Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Speech Dialogue System SDS w RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrek ale żadna z opcji Ci nie działa w SDS czy tak jak u mnie że np. nie mogę się dogadać tylko w trybie telefonu?

Opublikowano

Piotrek ale żadna z opcji Ci nie działa w SDS czy tak jak u mnie że np. nie mogę się dogadać tylko w trybie telefonu?

Ja juz sie poddałem i mam nowy program oryginalny bez SDSa

ja z telefonem sie dogaduje

a SDS jak sie do niego gadło to nic nie kumał nawet Malika nie kumał :)

nie wiem nie jest mi to az tak potrzebne :) nie chc emi sie z tym walczyć :)

Opublikowano

Ja juz sie poddałem i mam nowy program oryginalny bez SDSa

ja z telefonem sie dogaduje

a SDS jak sie do niego gadło to nic nie kumał nawet Malika nie kumał :)

nie wiem nie jest mi to az tak potrzebne :) nie chc emi sie z tym walczyć :)

żeby to działało poprawnie trzeba mieć jeszcze dykcję ang. Malika - to naprawdę ważne - mam zestaw BT obsługiwany głosowo z opcja nauki wymowy i doopa. PL całkiem odpada a mówiąc po angielsku też czasem się gubi więc często wolę paluchem machnąć niż glosem wybierać numer ( którego zresztą czasem nie pamiętam )

Opublikowano

Może malik ma bardziej brytyjski akcent niż John Cleese i dlatego :polew:

A poważnie, to ja po wgraniu sds hack'a też mam problemy z okresowym rozłączaniem się BT. Czasem się zbuntuje i w ogóle nie chce ponownie połączyć telefonu (wymagany reset komórki).

Pani ładnie komendy podaje, ale dogadać się z nią nie próbuję - żona zazdrosna jest :naughty: (a poważnie, to brak okablowania robi swoje).

Poprawna i powolna wymowa rzeczywiście ma dużo do rzeczy.

Opublikowano

...wolę paluchem machnąć niż glosem wybierać numer ( którego zresztą czasem nie pamiętam )

No ale przecież możesz znacznik sobie wrzucić do pamięci BT i z jego pomocą wywołać dany numer...

Opublikowano
  • Autor

Ja i brytyjski akcent... hehehe... dobre :polew:

Opublikowano

malika akcent bardziej pod chiński podciąga :kox:

Opublikowano

Ja i brytyjski akcent... hehehe... dobre :polew:

tak zawsze mówiłeś :polew: :polew: :polew: :polew: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Hamerykancki Piter, hamerykancki :polew: nie brytyjski EOT

Opublikowano

a hambunger :):polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Mam pytanko dotyczące RNS-E. Mam mozliwość zakupienia sprzętu ale nie jestem pewien czy jest w wresji, która pozwoli na uaktywnienie SDS? Czy ktos może mi potwierdzić w jakiś sposób czy wlepa na RNSEie i zaznaczone punkt odpowiada wersji High? Czy trzeba sprawdzic to VAGiem? W pierwszym poście jest przedstawiona identyfikacja za pomocą VAGa i tam, jak widać jest ten sam numer 8E0... tylko inne oznaczenia przy H... Na VAGu jest H50 a ja mam H54.

Ale przypuszczam, że to jest właśnie oznaczenie wersji High... :mysli: Proszę o potwierdzenie.

b88456120ca5b2e1med.jpg 2e29decd7826f07cmed.jpg

Z góry dzięki za pomoc. :hi:

Opublikowano

Grzesiu z tego co wiem każde RNS-E da się podnieść do High bo to tylko kwestia aktualizacji softu. Poza tym tą RNS-E którą znalazłeś już masz w wersji HIGH :) Zobacz wiersz który zaznaczyłeś - za RNS-E masz jak byk wpisane HIGH...

Opublikowano

Dzięki Bart za potwierdzenie moich domysłów! :gwizdanie: :good: P.S. Ten wiersz o którym mówisz to jest fotka z pierwszego posta ale może to H w moim obrazku i wlepy z mojego RNS-E może odpowiada właśnie tej wersji High... Dobrze, że da się wgrać sofcik więc chyba sprawa rozwiązana. :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,mam pytanie , czy jak w mojwj navi RNS-E mam wgrany język polski i teraz wgram SDShack to skoasuje mi sie zpolszczone menu w navi ?

Dodam że mam mape 8P0 919 884 AD z 2009 roku i soft: SW 0750

POZDRAWIAM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, SDShack skasuje Ci PL menu.

Opublikowano

Witam , pomógł by mi ktoś z takim problemem w sterowaniu radiem przez SDS-a

Jak gra radio i powiem komendę "PLAY STATION <NAME> " czyli przypisze w pamięci rns-e głosową nazwę do danej stacji np. RMFFM to jak ten znak głosowy potem skasować (pomyliłem sie w przypisaniu nazwy do stacji) albo jak wszystkie skasować ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam , pomógł by mi ktoś z takim problemem w sterowaniu radiem przez SDS-a

Jak gra radio i powiem komendę "PLAY STATION <NAME> " czyli przypisze w pamięci rns-e głosową nazwę do danej stacji np. RMFFM to jak ten znak głosowy potem skasować (pomyliłem sie w przypisaniu nazwy do stacji) albo jak wszystkie skasować ?

Pozdrawiam

Wybierz radio, wciśnij klawisz rozpoznawania głosowego i powiedz "Help".

Pani z nawigacji poda Ci wszsytkie komendy.

Opublikowano

W tym wątku nie ma, wydaje mi się, jednej ważnej informacji. Trochę mi przez to zeszło, zanim zorientowałem się o co chodzi.

Mianowicie, jeśli kodowanie navi na piątej pozycji ma cokolwiek innego niż 1 - brak telefonu, to mikrofon nie jest zasilany i SDS nie działa. Przy każdej innej cyfrze, mikrofon jest zasilany przez moduł telefonu.

Ja testując mikrofon miałem zakodowany moduł bluetooth (7) i za cholerę nie chciało to działać, przy samym tylko podłączeniu mikrofonu do pinów 1 i 7 kostki C.

Tak więc jeśli ktoś nie ma modułu bluetooth, będzie uruchamiał SDS i nie będzie mu działało, niech sprawdzi sobie najpierw kodowanie.

Opublikowano
  • Autor

Cenna informacja proton. Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej jest ktoś z Katowic lub okolic kto pomoże mi w sprawie SDS-a ?.