xeo151 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Witam, chciałem przedstawić mój nowy nabytek A4 B7 1.8 T Quattro BFB w kolorze szarym LY7G Quartz Grey. Samochód z ostatniego wypustu czyli 2008-02-12 z potwierdzonym przebiegiem. Ostatni wpis CarFax 2018-01-16 130 257. Od 2018-10-26 tymczasowo wyłączony z ruchu w kraju do zakupu przeze mnie w 2019. Książka serwisowa, protokoły, przeglądy, faktury itp. Obecnie przebieg 151980 km i rośnie. Dane techniczne: Silnik: 1.8 T BFB 163 kM Napęd: Skrzynia Manualna 6-biegowa Rok produkcji: 2008 Pakiet S-line zewnętrzny Listwy ozdobne wnętrza S-line Pakiet chrom Radio Concert 3 + 8 głośników, subwoofer Elektryczne szyby przód Przednie fotele kubełkowe podgrzewane Elektrycznie regulowany odcinek lędźwiowy Wysuwany odcinek przednich foteli pod uda/kolana Trójramienna skórzana kierownica multi-funkcyjna Lusterko wewnętrzne fotochromatyczne 2 kluczyki Otwieranie i domykanie szyb z pilota Tempomat Klimatyzacja dwustrefowa Czujnik zmierzchu i deszczu Oświetlenie nóg z przodu i z tylu, oświetlenie drzwi od spodu przód i tył Elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka ABS, ESP Spryskiwacze reflektorów Alarm, centralny zamek, 8x Airbag wszystko prócz kurtyn na kolana. Podłokietnik przód i tył Automatyczne wycieraczki 2 komplety dywaników na lato i zimę: gumowe i welur Ogrzewanie postojowe DEFA wnętrze + silnik Felgi aluminiowe 16" Audi Po zakupie wymienione: Rozrząd Contitech - przy 138 tys Czyszczenie miski olejowej i smoka - przy 138 tys Pompa wody Hepu -przy 138 tys Pasek klinowy Contitec - przy 138 tys Napinacz paska LUK - przy 138 tys Rolka prowadząca SNR - przy 138 tys Filtr oleju MAN - przy 151980 Olej Liqui Moly TopTec 4100 5w30 - przy 151980 Cewki 4 x BERU - przy 151980 Sonda Lambda nr 1 Bosch - przy 151980 Świece NGK - przy 151980 Sprężyny tylne wzmocnione S-line Lesjofors - przy 145 tys Podkładki podwyższające sprężyn tył OEM ASO - przy 145 tys Wycieraczki przedniej szyby Valeo Nowe opony letnie GoodRide 205/55/16 Filtr powietrza i kabinowy Mann - przy 151980 Oprawka żarówek tylnej lewej lampy OEM Montaż emblematu 1.8 T Quattro Pokrowiec na kierownicę perforowana skóra Uchwyt na navi na kratkę nawiewu Baseus Podkładka typu gecko Baseus Siłowniki klapy bagażnika Stabilus made in Germany Emblemat na grill Quattro Konserwacja nadkoli Wosk w profile zamknięte klocki hamulcowe tył odboje amortyzatorów tył Sachs Zamontowana instalacja gazowa: Sterownik STAG Q-Box Reduktor STAG AC-R01 250 PS Wtryski - AC W02 Zbiornik 67 L w miejscu koła zapasowego Wlew LPG dokręcany na przejściówkę Przełącznik w tunelu środkowym Kilka zdjęć na szybko: Emblemat Quattro Grill na czarno Stare zdjęcia w chromie Kierunkowskazy dymione Nowe sprężyny tył + podkładki Wlew LPG Środek Książki Części Edytowane 30 Marca 2022 przez xeo151
Randor Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Jeśli faktycznie ma taki przebieg to gratki. Choć ja w niego wątpię. Papier przyjmie wszystko.
xeo151 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Każdy wątpi, ale papiery, carfax, protokoły serwisowe, wyciąg z urzędu komunikacji i części np. jeszcze fabryczny rozrząd, cewki i sporo innych to potwierdzają. Edytowane 9 Października 2019 przez xeo151
lewiatan1989 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 No to gratuluję zakupu! Jakaś lista modów już jest? Pozdrawiam, Darek No i bezawaryjności!
przem8 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Wszytko pięknie tylko ten kondom na kierownicy to trochę obciach Jak z dużego fiata. 2
xeo151 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Opublikowano 9 Października 2019 12 minut temu, przem8 napisał: Wszytko pięknie tylko ten kondom na kierownicy to trochę obciach Jak z dużego fiata. Jest inny fajny ze skóry perforowanej dedykowany do A4 i tak już zostanie bo szkoda kierownicy.
xeo151 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Opublikowano 9 Października 2019 30 minut temu, lewiatan1989 napisał: No to gratuluję zakupu! Jakaś lista modów już jest? Pozdrawiam, Darek No i bezawaryjności! To co miałem zrobić porobiłem, teraz pewnie jeszcze przyciemnianie szyb. Reszta na wiosnę lub lato
lewiatan1989 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 55 minut temu, xeo151 napisał: To co miałem zrobić porobiłem, teraz pewnie jeszcze przyciemnianie szyb. Reszta na wiosnę lub lato No to powodzenia i będę zaglądać - masz już dobrą bazę pod grubsze modzenie tak patrzę na zdjęcia i albo mi się wydaje albo d*pa jakoś zdecydowanie niżej stoi od przodu.
Lomax211 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Fajne autko. Trafiony zakup. Pokażesz gdzie schowałeś przełącznik od gazu(zdjęcie)? Teraz zostaje tylko modować i czerpać radość z jazdy
xeo151 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Opublikowano 9 Października 2019 7 minut temu, lewiatan1989 napisał: No to powodzenia i będę zaglądać - masz już dobrą bazę pod grubsze modzenie tak patrzę na zdjęcia i albo mi się wydaje albo d*pa jakoś zdecydowanie niżej stoi od przodu. Czytałem o tym niby zawias 1BE + butla i hak. Korekta to jakieś podkładki o czym piszą na forum. 1
xeo151 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Opublikowano 10 Października 2019 13 godzin temu, Lomax211 napisał: Fajne autko. Trafiony zakup. Pokażesz gdzie schowałeś przełącznik od gazu(zdjęcie)? Teraz zostaje tylko modować i czerpać radość z jazdy Przełącznik w tunelu środkowym 1
qruku Opublikowano 10 Października 2019 Opublikowano 10 Października 2019 20 godzin temu, xeo151 napisał: Jest inny fajny ze skóry perforowanej dedykowany do A4 i tak już zostanie bo szkoda kierownicy. Baza do modów świetna. Gratuluję zakupu Ale pomysł z tym kondomem to obciach bo do czego niby szkoda kierownicy ?
xeo151 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Opublikowano 10 Października 2019 1 godzinę temu, qruku napisał: Baza do modów świetna. Gratuluję zakupu Ale pomysł z tym kondomem to obciach bo do czego niby szkoda kierownicy ? Co kto lubi zawsze używałem w samochodach, nawet nowych i tak pozostanie
qruku Opublikowano 11 Października 2019 Opublikowano 11 Października 2019 13 godzin temu, xeo151 napisał: Co kto lubi zawsze używałem w samochodach, nawet nowych i tak pozostanie Szanuje, Twoja decyzja. A co to za czarna kropa na przednim zderzaku ?
xeo151 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Opublikowano 11 Października 2019 7 minut temu, qruku napisał: Szanuje, Twoja decyzja. A co to za czarna kropa na przednim zderzaku ? DEFA takie ogrzewanie postojowe na prąd. 1
xeo151 Opublikowano 16 Października 2019 Autor Opublikowano 16 Października 2019 Dzisiaj wpadły nowe siłowniki bagażnika bo stare już nie działały jak trzeba. Wybór padł na Stabilus made in Germany. Krosno i chińszczyzna mnie nie przekonały po zebraniu informacji.
xeo151 Opublikowano 16 Października 2019 Autor Opublikowano 16 Października 2019 Zastanawiam się jeszcze nad wstawieniem sprężyn na tył z wyższej kategorii wagowej. Obecnie mam OYL- 11 klasa wagowa. Czy przeskoczenie na o 2 klasy wagowe na 0YN - klasa wagowa 13 będzie problemem czy może lepiej założyć 12 klasę - OYM.
pila24 Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 3 minuty temu, xeo151 napisał: Zastanawiam się jeszcze nad wstawieniem sprężyn na tył z wyższej kategorii wagowej. Obecnie mam OYL- 11 klasa wagowa. Czy przeskoczenie na o 2 klasy wagowe na 0YN - klasa wagowa 13 będzie problemem czy może lepiej założyć 12 klasę - OYM. Jeżeli chcesz kupić używki to najlepiej z cabrio,i kup 13 klasę bo w wyniku eksploatacji minimum 1 klasę straciły. Ja u siebie zamontowałem z cabrio w idealnym stanie 3 klasy wyżej( moje były w biedym stanie i dodatkowo butla lpg dociskała do podłoża...) po zabiegu równo auto stoi.
xeo151 Opublikowano 16 Października 2019 Autor Opublikowano 16 Października 2019 36 minut temu, pila24 napisał: Jeżeli chcesz kupić używki to najlepiej z cabrio,i kup 13 klasę bo w wyniku eksploatacji minimum 1 klasę straciły. Ja u siebie zamontowałem z cabrio w idealnym stanie 3 klasy wyżej( moje były w biedym stanie i dodatkowo butla lpg dociskała do podłoża...) po zabiegu równo auto stoi. Właśnie również chodzi mi o obciążenie butlą LPG. Z nowych 13 są tylko Suplex i ok 100 zł droższe za sprężynę niż 12. Używki w jakiej cenie dostałeś ?
pila24 Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 52 minuty temu, xeo151 napisał: Używki w jakiej cenie dostałeś ? Komplet za 22 zł xd ale to był fart,za to wymiana 200 zł bo śruby nie do ruszenia z tyłu i spece od zawieszeń wewnętrznymi ściskami się posłużyli by zdjąć i założyć nowe.
Rekomendowane odpowiedzi