dominik7333 Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 Witam , mam audi a4 b6 1.9 tdi 130 km Przy plynnej jezdzie auto szarpnie i puszcza czarny dym , i teraz coraz czesciej dymii szarpie , ubywa olej , w dolotach jest minimalny olej , turbina nowa wymieniana 50 tys km wczesniej Na komputerze zero bledow, wszystko ok gdzie szukac przyczyny ? Czyzby turbo siadalo ?
adamm_85 Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 Kiedyś miałem A3 1.9tdi 110km. U mnie dymił z powodu nieszczelnośći chłodniczki oleju. Musiałem wymienić 2 uszczelki. Po tym zabiegu zero puszczania dymku.
dominik7333 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Opublikowano 9 Września 2019 A tez Ci szarpalo podczas jazdy ?
KINIAM Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 Godzinę temu, dominik7333 napisał: 1. Przy plynnej jezdzie auto szarpnie i puszcza czarny dym , i teraz coraz czesciej dymii szarpie , ... 2. komputerze zero bledow, wszystko ok gdzie szukac przyczyny ? 1. jak szarpnie, zadymi to przy jakich obrotach ? i jest to raz i potem płynnie czy też czkawka ?. 2. komputer powinien pokazać nawet chwilowe anomalie, super specem od tego nie jestem i sam nie robię logów dynamicznych ja wtedy za drajwera. Czego mechanicznie zasilanie paliwem-powietrzem jesteś pewien w silniku poza znakiem zapytania dotyczącym turbiny, wirnik wykazuje cokolwiek ?.
dominik7333 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Opublikowano 9 Września 2019 11 minut temu, KINIAM napisał: 1. jak szarpnie, zadymi to przy jakich obrotach ? i jest to raz i potem płynnie czy też czkawka ?. 2. komputer powinien pokazać nawet chwilowe anomalie, super specem od tego nie jestem i sam nie robię logów dynamicznych ja wtedy za drajwera. Czego mechanicznie zasilanie paliwem-powietrzem jesteś pewien w silniku poza znakiem zapytania dotyczącym turbiny, wirnik wykazuje cokolwiek ?. Jest to ok 1,5-1,7 tys obrotwo , i nie jest to jednorazowe , zdza sie kilka razy w trakcie jazdy Po sprawdzeniu przez komputer nic nir wykazalo ale jak mechanik sie przejechal i podlaczyl jeszcze raz to przeplywomierz wyskoczyp
dominik7333 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Opublikowano 9 Września 2019 Wirnik nie ma zadnych luzow ,i nic nie wykazuje
kamil-vag Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Zrób log dynamiczny 003+008+011 z tego szarpania Możesz dorzucić drugi 013+018+023 (też dynamicznie)
Rekomendowane odpowiedzi