inomi13 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Kilka dni temu przestał działać mi tempomat. Sprawdziłem vagiem kanał 6 i w drugiej tabeli pokazuje kod symbolizujący wciśnięty pedał sprzęgła, po naciśnięciu pedału hamulca zmienia się prawidłowo kod, po puszczeniu pedału hamulca pokazuje się prawidłowy kod 0000000, jednak po ponowny odpaleniu vcds wyświetla się kod wciśniętego pedału sprzęgła czy takie objawy oznaczają uszkodzony czujnik położenia sprzęgła ?
pila24 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Wygląda na to że sam sobie odpowiedziałeś i postawiłeś diagnozę.
inomi13 Opublikowano 25 Września 2019 Autor Opublikowano 25 Września 2019 Witam, wymieniłem czujnik położenia sprzęgła jednak tempomat nadal nie działa. Czy ktoś się orientuje gdzie dalej szukać problemu ? Czy jest bezpośredni bezpiecznik który odpowiada za tempomat?
kamil-vag Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Co masz w grupie 006 ? Wejdź w tą grupę i wciskaj po kolei przełączniki na manetce tempomatu, zobacz czy jest reakcja... To samo z pedałami, gaz - hamulec - sprzęgło. Zrób screen co Ci pokazuje na starcie. Manetkę masz w pozycji ON ? Do siebie ?
inomi13 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 Manetkę mam w pozycji ON. W grupie 06 w czwartej kolumnie cały czas są same zera, brak jest reakcji na manetkę. W trzeciej kolumnie zmieniają się wartości więc czujnik sprzęgła i hamulca powinny być sprawne.
kamil-vag Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Próbowałeś zrobić na nowo adaptacje w sterowniku silnika? Zrób zrzut ekranu grupy 006
Rekomendowane odpowiedzi