camel669 Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Witam Potrzebna pomoc. Audi A4 B7 1.8t quattro. Wyjechałem z rodzinką do Zakopanego na urlop wyjeżdżając z myjki coś strzeliło, myślałem że na kamień najechalem. Efekt taki, że nie idzie żadnego biegu wbić. Auto na biegu normalnie się toczy jakby na luzie był. Przy odpalonym aucie na połowie puszczonym sprzegle słychać ciche jakby buczenie z przodu. Ma ktoś jakieś pomysły co to mogło sie stać? Sprzęgło sie rozsypało/półośka padła? Drugie pytanie czy ktoś ma jakiegos mechanika w okolicach który by mi pomógł jutro zholować auto i zająć sie nim. Dodam, że auto dzisiaj zrobiło 300 km po górskich drogach no i niedzielny styl jazdy to to nie był Edytowane 14 Października 2019 przez camel669
Langista Opublikowano 15 Października 2019 Opublikowano 15 Października 2019 Sprzęgło normalnie pracuje, ale biegów nie potrafisz wrzucić?
camel669 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Sprzeglo normalnie pracuje, biegi wrzucam też bez problemu ale nie ma zadnej reakcji, auto stoi. Przy puszczaniu sprzegla słychać jakby buczenie Edytowane 15 Października 2019 przez camel669
Langista Opublikowano 15 Października 2019 Opublikowano 15 Października 2019 Pewnie i tak już auto odholowane.. daj znać co było przyczyną. A jak nie to dźwignik auto na lewarku i spójrz od spodu jak wygląda połączenie skrzyni i silnika. Sprawdź też jak obracają się koła.
camel669 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Opublikowano 15 Października 2019 Zgadza sie odholowane, przyczyną rozsypany prawy przegub przedni.
Rekomendowane odpowiedzi