i wkręcić w górna cześć co wkręcamy puchę filtra, ale błąd "sensor" w tym liczniku nie zniknie Są dwa wyjścia... albo wsadzać właśnie ten czujniczek zwany sensorem i zalać go oliwą, albo szukać nowej miski olejowej z miejscem na ten sensor, bo w autach przedliftowych takiego cudaka nie było. Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem Albo druga opcja, oszukać i wsadzić jakiś generator napięcia, żeby zlikwidować błąd, ale temp. nie pokaże I bida... poziom albo cisnienie temperature idzie latwo zrezac Nie w tym zegarze Co sam dobrze wiesz sam na gorze napisales ze mozna podpiac czujnik temperatury
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 sam na gorze napisales ze mozna podpiac czujnik temperatury Ale błąd "sensor" nie zniknie i nie mam pewności czy zacznie działać poprawnie Przecież sam widziałeś że to ten sam pin do temp. oliwy i do poziomu, jeden ten sam czujnik za to odpowiada w tym liczniku: "sensor". Błąd z licznika nie zniknie po podpięciu tego wkręcanego czujniczka, a temp. być może zacznie działać, dołożenie do tego jeszcze generatora napięcia spowoduje zaburzenia działania tego czujnika temp. Przynajmniej tak mi się wydaje. A może to wcale takie trudne nie jest jak się wydaje :gwizdanie: I jest jakiś inny szczegół istotny w tej sprawie
aju Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a nie można kupić tego czujnika, zrobić na niego miejsce, ludzie nie tak miski przerabiają i po sprawie?
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a nie można kupić tego czujnika, zrobić na niego miejsce, ludzie nie tak miski przerabiają i po sprawie? koszt czujnika ok. 80-100 zeta, rzeźba w misce... pojawią się nieszczelności... Chyba wolę generator napięcia za 20-30 zł
aju Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ale przy generatorze pupa z temp oleju tak?
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ale przy generatorze pupa z temp oleju tak? skoro jest tylko jeden wspólny pin to raczej tak... chyba że się mylę
aju Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ee to lipton, ja bym tak nie robił :gwizdanie: jak rezać to do końca.... to jak byś dymał panienkę i skończył bez przelewu
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ee to lipton, ja bym tak nie robił :gwizdanie: jak rezać to do końca.... to jak byś dymał panienkę i skończył bez przelewu Ty się zapytaj większości osób na tym forum, które zakładały FISik w swoim aucie, ile rzeczy z tego FISa mają podpiętych pod masę... :gwizdanie: Na poziomie oliwki mi nie zależy ale temp. by się przydała
A-rek Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma
Armi Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma Ciekawe jak to cenowo wychodzi. Czy bardziej opłaca się czujnik + rzeźba w misce AFN czy kupno miski AVG Będę musiał po szrotach pojeździć i może coś się wyrwie.
rafalekx Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Będę musiał po szrotach pojeździć i może coś się wyrwie. Jak uda Ci się dorwać dwie sztuki to bierz
topor Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma to dlatego u mnie trybi :gwizdanie:
Kowi87 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma to dlatego u mnie trybi :gwizdanie: Jak dobrze mieć FISa w serii
mrogal Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma to dlatego u mnie trybi :gwizdanie: Jak dobrze mieć FISa w serii jak dobrze miec fisa
A-rek Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie wiem czy AVG ma miskę z sensorem ma to dlatego u mnie trybi :gwizdanie: Jak dobrze mieć FISa w serii jak dobrze miec fisa jak dobrze wogole cos miec
Mathis Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Dobrze mieć, ale chyba przyjemność z rezania jest niezastąpiona
Armi Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Audik wrócił z wakacji - 1000km a spalił tylko 3/4 baku :gwizdanie: Jeden z lepszych momentów - przyjechałem do domu wczasowego w Zakopanem a tam zaparkowana jeszcze jedna A4 z naszymi ramkami Bardzo miło było poznać Osetti Zrobiłem parę zdjęć (szału nie ma ale przynajmniej widać jak teraz wygląda):
Rekomendowane odpowiedzi