Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem. Dzieki.

Opublikowano
  • Autor

Zrobie logi i mimo wszystko poczekam az zajade do gregora.

Opublikowano
7 godzin temu, Saszka91 napisał:

Zrobie logi i mimo wszystko poczekam az zajade do gregora.

Chopie przestań spamować..

Opublikowano
  • Autor

Ogarnij sie jak nie pomagasz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.10.2019 o 18:48, Saszka91 napisał:

Elegancko. A wtryski od jakiej mocy trzeba wymienić na wydajniejsze?

Seria wtryski to max do 180 koni, żeby to miało ręce i nogi, a nie jazda jak dieslem, do tego na serii IC to trochę szkoda zachodu go pompować, bo jeden but albo temperatura powyżej 20 stopni na dworze i już spuchnięte auto. Cokolwiek więcej to 320-380cc na 210-250 koni. Co do planowanych przez Ciebie zmian to turbo wcześniej wstanie i może przeładowywać dołem przez to (co w efekcie da uboga mieszankę w tym momencie). Ale ogólnie modyfikacje wyjdą na plus po zmianie wtrysków i korekcie (jak potrzebujesz wtryski to wal na pw), tylko z kolei już wtedy turbo będzie blokowało możliwości setupu (ale to błędne koło ?

Edytowane przez DivaynEays

Opublikowano

Z innej beczki ale w temacie: Jakiej średnicy DP należy zamontować?  2,5 czy 2,75? Przy założeniu, że zostaje oryginalny wydech.

Opublikowano

Jeśli nie chcesz zbytnio zwiększać głośności wydechu to i 2.5" wystarczy pod moce rzędu 250 koni potem i tak seryjny wydech już nie wyda

Opublikowano

Dziękuję. Zatem 2,5

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Siema klubowicze. Mam logi do oceny. Nie znam sie na tym ale podejrzewam ze sie leje z wtryskow bo czuc wache jak otworze szyby. Dynamiczne i statyczne.

a4-stat-002-033-031.CSV a4-115-118-xxx.CSV a4-stat-003-020-xxx.CSV a4-stat-115-118-xxx.CSV a4.002-033.CSV a4.003.020.CSV

Opublikowano
  • Autor

Mam te ppdejrzenia o nieszczelnosci w dolocie lub turbo slabe albo to przez te wtryski mocno otwarte. 

Opublikowano
  • Autor

Oceni kyos madry?

Opublikowano
3 godziny temu, Saszka91 napisał:

Wrzuć na vaglogi albo log.malonetuning.com

Opublikowano

Logi robimy do odcinki, turbo przeładowuje lekko, mocno cofa zapłony, jakie paliwo jest lane?

Opublikowano
  • Autor

95. Co w zwiazku z tym ze mocno cofa zaplony? Czyli turbo ok?  Pomozcie chlopaki.

Opublikowano
  • Autor

Kupilem takie auto juz. Chce je doprowadzic do pozadku zeby mi nie szwankowalo, mozliwe ze ktos je katowal, a zgadniesz? A ja sie wsluc**je w prace silnika i staram sie wszystko zrobic zeby pieknie chodzilo. Licze na wasza pomoc a nie o chejty.

Opublikowano

Miałeś zrobić poprawne logi.

Więcej tematów pozakladaj i na pewno szybciej dostaniesz odpowiedź. Jakbyś chciał to już dawno posprawdzalbys co trzeba, a nie czekasz na dobre słowo. 

Opublikowano
  • Autor

Sluchaj ja pracuje. Pozno wracam i sam tego nie ogarne. Chyba po to tu jestescie zeby pomagac. Po za tym zmieniam mechanika bo nawet logow nie umie pozadnie zrobic. A wiec pomozesz czy tak bedziesz marudzil?

Opublikowano

A ja to k**wa leżę do góry brzuchem. To, że Ci ktoś raczy pomóc to jego dobra wola, a nie obowiązek. 

Kup sobie kabel, poczytaj o logach i do dzieła. 

Opublikowano
  • Autor

Wgram oryginalnego softa i zdrobie diagnostyke najpierw a pozniej reszta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie. Zdecydowalem sie wgrac ori softa u specjalisty od vag. Po wgranym sofcie stwierdzil ze motor bardzo zdrowy jak na te lata, ze to rzadkość. Po paru dniach dolalem oleju, benzy do pelna i na drugi dzien wyskoczyl check engine, blad katalizatora. Usunalem blad nakompie u mechanika, stwierdzilismy ze najlepsza opcja bedzie wstawienie downpipe i usuniecie sondy z ecu. Natomiast specjalists od vag powiedzial ze najlepiej zrobic remont silnika i wyjdzie jak z salonu bo bierze duzo oleju 100mll na okolo 1500km. Co polecacie?