Tomek1_2 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Mam pytania dotyczące chipa w A4 b5 1.8t AEB czy po chipie są jakieś problemy z motorem bo rozmawiałem w jednym zakładzie i powiedziano mi że motory siadają i że kolektory wydechowe pękają od wysokiej temperatury w takich samochodach i teraz zastanawiam się czy chipowac swój samochód czy dać sobie spokój z chipem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Zmień zakład , kolektory i turbo ( gorąca strona ) pękają nawet na serii. Mod zrobiony z głową nie zaszkodzi dla motoru. Podstawa to diagnostyka przed i po jak i logi przed i po plus ewentualny pomiar. Trzeba pamiętać o tym że program nie jest lekarstwem na brak mocy w serii. Edytowane 17 Października 2019 przez Tom A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1_2 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 7 godzin temu, Tom A4 napisał: Zmień zakład , kolektory i turbo ( gorąca strona ) pękają nawet na serii. Mod zrobiony z głową nie zaszkodzi dla motoru. Podstawa to diagnostyka przed i po jak i logi przed i po plus ewentualny pomiar. Trzeba pamiętać o tym że program nie jest lekarstwem na brak mocy w serii. Myślę że silnik kondycyjnie jest dobry bo w tamtym roku przeszedł remont sprzęgło też wymieniłem i turbin też regenerowalem dlatego wolałem się tu dowiedzieć jak jest z tym chipem bo trochę bylby mi szkoda jakbym przez niego silnik miał popsuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 A masz kogoś kto podejmie się grzebania w aeb? Już mało kto chce się bawić w lutowanie kości itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1_2 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 2 godziny temu, przem8 napisał: A masz kogoś kto podejmie się grzebania w aeb? Już mało kto chce się bawić w lutowanie kości itp. Słyszałem że kiedyś robił to gościo z poniatowej teraz musiałbym się skontaktować z nim czy jeszcze robi AEB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Darek ponoc się jeszcze bawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1_2 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Czy polecacie tego Darka z poniatowej dobrze robi chipy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Polecany jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1_2 Opublikowano 19 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Ma ktoś do niego jakiś namiar żeby się skontaktować z nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi