Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zamówiłem tarcze OZ Sport i troszke żałuje ze nie zwykle OZ bo by sporo taniej wyszło :P a nie wiem nawet czy wykorzystam takie właściwości ... wiem że do tych tarcz wypadało by założyć Ferodo DS Performence ale budżet mnie przerasta na ten moment , tarcze juz mam klocków nie, mam pytanie do kogoś kto wie z praktyki czy do tych tarcz OZ sport mogę założyć tańsze klocki hamulcowe Ferodo premier lub textar?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 586,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spokojnie możesz Ferodo Premier, odezwij się na priv po ofertę ;)

Opublikowano

Dev napisałem do Ciebie e-mail ;)

Opublikowano
Panowie zamówiłem tarcze OZ Sport i troszke żałuje ze nie zwykle OZ bo by sporo taniej wyszło [emoji14] a nie wiem nawet czy wykorzystam takie właściwości ... wiem że do tych tarcz wypadało by założyć Ferodo DS Performence ale budżet mnie przerasta na ten moment , tarcze juz mam klocków nie, mam pytanie do kogoś kto wie z praktyki czy do tych tarcz OZ sport mogę założyć tańsze klocki hamulcowe Ferodo premier lub textar?

Kup oryginalne klocki Audi do tych tarcz. Cena bardzo przystepna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy co najlepiej do 350km potworka, tryb jazdy sportowy, raczej weekendy tylko. Przód 345mm tył 288mm ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
49 minut temu, shogu napisał:

Koledzy co najlepiej do 350km potworka, tryb jazdy sportowy, raczej weekendy tylko. Przód 345mm tył 288mm ?

Przód 345mm a tył minimum 300mm lub 330mm

Opublikowano
Przód 345mm a tył minimum 300mm lub 330mm

Sory złe sformułowałem pytanie, hamulce już mam 345 i 288. Szukam tarcz i klocków do takiego zestawu.

Opublikowano
Godzinę temu, shogu napisał:

Sory złe sformułowałem pytanie, hamulce już mam 345 i 288. Szukam tarcz i klocków do takiego zestawu.

Tarcze przód OZ sport tył gładkie + Ferodo DS przód i tył. Powinno się poprawić

Opublikowano
Tarcze przód OZ sport tył gładkie + Ferodo DS przód i tył. Powinno się poprawić

3ed3992d81b3ac1c79d622896932832f.jpg. To te ?

Opublikowano

Wandej poszło Pw

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie potrzebuje pomocy na szybko. Audi A4 B6 2003r. 2.5tdi 163km, kod 1LT. Potrzebuje klocków i tarcz hamulcowych prawa, lewa strona przód. W serwisie wycenili naprawę na 1000zł robocizna z częściami ATE (nie podali symboli). Ja znalazłam coś takiego: tarcza hamulcowa ZIMMERMANN 100.1242.20 + klocki hamulcowe FERODO FDB1717- co sądzicie na temat takiego zestawu? Może proponujecie coś innego (trochę tańszego ale nie odbiegającego mocno jakością). Zależymi na czasie bo dzisiaj pojechałam na przegląd i niestety ale ze względu na przednie tarcze i klocki dostałam przegląd warunkowy na dwa tygodnie.

Edytowane przez morphinestar

Opublikowano
1 godzinę temu, morphinestar napisał:

Panowie potrzebuje pomocy na szybko. Audi A4 B6 2003r. 2.5tdi 163km, kod 1LT. Potrzebuje klocków i tarcz hamulcowych prawa, lewa strona przód. W serwisie wycenili naprawę na 1000zł robocizna z częściami ATE (nie podali symboli). Ja znalazłam coś takiego: tarcza hamulcowa ZIMMERMANN 100.1242.20 + klocki hamulcowe FERODO FDB1717- co sądzicie na temat takiego zestawu? Może proponujecie coś innego (trochę tańszego ale nie odbiegającego mocno jakością). Zależymi na czasie bo dzisiaj pojechałam na przegląd i niestety ale ze względu na przednie tarcze i klocki dostałam przegląd warunkowy na dwa tygodnie.

nie bierz tego badziewia od ATE

ty masz tarcze przód 312 zapodaj ferodo tarcze i klocki

http://allegro.pl/ferodo-tarcze-klocki-przod-audi-a4-b6-b7-312mm-i6865855399.html

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
6 minut temu, wyzyk83 napisał:

nie bierz tego badziewia od ATE

ty masz tarcze przód 312 zapodaj ferodo tarcze i klocki

http://allegro.pl/ferodo-tarcze-klocki-przod-audi-a4-b6-b7-312mm-i6865855399.html

i czego wciskacz kit dziewczynie do b5? Nr klocków do B6 FDB1717 w auckji masz FDB1323

Opublikowano
2 minuty temu, Wandej napisał:

i czego wciskacz kit dziewczynie do b5? Nr klocków do B6 FDB1717 w auckji masz FDB1323

nie doczytałem jaki nr ma  klocek :facepalm:

ale podałem jej tańsza alternatywę dla ATE

podejrzewam że ten zestaw z klockiem FBD1323 bedzie kosztował podobnie

Opublikowano
Teraz, wyzyk83 napisał:

nie doczytałem jaki nr ma  klocek :facepalm:

ale podałem jej tańsza alternatywę dla ATE

podejrzewam że ten zestaw z klockiem FBD1323 bedzie kosztował podobnie

Między 1323 a 1717 jest około 30zł różnicy więc na allegro jest zawsze "chłyt" marketingowy pisząc że pasuje do b6/7:wink:

Opublikowano

Andrzeju - wyprowadzając Cię z błędu - przykładowo nr OE klocków dla pierwszego lepszego B6 z kodem PR 1LB to 8E0 698 151 K a zamiennikiem tego OE jest FDB1323 ;)

FDB1717 to nr OE 4F0 698 151

Opublikowano
2 minuty temu, Wandej napisał:

Między 1323 a 1717 jest około 30zł różnicy więc na allegro jest zawsze "chłyt" marketingowy pisząc że pasuje do b6/7:wink:

aczkolwiek z tego co się orientuję to są osoby co je montują do b5,b6 i b7 i nie ma problemu z hamulcami

Opublikowano
1 minutę temu, Adam-Lewian napisał:

Andrzeju - wyprowadzając Cię z błędu - przykładowo nr OE klocków dla pierwszego lepszego B6 z kodem PR 1LB to 8E0 698 151 K a zamiennikiem tego OE jest FDB1323 ;)

Nie ma trochę tutaj to sensu dochodząc do prawdy po nr ori bo większość producentów nie robi 2 typów klocka do tych aut:wink: A 4F to C6 gdzie ten klocek wybitnie rzadko występował;)

Opublikowano
Teraz, Adam-Lewian napisał:

czyli wychodzi że można je stosować zamiennie:co:

Opublikowano
1 minutę temu, Wandej napisał:

Nie ma trochę tutaj to sensu dochodząc do prawdy po nr ori bo większość producentów nie robi 2 typów klocka do tych aut:wink: A 4F to C6 gdzie ten klocek wybitnie rzadko występował;)

Ale idąc Twoim tokiem myślenia to samo Ferodo, robiąc właśnie dwa rodzaje klocków nie wie do czego miał być 1323 a do czego 1717 ;)

Zimmermann ma dwa rodzaje i tak 21938 jest do B5 i C6 a 23018 do B6, B7 i C6 choć zamiennie jak wiadomo bezproblemowo podchodzą.

Textar też ma dwa rodzaje, podobny podział co Zimmermann, ATE natomiast klepie jeden typ, podobnie jak TRW ;)