Mordeliuss Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 Witajcie, Przeanalizowałem z kolegą logi na PW i zauważył że mam sporą lukę w doładowaniu. Wrzucam dla szerszego grona może uda się Wam znaleźć coś więcej Czy turbo w BRD jest takie mułowate? Mam sporą rozbieżność między 1800-2200 obrotów. Auto faktycznie w ostatnim czasie sporo osłabło. Wrzucam do analizy logi z turbo i pompek (ktoś powie mi czemu przy pompkach nie ma wartości w 013)? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pompki BRD.pdf turbo BRD.pdf
kamil-vag Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 wrzuć logi na stronę vaglogi.pl
Mordeliuss Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 Podrzucam linki do logów i proszę o ocenę: Dynamiczny 013/18/23 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Dynamiczny 003/008/011 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
kamil-vag Opublikowano 15 Października 2019 Opublikowano 15 Października 2019 Turbo z BRD leniwie wstaje... tak już ma. Pomaga zmiana turbo czy koła kompresji... logi są OK. Ładnie trzyma Ci ciśnienie Albo musisz nauczyć się z tym żyć, albo poczytaj o mułowatym BRD i zmianie turbo... Ogólnie 2.0 TDI mają inną charakterystykę pompowania, narasta powoli, nie jak w AVF czy AWX gdzie przyrost ciśnienia jest gwałtowny, nawet z overboostem i dopiero powrót do zadanego... Mozliwe, że tuner ugrałby coś samym programem, zmieniając trochę wysterowanie N75...
Mordeliuss Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 57 minut temu, kamil-vag napisał: Turbo z BRD leniwie wstaje... tak już ma. Pomaga zmiana turbo czy koła kompresji... logi są OK. Ładnie trzyma Ci ciśnienie Albo musisz nauczyć się z tym żyć, albo poczytaj o mułowatym BRD i zmianie turbo... Ogólnie 2.0 TDI mają inną charakterystykę pompowania, narasta powoli, nie jak w AVF czy AWX gdzie przyrost ciśnienia jest gwałtowny, nawet z overboostem i dopiero powrót do zadanego... Mozliwe, że tuner ugrałby coś samym programem, zmieniając trochę wysterowanie N75... Czyli nie widzisz niedomagania i spadku ciśnienia między 1800 a 2200? A możesz mi powiedzieć dlaczego w bloku 013 mam same zera :O?
kamil-vag Opublikowano 15 Października 2019 Opublikowano 15 Października 2019 W dynamicznym nie działa korekcja wtryskiwaczy, statycznie się pokazuje cokolwiek ?
Mordeliuss Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 12 minut temu, kamil-vag napisał: W dynamicznym nie działa korekcja wtryskiwaczy, statycznie się pokazuje cokolwiek ? Hmmm w dynamicznym nie działa korekcja pompek? To dość dziwne bo przecież mogą rozjeżdzać się od danych obrotów. Z tego co pamiętam w B5 działało to i w dynamicznym i statycznym tutaj w B7 jeszcze nie sprawdzałem czy działa w statycznym.
Rekomendowane odpowiedzi