Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oryginalny termometr w liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie tak samo, podłączenie bez problemów, zaznaczam,ze nie podłączałem żadnego przewodu od regulacji podświetlenie, nie było takiej potrzeby, jasność podobna do innych wyświetlaczy (wskaz.km,klima)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też się udało. Wymieniałem całe zegary uk-nsi na vdo i był już wnich termometr. Zasilanie, masę i reg. podświetlania brałem z kostek przy zegarach a sygnał z klimatronika. Od pierwszego zadziałało.:wink:

Tylko mam inny problem. Po jakimś czasie zapala się kontrolka płynu chłodniczego. Na poprzednich tego nie ma a numery fabryczne te same.:kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

termometr zakupiony, osadzony i podłączony (zasilenie i masa z radia, sygnał temperatury oczywiście z klimatronika). Zadziałał od "kopa" :) Ale mam jeden problem. W ciągu dnia cyfry podświetlone są bardzo słabo. Wieczorem jest ok, ale...

Mam takie wrażenie, jakby wyświetlacz pamiętał starą moc podświetlenia z innego samochodu, gdzie był podłączony. Ale z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że ma taką w sobie pamięć. A chcę zaznaczyć, że nie posiadam w swojej audi regulacji podświetlania kokpitu (co mnie z resztą bardzo dziwi), więc nie mam jak "podkręcić"...

Czy ktoś się z tym spotkał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, jak pamięć podświetlenia w tym wyświetlaczu. On sobie świeci po prostu tak, jak fabryka go skonstruowała - najprawdopodobniej na maksa, ale może się mylę. Jak nie masz regulacji, to będzie Ci tak świecił. W dzień będzie słabiej widać, bo jest jaśniej i wydaje się, że słabiej świeci. W nocy jest odwrotnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

U mnie już działa, ale wystąpiły 3 niespodzianki.

1. Urządzonko ma 1 wyświetlacz i 10 pinów. Do tego oczywiście klima. Wszystko podłączyłem wg powyższych opisów (sygnał z klimy a zasilanie, masę i podświetlenie z kostki radia). Niestey masę zapiąłem na 6 pin wyświetlacza a nie 5, jak pisali koledzy. Na 5 pinie wyświetlacz dosłownie lekko się "tlił"- ledwo co było widać a po minucie wyświetlił +50 czy 70st i inne głupoty

2. Różnica wskazań między nowym wyświetlaczem a climatronikiem wynosi od 0,5st(wiadomo dlaczego) do 1st. Da się z tym żyć.

3. Świeci jasno jak zęby po wybielaniu :wink: A na serio to bez włączonych świateł natężenie światła wyświetlacza term. jest identyczne jak kilometrów na prędkościomierzu. Wszystko ładnie i gitara, aż zapalę światła. Całe oświetlenie standardowo przygasa a ta cholera mała zaświeca się jaśniej. Sciemnianie działa bez zarzutów i wyświetlacz ściemnia się razem z zegarami, ale i tak zawsze świeci mocniej niż cała reszta. Dodam tylko, że podświetlenie podłączyłem jak wszyscy- 4pin term.=6pin kostki radia. Próbowałem też bez tego połączenia, ale dalej świeci mocniej.

Z tym też da się zyć, ale może ktoś ma pomysł co zrobić, żeby to wyglądało jak zegary w Audi a nie jak transmiter z Allegro...:facepalm:Może coś spaprałem albo elektryka u mnie w aucia zeszpeniana, ale podłączenia pinów sprawdzałem ze 3x i na bank gra, oprócz tej masy:whistling:...

Z góry dziękuję za pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie trzeba ciągnąć kabli aż do radia.:facepalm:

Wszystkie potrzebne przewody są przy zegarach. (Nie licząc tego od czujnika temp.)

U mnie działa reg. podświetlania i przygasa po włączeniu świateł.

Opublikowano

gdzie dostane taki wyswietlacz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy ktoś z Warszawy założył by mi wyświetlacz ?:)

1463880_758320350851837_2020590329_n.jpg

Opublikowano

hehe, jestem laikiem w takich sprawach... i chciałbym żeby mi go ktoś założył ( oczywiście zapłace)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie trzeba ciągnąć kabli aż do radia.:facepalm:

Wszystkie potrzebne przewody są przy zegarach. (Nie licząc tego od czujnika temp.)

U mnie działa reg. podświetlania i przygasa po włączeniu świateł.

Zapisałeś może gdzie są które sygnały w zegarach? Tańce z miernikiem i wyciągniętym licznikiem, pod blokiem nie jest przyjemne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

czy widoczne są zdjęcia w pierwszym poście czy tylko u mnie jest coś nie tak??

Opublikowano

Fotki wygasły, także nie zobaczysz.

Opublikowano

Ha! i ja dołączyłem do grona świeżo wrezanego termometru :):banan:

Opublikowano

witam,

zakupilem termometr 10 pinowy z oryginalną wtyczką i nie zgadza mi się układ pinów. Tzn. na 1 podany jest + po stacyjce a we wtyczce to miejsce jest puste, masa na 5 i też jest puste. Jak się odnieść do tego?? wpiąć się w puste miejsca i podpąć według opisu??

---------- Post dopisany 11-01-2014 at 08:54 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2014 at 18:23 ----------

poradziłęm sobie z problemem:wink: przepiąłem piny tak jak pisze 1 plus po stacyjce, 6 masa ( w oryginalnej kostce 6 pod 1 ) i 10 sygnał z czujnika.

Wszystko śmiga idealnie:banan::banan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie zakupiłem wyświetlacz temperatury zewnętrznej na 10 pin

http://imageshack.com/a/img30/4399/bwuu.jpg

mam mały problem z podłączeniem tego wyświetlacza.

mam 4 kable w kostce :http://imageshack.com/a/img822/7160/0mqz.jpg

czarno czerwony to + idzie na pin 1

brązowy masa idzie na pin 6

brązowo żółty sygnał czujnika temp idzie na pin 3

na stole wyswietlacz tak podpięty świeci i pokazuje temp.

ale mam jeszcze kabel szaro żółty i pod jaki pin go podpiąć ??

czy może ktoś z was próbował wpiąć się tym wyświetlaczem w kostki od licznika ?http://imageshack.com/a/img191/8732/hvbv.jpg jezeli tak to niech rozpisze co i jak.

---------- Post dopisany 14-02-2014 at 11:55 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2014 at 13:29 ----------

czy ktoś pomoże ?? podłączyłem wyświetacz tak :

pin pierwszy kabel czarno czerwony (+) podłączyłem pod kostke niebieska licznika pod tego samego koloru kabel. pod radio też podpinałem i działał

pin 6 masa kabel brazowy (-) podpiąłem pod rame konsoli. jest taki ostór na srubke i tam przykeciłem masa pod radio tez podpinałęm i działa

pin 10 kabel brazowo żółty sygnał czujnika podpialem pod kostke b pin 1 klimatronika

natomiast oswietlenie podpialem takze pod kostke niebieska i tego samego koloru kabel lecz cos nie dzialao.to podpialem pod radio u mnie kabel szaro niebieski i sciamnianie działa. mino to i tak wyswietlacz swieci troche mocniej. gdy to ogarnałem ok wyswietlacz swieci pokazuje temperature ale jest mały problem. gdy odpale auto i dam gazu to wyswietlacz temperatury przygasa. gdy obroty zejda na 1 tys to spowrotem świeci ok. co może byc przyczyną tego stanu ?? nagrałem filmik jak by ktos chciał zobaczyc .

---------- Post dopisany 23-02-2014 at 23:30 ---------- Poprzedni post napisany 14-02-2014 at 11:55 ----------

Nikt nie pomoze???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jak sie wpiac pod 8 pinowa kostke?

Mam 4 kable z oryginalnej tej małej kosteczki

[IMAG0381_zpsac3469a3.jpg

Jak to podpiac bo mnie juz cos bierze^^

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a ja mam inaczej mam ori termometr w liczniku i do kostki 10 pinowej idzie 5 przewodów - te same co pisze krzysztof ale u mnie dodatkowo jest biało- niesbieski czy jakoś tak. Montuje fis i potrzebuje z tego wziąć sygnał temperatury - czy to będzie przewód brązowo-żółty?

Opublikowano

Panowie a ja mam inaczej mam ori termometr w liczniku i do kostki 10 pinowej idzie 5 przewodów - te same co pisze krzysztof ale u mnie dodatkowo jest biało- niesbieski czy jakoś tak. Montuje fis i potrzebuje z tego wziąć sygnał temperatury - czy to będzie przewód brązowo-żółty?

tak

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam kolegów.

posiadam licznik, jeger półfis bez sterowania i niestety nie wyświetla temperatury zewnętrznej, wyjołem go i znalazłem wolne nie podłączone gniazdo, jest to małe 4-ro pinowe gniazdo na dole licznika, obstawiam że od termometru ale niestety nie mam we wiązce żadnej kostki żeby go podpiąć.

I tu moja prośba o pomoc, skąd wziąć wiązkę, lub jak podłączyć żeby działało?cc276ad6b86e2f16gen.png

Edytowane przez Misial