Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8t tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj wymiana sondy i katalizatora niczego nie rozwiąze
 Auto bierze olej i to generuje błąd sondy
A katalogu zator się po prostu zapycha
I jak tego poboru się nie zrobi to będzie po silniku

Jest to mozliwe?

Opublikowano

100ml na 1500km? Czyli około litry na 10tys. Przecież to jest żadne zużycie, jakby brał litrę na tysiaka to już gorzej. Zmień tego specjalistę i wrzuć te logi to będzie widać czy rzeczywiście taki zdrowy silnik, który ów "specjalista" chce remontować :facepalm:

Opublikowano

No wlasnie wydaje sie ze chce mnie naciagnac bo remont 2000€ a wczesniej zostawilem 500€ za wgranie softa, pelnej diagnostyki, wymiane zaworka jakiegos od podcisnienia. Na tym bledzie kodu P0420 002 mozna smialo robic logi dynamiczne? 

Opublikowano
2 minuty temu, Saszka91 napisał:

500€

Za wgranie ori wsadu czy za program?

Skasuj błędy przed logami i można robić.

Opublikowano

Za przywrócenie motoru do stanu oryginalnego.

Opublikowano

Ok zrobie i wysle logi. Czy przy bledzie kata bo pewnie cos mu dolega lub sonda szwankuje warto wstawic downpipe i usuniecie sondy z ECu?

Opublikowano

Jak nie będziesz miał przypału z przeglądem to wstawiaj. Ja bym wybił środek i zostawił ori, pustą puchę i wyłączył sondę w ecu.

Opublikowano

A da sie downpipe zakryc pucha kata?

Opublikowano
2 minuty temu, Saszka91 napisał:

A da sie downpipe zakryc pucha kata?

Tylko po co, jak pusta pucha spełni tą samą funkcję i jeszcze sporo ojro Ci zostanie w kieszeni. Możesz kupić dp ze sportowym katem.

Opublikowano

Dp napewno zawita, polaczenie ze sportowym katem ciekawe. Pomysle nad tym, dzięki za wszystko.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Saszka91 napisał:

Dp napewno zawita, polaczenie ze sportowym katem ciekawe. Pomysle nad tym, dzięki za wszystko.

Śmiało pakuj zwykły DP bez kata. Znajomy badał mnie na szybkiego i przeszło z zapasem mimo programu i mega zapobiegawczego AFR. Jak motor zdrowy to norm nie przekroczysz nawet bez kata. Nie raz słyszałem o takich akcjach. Nie wiem tylko czy za granicą nie przyczepią się do jego braku organoleptycznie.

Edytowane przez Randor
Opublikowano

Akurat sklada sie tak ze znajomy podbije przegląd. Nie bedzie wiekrzego poboru oleju przez dp?

Opublikowano
16 godzin temu, Randor napisał:

Nie wiem tylko czy za granicą nie przyczepią się do jego braku organoleptycznie.

U nas też się czepiają jak zobaczy pięknie owiniety bandażem dp. Już powoli kończy się taka samowolka.

Opublikowano

Konieczne jest owijanie bandazem dp?

Opublikowano
Godzinę temu, przem8 napisał:

U nas też się czepiają jak zobaczy pięknie owiniety bandażem dp. Już powoli kończy się taka samowolka.

Możliwe ale u mnie się nie zapowiada póki co. Jak się zaczną czepiać na poważnie to wtedy pomyśle nad sportowym katem. Diagnostami się nie przejmuje, jeśli już to kontrolami po zaostrzeniu przepisów.

Opublikowano

Panowie pytanko o downpipe brać fi 63mm czy  73mn ?