tvnewage Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Witam, orientuje się ktoś gdzie mogę kupić sterownik nowy ? w internecie nic nie moge znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 30 minut temu, tvnewage napisał(a): Witam, orientuje się ktoś gdzie mogę kupić sterownik nowy ? w internecie nic nie moge znaleść zalany sterownik czy inna przyczyna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 33 minuty temu, tvnewage napisał(a): Witam, orientuje się ktoś gdzie mogę kupić sterownik nowy ? w internecie nic nie moge znaleść Nie możesz u siebie wstawić nowego/aktualnego sterownika, bo nowy/aktualny sterownik wymaga nowej/aktualnej pompy i nowego zbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryciusz Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Najlepiej kupić używany sprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tvnewage Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 (edytowane) z literką D będzie okej? nie znam się ale auto z końca 2017 a model z 2018 /dostała się do niego woda znalazłem aukcje z demotażu Taurega wygląd ten sam, numery te same.. powinno działać ? Edytowane 22 Lutego 2023 przez tvnewage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 12 godzin temu, tvnewage napisał(a): z literką D będzie okej? Kolego zadaj sobie trud i przeczytaj caly temat - znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tvnewage Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 (edytowane) Chiałem mieć tylko pewność ale udało się Stary sterownik z literą B który bardzo cieżko znaleść na aukcjach żeby wygladał przyzwoicie. Znalazłem z literką D po demontażu z taurega. Przepiąłem i wszystkie błędy znikły. Co ciekawe stary sterownik nie wygladał źle tylko poprostu wilgoć mu pomogła. Jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc i za takie forum. Edytowane 24 Lutego 2023 przez tvnewage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 2 godziny temu, tvnewage napisał(a): Znalazłem z literką D po demontażu z taurega. Przepiąłem i wszystkie błędy znikły. Dzięki za info. Wygląda jednak że chyba można je zmieniać między modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamin Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Witam, Miałem u siebie 4M0 907 355 D. Postanowiłem wstawić sterownik od Q5 czyli 80A 907 355 D, ale nie wszystkie błędy dało się skasować. Na szczęście udało się wymienić na sterownik z Q7 czyli 4M0 907 355 D. Zakleiłem taśmą do klejenia membran i ... samochód jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi_kaz Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 @skaminmam chyba taką samą taśmę, ale boję się czy nie będzie działać w tym środowisku trochę jak gąbka, ja planuję użyć tylko mały kawałek zakrywający otwór. U mnie wersja z D nie zadziałała, błąd komunikacji ze sterownikiem, nie wiem czy to problem samego sterownika, czy jednak jakiś problem zgodności. Zamówiłem dokładnie taki jaki był do tej pory czyli bez żadnej literki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek333 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Witam, Poczytałem tu trochę i zdecydowałem się na wymianę sterownika. Trochę się zdziwiłem gdy się okazało że zamiast 4M0907355 mam 4M0907355B Wymieniłem na 4M0907355D niestety bez efektu. Teraz pytanie czy szukać tego z oznaczeniem 4M0907355B czy to oznacza że problem jest gdzieś indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Moźliwe, że kupiłeś uszkodzony sterownik. Wrzuć pełny autoscan a nie zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek333 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Zdjęcia zrobiłem w warsztacie przed wymianą i nic więcej nie mam. Wymieniłem sterownik i adblue nadal się swieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 To w czym problem wykonać ponownie autoscan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek333 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Niedziela... Rozumiem, że skasować błędy najpierw i liczyć że ruszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Nie skasujesz tych błędów. Najprawdopodobniej sterownik, który zakupiłeś jest także uszkodzony. Nie jesteś pierwszy i nie ostatni z takim zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek333 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Brygada!!! Kto nie ryzykuje ten nie pojedziemy szampana kupiłem uzywke na allegro tym razem 4M0907355B i śmiga jedynie błędy na kompie skasować Poczytałem że może być tak ze pompa nie współpracuje ze sterownikami D i pyklo. koszt 270 pln i 15 min roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiven Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Cześć, Wczoraj mnie też dopadł problem z adblue. Zbiornik był pełny kiedy się pojawiły, dolałem 5l do pełnego w poniedziałek. Błędy jakie się pojawiły w kolejności chronologicznej to: P20E900 Ciśnienie za wysokie P208D00 Sterowanie pompy zwarcie z plusem P208A00 Sterowanie pompy przerwa P204B00 Czujnik ciśnienia niewiarygodny sygnał P208C00 Sterowanie pompy zwarcie z minusem P20E800 Ciśnienie za niskie Dwa ostanie teraz się powtarzaj. Czy jest ktoś w stanie pomóc czy problem leży w sterowniku, wtrysku czy pompie? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) W 90% przypadków sterownik do wymiany na skutek wtargnięcia do niego wilgoci. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gapinski Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Witam problem? Zbyt niskie ciśnienie czynnika redukującego no i odliczanie od 1000 w dół teraz mam 900 oczywiście komunikat a obecnie włącza się Check silnika i jest jeden błąd dotyczący czynnika redukującego przeczytałem wszystkie posty i w 90 % wina jest po stronie sterownika adblue , płyn wlany ok 15 l , i sytuacja kiedy chciałem wykonać procedurę wypalenia dpf zapalił mi Check silnika i kod błędu 18111 dotyczący sondy pompy jonowej przerwa w obwodzie po skasowaniu nie powraca , oczywiście przy wykonaniu wszelkich procedur wypalanie nie powiodło się . W jednym z postów zostało zamieszczone zdjęcie usytuowania Sterownika z uwagi na to ze jestem już w podeszłym wieku , w swej wersji pojazdu nie jestem w stanie dokładnie określić gdzie to jest umieszczone proszę o ewentualne wskazówki, jestem już tak zmęczony tymi awariami że skłonny jestem wywalić , wykodować to całe adblue , z drugiej strony szkoda mi bo system o ile drogi w naprawach jest ciekawym rozwiązaniem .proszę o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi