Rampage Opublikowano 5 Października 2019 Opublikowano 5 Października 2019 Witam Czy istnieje możliwość zakupienia LEDów H4 do soczewki, gdzie obecnie mam zwykłe żarnikowe? Obecnie jest jesień i niestety niewiele widzę przy żarnikowych żarówkach. Czy można zakupić LEDy, które dadzą mi lepsze oświetlenie przy standardowym napięciu? Z góry dzięki za pomoc.
lewiatan1989 Opublikowano 5 Października 2019 Opublikowano 5 Października 2019 Godzinę temu, Rampage napisał: Witam Czy istnieje możliwość zakupienia LEDów H4 do soczewki, gdzie obecnie mam zwykłe żarnikowe? Obecnie jest jesień i niestety niewiele widzę przy żarnikowych żarówkach. Czy można zakupić LEDy, które dadzą mi lepsze oświetlenie przy standardowym napięciu? Z góry dzięki za pomoc. Kupić oczywiście możesz, ale przy ledzie szczególnie tańszym widoczność będzie gorsza i będziesz dodatkowo oślepiał innych. Poza tym jest to oczywiście niezgodne z prawem i przy kontroli może polecieć dowód no i może być problem z przeglądem.
Pomocny Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Jak słabo świeci to może wina odbłysników, ale moim zdaniem warto zainwestować w żarówki premium, Ring Xenon Ultima np, absolutnie nie kupuj żarówek z niebieską bańką, w ogóle nie ma widoczności w okresie jesiennym, a jak chcesz mieć fajny efekt, to Bosma Laser Blue, sam byłem w szoku, bo zarówki świecą na ciemny zielony, tylko dla policji się nie podobają, sam nie wiem dlaczego, robione w europie i mają homologacje
TomaszMkII Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 LED w lampie bez soczewki to będzie masakra dla kierowców jadących z przeciwka.
ElectricShock Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 Temat podobny, proponuję przeczytać i wyciągnąć wnioski. Jeśli słabo świeci, to: 1) - sprawdź ustawienie świateł 2) - sprawdź stan reflektorów (odbłyśników, szyb reflektorów, soczewek) 3) - sprawdź stan instalacji elektrycznej
Rekomendowane odpowiedzi