Blachu Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 Witam wszystkich ponownie Po 8 latach spędzonych z Audi A4 B6 1.9 TDI (finalnie zrobione na 302 KM 580 Nm), przyszedł czas na zmianę - dość przypadkową... Wstawię jeszcze kilka zdjęć B6, kawał życia mojego... Obecne auto to: Skoda Superb II 2.0 tdi 170 KM 4x4 2011r CFGB Elegance Przebieg obecnie ok 153k km - ori Trochę z wyposażenia: - DPF - napęd 4x4 haldex, - reflektory bixenonowe, skrętne, z AFS, - czujniki parkowania tył, - komputer maxi DOT, - radio Bolero, - czujnik deszczu i zmierzchu, - tempomat, - skórzana kierownica czteroramienna z multifunkcją, - fotochromatyczne lusterko wsteczne, - podgrzewane, składane, fotochromatyczne lusterka boczne, - coming home, - leaving home, - podwójny wydech, - świata do jazdy dziennej led w halogenach, - podgrzewane fotele, - podłokietniki przód i tył, - lakier metalizowany 8E8E Brilliant Silver Metalic, - elektryczne fotele z pamięcią, - felgi 17". Co zrobione: - wymiana wszystkich filtrów oraz oleju na Eurol Syntence FS 0w30 + Archoil AR9100, - ori dywaniki gumowe, - opony zimowe Nokian WR A4 215/50/17, - dyfuzor zderzaka tył w czarny mat, - lakierowanie całego auta oprócz dachu (lakier był dość zaniedbany moim skromnym zdaniem ), - nowe emblematy Skody, - zakup felg na sezon letni 18" W planach: - zakup opon letnich, - profilaktyczne płukanie dpf, - sprężyny Eibach - 30 mm, - być może chip
Blachu Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 PS: B6 jest aktualnie na sprzedaż.
kufel26 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Jakie odczucia po przesiadce z b6? Bo sam stoję przed podobnym wyborem. Zastanawiam się jeszcze nad octavia 2 fl vrs.
Blachu Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Opublikowano 19 Listopada 2019 Kufel26 Różnica względem B6 jest spora. Wiele rzeczy na plus, kilka też na minus. Na plus na pewno przestrzeń w środku, a zwłaszcza z tyłu, oraz wielki bagażnik. Otwierana na dwa sposoby klapa bagażnika w sedanie też fajna sprawa. Ładne wyciszenie wnętrza. Znalezienie fajnie wyposażonej wersji nie jest wielkim problemem raczej. Jakość wykończenia też dobra. Ogólnie czuć i widać, że to trochę młodsza konstrukcja. Na minus dla superba można podpiąć komfortowe zawieszenie, jest trochę miękkie (w b6 miałem bilstein b8 i eibach sportline). Ogólnie jestem zadowolony z przesiadki
coal Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 W dniu 17.11.2019 o 23:10, kufel26 napisał: Jakie odczucia po przesiadce z b6? Bo sam stoję przed podobnym wyborem. Zastanawiam się jeszcze nad octavia 2 fl vrs. Zmiana duża z b6 które jest co by nie mówić ciasne z tyłu na superba, który oferuje mega dużą przestrzeń. Z drugiej strony zwinność w mieście czy parkowanie na pewno na korzyść audi. Superb to już zawodnik xxl, moim zdaniem jeśli nie potrzebujesz aż tak dużej przestrzeni i znajdziesz odpowiedni egzemplarz octavii myślę, że śmiało można brać
Wandej Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Szczerze to po za pojemnością ten Superb przy Twoim B6 wygląda bardzo blado. B6 ładnie zrobione wyprzedza wyglądem auta 5-7 lat młodsze. Wnętrze tego Superba jak dla mnie porażka względem B6 Edytowane 21 Listopada 2019 przez Wandej
Blachu Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Opublikowano 21 Listopada 2019 Wandej - szczerze to o Superbie II nigdy nie myślałem, nie podobało mi się to auto. Teraz też średnio mi się podoba, ale nie ma tragedii ale trafiła się przyzwoita okazja na zamianę i skorzystałem. Tymbardziej, że B6 było już praktycznie jako trzecie auto - mało jeździło, a 7k zł zjadło w pierwszym półroczu... po za tym miało już 18 lat...
Blachu Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Setup letni już skompletowany. Wpadły opony Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 235/40/18 95Y XL Dwie fotki z nocnej sesji A tak jedzie seria Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Blachu
DareQ Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Jakie wrazenia po zastosowaniu Eurol Syntence FS 0w30 i Archoil AR9100?
Blachu Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Opublikowano 2 Marca 2020 DareQ silnik pracuje gładko i cicho. Nawet po porannym rozruchu. Szybko łapie temperaturę roboczą. Po ostrzejszej jeździe szybko temperatura oleju wraca do swojej normy. Ten mix (Eurol FS 0w30 i AR 9100) jest sprawdzony i pewny. Jest kilka analiz na oil-club.pl tego mixa po przebiegu ok 10k km. Ciężko o coś lepszego do tych silników. Za dwa tygodnie robię drugi serwis olejowy i wybór jest jeden
DareQ Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Dzieki - kupilem juz ten sam zestaw ale jeszcze nie zalany
Blachu Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Mały mod - gałka biegów z Superb 3 Na dniach serwis olejowo - filtrowy: - filtr oleju, paliwa, - płukanka silnika, - Eurol Syntence FS 0W30 + Archoil AR 9100 i AR 9200v2, - słynny "ołówek" napędu pompy oleju, - filtr oraz olej do Haldexa, - olej do tylnego dyfra oraz przekładni kątowej, - olej skrzyni biegów.
Blachu Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Opublikowano 30 Marca 2020 Parę dni temu na auto położony został wosk Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax Dark Setup letni już założony:
dekiel 13 Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Fajna lymuzyna. 4 rurki robią wrażkę z tyłu, no i rób czipsa bo ciężkie toto i 4x4 więc przyda mu się moooc. 1
Blachu Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Opublikowano 30 Marca 2020 Waga jest rozsądna jak na gabaryty auta, bo 1640 kg. Wirus wpadnie do sterownika jak aktualna sytuacja uspokoi się
wielik Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Super była ta Twoja audica.. Skoda jak skoda póki co nie wyróżnia się z tłumu . Wygląda jak nieoznakowana policija Powodzenia Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez wielik
Blachu Opublikowano 6 Września 2020 Autor Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Mały update: - tarcze zimmermann, klocki brembo xtra, płyn hamulcowy - malowanie zacisków zestawem foliatec - serwis olejowo-filtrowy oraz wymiana rozrządu, pompy wody, napinacza oraz paska osprzętu Edytowane 6 Września 2020 przez Blachu
Rekomendowane odpowiedzi