adadur Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 niestety nie posiadam ładowanie spr. jak odpalisz auto ... można poszukać przez kody klimatronika w którym to kanale siedzi lub podpiąć VAGa ewentualnie manualnie pomierzyć. Da ci to też pogląd czy twoje aku zostało dorżnięte przez niesprawny alternator - ale chyba nie wiesz ile lat aku siedzi w aucie wiec może to być naturalny zgon - odnajdź jego datę produkcji, najczęściej chyba są bite na klemie jak nie do na obudowie gdzieś - jak będzie miał z 7 latek to nadszedł jego koniec. Normalną ładowarką to co najmniej 10 godz. ładowania.
voytek80 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 jeśli dojdzie do kupna nowego aku to jaki kupić - widziałem że polecany Bosch Silwer S5 77Ah 780A Czy koleś na mostowej ma jakieś rabaty czy ceny takie jakie wystawia na allegro?
dziadek Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 jeśli dojdzie do kupna nowego aku to jaki kupić - widziałem że polecany Bosch Silwer S5 77Ah 780A Czy koleś na mostowej ma jakieś rabaty czy ceny takie jakie wystawia na allegro? Ma ceny takie jak na allegro - zresztą nikt nie wie jak on takie ceny może utrzymać poniżej tego co kupują sklepy
bielik Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 72 ah za boscha s4 280 zl na mostowej. a s5 to nie wiem bo mało ludzi go kupuje. wolą s4 bo tańsza. przynajmniej tak zaobserwowałem u mnie w sklepie. a prostownika niestety też nie mam :no:
kbibi Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 BOSCH SILVER S5 74AH 750A P+ 278X175X175 cena 310zł BOSCH SILVER S5 77AH 780A P+ 278X175X190 cena 330zł ale żadnego jak narazie nie mamy na stanie
voytek80 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 ok dzięki za info aku postał trochę w ciepłym i bez ładowania dał radę odpalić i nawet nie pisnął przy odpalaniu
kbibi Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 ja ma roczny aku i tez zabieram teraz do ciepłego
dziadek Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zobaczcie jaka lalka : http://otomoto.pl/audi-a4-serwis-oryginal-tylko-100tkm-C20939823.html Masakra jeżeli ten przebieg jest prawdziwy , no ale i cena też konkret
voytek80 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 niestety nie posiadam ładowanie spr. jak odpalisz auto ... można poszukać przez kody klimatronika w którym to kanale siedzi lub podpiąć VAGa ewentualnie manualnie pomierzyć. Da ci to też pogląd czy twoje aku zostało dorżnięte przez niesprawny alternator - ale chyba nie wiesz ile lat aku siedzi w aucie wiec może to być naturalny zgon - odnajdź jego datę produkcji, najczęściej chyba są bite na klemie jak nie do na obudowie gdzieś - jak będzie miał z 7 latek to nadszedł jego koniec. Normalną ładowarką to co najmniej 10 godz. ładowania. Jeśli kod klimatronika który dotyczy ładowania to:20 C to pokazuje 14,2
kbibi Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 sto lat panie Bartku :drunk: Pińcet Bartku....... :) są okazje nie ma chętnych
Buszek Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 stowa bartek u mnie dzis wpadlo cos nowego do autka :kox: :evil:
dawidos89 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam Panowie mam do was pytanko zwłaszcza do posiadaczy aut z silnikiem diesla gdzie w Elblągu tankowaliście paliwo w ostatnich dniach? I czy tankowaliście zwykły ON czy ulepszony? Czy stosujecie jakieś dodatki?
Buszek Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Siema Moj tata tankuje raz zwykly raz dynamic na lotosie
dawidos89 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 To w takie mrozy lepiej niech się przerzuci na dynamica bo zwykły ON z lotosu przy -16C się wytrąca osad a dynamic elegancki jest. Ja ostatnio zrobiłem próby pobrałem próbki paliw w słoik z Lotosu zwykły ON i Dynamic oraz z Lotos Optima, Statoil i Neste, wystawiłem za okno i wszystkie zwykłe ON zmieniają swój kolor oraz przestają być klarowne i wytrąca się osad przy -16C -17C a na wszystkich stacjach zapewniono mnie że ich paliwa krzepną przy -25C -27C. Jedyne klarowne i przejrzyste pozostaje paliwo Lotos Dynamic diesel. Dzisiaj dodatkowo po lekturze akademii parkingowych kierowców większych aut i starych drajwerów, postanowiłem spróbować dolać do próbki denaturatu który podobno wiąże wodę w paliwie i zauważyłem że w ogóle denaturat nie chce połączyć się z ON po dolaniu, denaturat skrapla się na dnie słoika czyli dużego pożytku z niego niema. Do następnej próbki dolałem trochę płynu hamulcowego DOT 4 i zobaczę co z tego wyjdzie, podobno to najlepszy sposób na nie zamarzanie paliwa kierowców z dalekiego wschodu oraz tych którzy jeżdżą na daleką Rosję gdzie panują siarczyste mrozy.
Rekomendowane odpowiedzi