Seikokilla Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Przyszedł czas na wymianę tarcz i klocków z przodu w moim małym pudełku. Niestety jak to bywa nie jestem dobrze obeznany w temacie hamulców i tu pojawia się kilka pytań/problemow. Wiem że tarcza 345mm ale nie znam innych parametrów przydatnych podczas odpowiedniego doboru tarczy, to problem pierwszy. Innym jest jak to często bywa co założyć? Jaki zamontować zestaw aby być w pełni zadowolonym. Po ostatniej wymianie tarcz i klocków w innym aucie A4 B8 też tarcze 345 OZ + obecnie klocek TRW nie jestem do końca zadowolony. Dlatego teraz mam nadzieje zebrać więcej informacji. Głównie zależy mi na odpowiednio dobrej sile hamowania oraz na tym aby przy hamowaniu z większych prędkości 170+ nie dudniły, hałasowały no i nie kończyły się Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jakiś sprawdzonych zestawów szczególnie od osób, które lubią agresywniejszą jazdę Interesują mnie zarówno tarcze gładkie jak i nacinane czy nawiercane choć bardziej z tendencją na te drugie. Przy okazji jeśli ktoś posiada jakieś rzetelne informacje w temacie nacinanych bądź nawiercanych tarcz. Wyczytałem ze takie tarcze zawsze będą głośniejsze od zwykłych gładkich, czy to prawda?
Wandej Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 5 godzin temu, Seikokilla napisał: Przyszedł czas na wymianę tarcz i klocków z przodu w moim małym pudełku. Niestety jak to bywa nie jestem dobrze obeznany w temacie hamulców i tu pojawia się kilka pytań/problemow. Wiem że tarcza 345mm ale nie znam innych parametrów przydatnych podczas odpowiedniego doboru tarczy, to problem pierwszy. Innym jest jak to często bywa co założyć? Jaki zamontować zestaw aby być w pełni zadowolonym. Po ostatniej wymianie tarcz i klocków w innym aucie A4 B8 też tarcze 345 OZ + obecnie klocek TRW nie jestem do końca zadowolony. Dlatego teraz mam nadzieje zebrać więcej informacji. Głównie zależy mi na odpowiednio dobrej sile hamowania oraz na tym aby przy hamowaniu z większych prędkości 170+ nie dudniły, hałasowały no i nie kończyły się Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jakiś sprawdzonych zestawów szczególnie od osób, które lubią agresywniejszą jazdę Interesują mnie zarówno tarcze gładkie jak i nacinane czy nawiercane choć bardziej z tendencją na te drugie. Przy okazji jeśli ktoś posiada jakieś rzetelne informacje w temacie nacinanych bądź nawiercanych tarcz. Wyczytałem ze takie tarcze zawsze będą głośniejsze od zwykłych gładkich, czy to prawda? Robert daj gładkie tarcze Zimmermanna + klocki Ferodo DS FDS1629 - DS nie występuje w zacisku do golfa i A3 ale wystarczy przelutować wtyczkę bo klocek jest ten sam.
Seikokilla Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ostatnio z gładkich OZ to nie jestem do końca zadowolony dlatego te pytania. Wciąż myślę i dumam
Wandej Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 3 godziny temu, Seikokilla napisał: Ostatnio z gładkich OZ to nie jestem do końca zadowolony dlatego te pytania. Wciąż myślę i dumam To założ Brembo czy Textara. Nawiercane/nacinane na pewno głośniej będą pracować a różnicy w skuteczności nie odczujesz.
black4 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Poważnie Brembo ? Ostatnimi czasy nie cieszą się szczególnym uznaniem. Wandej tu się nie zgodzę. Po przesiadce na swap z S4 B7 (nacinane + nawiercane tarcze Rotinger GT front + Bozarto GTR tył na klockach Hella Pagid) + oplot auto staje dęba. Nie zauważam żeby setup był głośniejszy. Pozdrawiam
Wandej Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 2 godziny temu, black4 napisał: Poważnie Brembo ? Ostatnimi czasy nie cieszą się szczególnym uznaniem. Wandej tu się nie zgodzę. Po przesiadce na swap z S4 B7 (nacinane + nawiercane tarcze Rotinger GT front + Bozarto GTR tył na klockach Hella Pagid) + oplot auto staje dęba. Nie zauważam żeby setup był głośniejszy. Pozdrawiam Zagotuj to i wtedy zobaczysz czy nie będzie głosniej. Brembo ,Textar , OZ ,Ferodo , Pagid - Sprzedaję i polecam każdemu. 99% zadowolonych klientów
black4 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Pagid u nas zdaje sięue mocno niedoceniona marka a dużo dobrego o nich słyszę ? Dzięki za info? Pozdrawiam Edytowane 12 Stycznia 2020 przez black4
Dev Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 48 minut temu, black4 napisał: Pagid u nas zdaje sięue mocno niedoceniona marka a dużo dobrego o nich słyszę ? Dzięki za info? Pozdrawiam Pagid to od Dawna OE dla wielu firm motoryzacyjnych, tak samo jak Jurid, Textar, Ferodo czy Galfer. Kiedyś było jeszcze Permafuse ale już dawno nie widziałem ich podzespołów, zwykle były we włoskich Fiatach.
black4 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 No właśnie. Mam w swoim klocki Hella Pagid. Trochę pylą ale skuteczność świetna. I cenowo rozsądne, Dzięki za info, Pozdrawiam ?
Rekomendowane odpowiedzi