Pomponiusz Opublikowano 21 Grudnia 2019 Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Witam. Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A4 1.8t. Auto nabyłem od kolegi z grupy. Jak z każdym moim autem tak i z tym planuje dłubac aby wyglądało bardziej po mojemu i inaczej niż inne na ulicy. Opis auta: Audi A4 b7 Avant 2006r 1.8t Bfb manul FWD Przebieg 250tys km Moc: 200hp 319NM Wyposażenie: -Abs -Esp -pełny kolorowy Fis -tempomat -fotele recaro podgrzewane + elektryka -kierownica sline multi 3 ramiena +chrom(chyba z b8) -czujniki zmierzchu i deszczu - czujniki cofania -czarna podsufitka -szyberdach -navigacja RNS- + zmieniark cd Modyfikacje w aucie zrobione przez poprzedniego właściciela opiszę tak z grubsza: -Grill S4 -FMIC -DP 2.75 -TIP -Wtryski sab 2.3T -Heble 320/288 -Stabilizatory s4 -zawias 1BE -dolozony pakiet sline -dokładka cupra -zrobiony porządek z podciśnieniami i innymi zbędnymi gratami pod maską. Ja narazie nic nie zmieniałem po kupnie i opłatach i wymianie rozrządu itp musiałem złapać trochę oddechu No może takie mini mody założyłem lampki Led na podświetlenie tablicy i na światła drogowe Led bo dużo jeżdżę po nocy. Obecnie uciułałem trochę grosza i rozglądam się za felgami najlepiej 19cali. W planach są - Lampy xenon lub bixenon - Czarny grill - Felgi 19" — były pompei 19 8J ET45 są 3sdm 0.01 19x8.5J ET42 - Dokładki progów(takie przykrecane) - Dyfuzor s4 - Bandarz na DP - czeka w garażua -Wszystkie listwy tzn 4x drzwi, dokładka zderzaka i listwy progowe w czarny połysk. Chciałbym zrobić jakiś przelot ale nie wiem czy gościowi z 2 dzieci wypada jeździć takim pierdziuchem - założony wydech z 2.0Tfsi, w połączeniu z Downpipe daje fajny efekt. Edytowane 6 Września 2020 przez Pomponiusz
lewiatan1989 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Graty fury! Sporo zrobione już na dzień dobry Bezawaryjności!
Mordeliuss Opublikowano 27 Grudnia 2019 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Gratuluje zakupu Oby worek pieniędzy na mody nie miał dna
Pomponiusz Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Pierwsza przymiarka felg na lato Wzór pompei 19" 8J ET45 Opony Continental Sport Contact 6 225/35 Czarny kolor trochę pomniejsza rozmiar felg, moze przemaluje na jakiś jaśniejszy. Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Pomponiusz
Adam87 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autko super Modów sporo zrobione przez poprzedniego właściciela ale i sporo przed tobą... Także powodzenia Felgi możesz pomalować w grafit. Ja mam matowe w kolorze L7ZJ
Pomponiusz Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 38 minut temu, Adam87 napisał: Autko super Modów sporo zrobione przez poprzedniego właściciela ale i sporo przed tobą... Także powodzenia Felgi możesz pomalować w grafit. Ja mam matowe w kolorze L7ZJ Dzięki:) Myślę że własnie grafit będzie dobrym kolorem, może kolor gun metal. Pobawię się plastidipem jak będzie cieplej
Mordeliuss Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 W dniu 9.01.2020 o 09:46, Pomponiusz napisał: Dzięki:) Myślę że własnie grafit będzie dobrym kolorem, może kolor gun metal. Pobawię się plastidipem jak będzie cieplej Zerknij u mnie w temacie w ostatnich stronach ;) Kupiłem felgi w podobnym kolorze o którym piszesz :)
Pomponiusz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2020 8 godzin temu, Mordeliuss napisał: Zerknij u mnie w temacie w ostatnich stronach Kupiłem felgi w podobnym kolorze o którym piszesz I to będzie odpowiedni kolor niedługo zabieram się za malowanie ale na 1 ogień idą końcówki wydechu aby nadać auto trochę pazura.
Pomponiusz Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2020 Końcówki są już na miejscu, 100mm WM sport. Chyba trochę za dużo wystaje ale montowane na szybkosci. Przy okazji wizyty na kanale potwierdziły się moje przypuszczenia, złącze elastyczne dziurawe, wjedzie odcinek z kwasu 2,5" do środkowego tłumika. 2
Klawisz-84 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 widzę już działasz ciesze się, że jesteś zadowolony, zrób hybrydę i wal pod 250KM po to przygotowałem wszystko przy silniku
Pomponiusz Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Opublikowano 29 Lutego 2020 W dniu 26.02.2020 o 14:15, Klawisz-84 napisał: widzę już działasz ciesze się, że jesteś zadowolony, zrób hybrydę i wal pod 250KM po to przygotowałem wszystko przy silniku Nie mam gdzie jeździć tymi 200ps a co dopiero 250. Jak się posypie ta turbina to wtedy hybryda będzie, chyba że coś mi się odmieni:)
papadziordzio Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 W dniu 29.02.2020 o 12:43, Pomponiusz napisał: Nie mam gdzie jeździć tymi 200ps a co dopiero 250. Jak się posypie ta turbina to wtedy hybryda będzie, chyba że coś mi się odmieni:) Moc = bezpieczeństwo i na tym pozostańmy
Pomponiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zmieniłem dystanse z 15mm na 25mm na tylnej osi, okazuje się ze prawe koło wystaje z 2-3mm za błotnik a lewe jest schowane. Sanki z tyłu mają regulacje żeby to wyśrodkować?
qruku Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kolega miał tak w Renault które było po dzwonie. Oczywiście nie oceniam ale dziwne to trochę. Oby to tylko jakaś regulacja była ? Ps. Albo załóż po jednej stronie dystans 15 mm po drugiej 25 mm i będzie cacy ?
Pomponiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Godzinę temu, qruku napisał: Kolega miał tak w Renault które było po dzwonie. Oczywiście nie oceniam ale dziwne to trochę. Oby to tylko jakaś regulacja była ? Ps. Albo załóż po jednej stronie dystans 15 mm po drugiej 25 mm i będzie cacy ? To naprawdę bardzo czarny scenariusz. Pojadę na kanał i zobaczę jak jest zbudowane zawieszenie bo jeszcze się tym nie interesowałem. Ale zauważyłem wczoraj że tuleje górnych wachaczy z tyłu są do wymiany bo sparciały.
kamelus_ Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Pomponiusz napisał: Zmieniłem dystanse z 15mm na 25mm na tylnej osi, okazuje się ze prawe koło wystaje z 2-3mm za błotnik a lewe jest schowane. Sanki z tyłu mają regulacje żeby to wyśrodkować? Tył ma regulację pochylenia. Może ktoś robił coś przy zawieszeniu i poskładał na sztukę bez robienia geometrii.
Coldfire28 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ładnie to wyglada ? Pochwal się zdjęciami środka ? Powodzenia w modach ?
Pomponiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W dniu 22.04.2020 o 12:03, Coldfire28 napisał: Ładnie to wyglada ? Pochwal się zdjęciami środka ? Powodzenia w modach ? Dzięki. Łap fotki wnętrza 1
Klawisz-84 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Jeśli dobrze pamiętam w tylnym zawieszeniu jest jakaś śruba do regulacji kąta czy coś takiego. Co do dzwona lubię takie opinie ;p A ku pamięci w tylnym zawiasie niewiele robiłem, miał wymienione amorki i sprężyny to chyba tyle. Widzę, że wymieniłeś podłokietnik ;P
Rekomendowane odpowiedzi