Opublikowano 3 Lutego 201412 l Kolego mam jeszcze jedno pytanie..lepiej kupić tarcze gładkie czy takie z dziurkami?czy różnica będzie odczuwalna? Chodzi mi o tarcze Zimmerman Standard/sport coat
Opublikowano 4 Lutego 201412 l ja na trw mam nalatane ponad 60 tyś (os przednia) teraz na tył też założyłem trw
Opublikowano 6 Lutego 201412 l Ja rowniez mam trw na obu osiach zarowno klocki i tarcze,zero problemow
Opublikowano 6 Lutego 201412 l dev powiedz mi jeszcze czy jak kupię nowe tarcze to klocki automatycznie też muszę wymienić? bo generalnie całkiem niedawno je wymieniałem i jest go jeszcze sporo.. Kolego mam jeszcze jedno pytanie..lepiej kupić tarcze gładkie czy takie z dziurkami?czy różnica będzie odczuwalna?Chodzi mi o tarcze Zimmerman Standard/sport coat
Opublikowano 6 Lutego 201412 l Jak sa jeszcze dobre to wyrownaj klocki na drobnym papierze i zakladaj
Opublikowano 10 Lutego 201412 l Kupiłem nowe klocki i tarcze BOSCH i żałuję. Brakowało dziurki do przykręcenia co powodowało odskakiwanie tarczy przy odpuszczaniu hamulca. Ehh szkoda gadać, nie polecam
Opublikowano 12 Lutego 201412 l Hejka, do autka jak z mojego profilu jakie byłyby najlepsze tarcze ? Mam zakupione nowe klocki TRW (bo tak ) i jest ewentualność że będę potrzebował też tarcz na przód 320mm. W ASO proponują ori z fabryki za 1300PLN para, ale myślę że zaproponujecie tańsze i lepsze jeśli chodzi o możliwości i ciszę, praawda?
Opublikowano 13 Lutego 201412 l OKi doki, to skumałem czytając ten temat, dzięki Pytanie jest, którą wersję, tą 'dziurkowaną' czy jakaś inną ? Jest szansa, że jak zaniósłbym je do ASO to powiedzieliby że jeśli nei ori to nie założą ?
Opublikowano 15 Lutego 201412 l Też mam taki dylemat zamówiłem Zimmermann Sport, ale potem zacząłem czytać opinie że pękają etc. Dev wiesz może coś na ten temat ? bo nie wiem czy nie zmienić na gładkie ;/ czy duża różnica jest w hamowaniu między sport a gładkimi ?
Opublikowano 15 Lutego 201412 l Po co dublujesz tekst w roznych postach ??? Tarcza sport musi dostac dobry klocek a otwory w tarczy muszą byc regularnie czyszczone. Cała tajemnica.
Opublikowano 15 Lutego 201412 l Czyli ori klocek z S4 jaki jest przy zaciskach jest dobry do tarcz sport ? czy lepiej go wymienić ? regularne czyszczenie tzn co ile mniej więcej ? pytam bo teraz czytam i czytam i sporo tych negatywnych opinii. Powiedz mi jeszcze jak możesz bo pewnie jeździłeś i na tych i na tych czy różnica jest spora w hamowaniu ?
Opublikowano 15 Lutego 201412 l Klocek ori jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Jak otwory sa zanieczyszczone to bierzesz dobre wiertło fi 4.2mm i jedziesz z każdą dziurą po kolei.
Opublikowano 15 Lutego 201412 l Chyba na głowę upadłeś. Czasami jest tak ze siadają dwa wiertła na jednej tarczy.
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Witam.Zamierzam wymienić u siebie tarcze i klocki,przód i tył.Proszę o pomoc w doborze zestawu.Autko lata głównie po autostradach.Zmieszczę się w kosztach do 1500zł?Wklejam zdjęcie wklejki z mojego auta.Kolega devastation widzę że zna się na temacie więc może pomoże mi i wyczyta dokładnie jakie tarcze potrzebuję i może ma jakiś ciekawy zestawik dla mnie.Planuję wymianę za miesiąc.
Opublikowano 19 Lutego 201412 l Masz serię 288/245 mm Jezeli masz odpowiednie koła to warto pomyslec o swapie na 320mm a na pewno minimum 312mm. To na przód a o tyle tez trzeba pomyśleć jak ganiasz po autostradach.