jose65 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Nie wiem do jakiego działu to wrzucić więc daje tutaj. Proszę admina o korektę w razie potrzeby Mam następujący problem z dudnieniem przy wyższych prędkościach powyżej 100km/h. Problem pojawia się sporadycznie ale ostatnio coraz częściej. Np dzisiaj podczas jazdy na autostradzie prędkość w przedziale 100-140 km/h podczas jazdy słychać szybkie dudnienie i lekkie trzęsienie budą a przy hamowaniu dźwięk ten znacząco narasta. Patrz załączone wideo. Następnie zwalniam poniżej 100km/h i później znów przyspieszam i problem znika a czasem nie. Wydaje mi się że dźwięk dochodzi z okolic przedniego lewego koła ale ciężko to ocenić jednoznacznie. Dodam, że auto w czasie tego dudnienia nie traci mocy i wszystko jest ok mimo, że mam ostatnio problem z turbiną. 17965 Charge pressure control: Positive deviation P1557 - 35-10 - - - Intermitent Auto po ogólnym przeglądzie zawieszenia przez mechanika, niby wszystko ok. Tarcze hamulcowe proste, wymieniane z rok temu. Problem ostatnio powrócił i nie mam pomysłów VID_20200120_081659.mp4 Edytowane 20 Stycznia 2020 przez jose65
OLIVER Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Może to dziwnie zabrzmi ale posprawdzaj czy nie po puściło Ci jarzmo od hamulca w którymś kole . Miałem kiedyś w b5 podobne odgłosy i to była przyczyna ...
kamil-vag Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Albo czy któraś osłona, plastik pod spodem nie jest luźny...
Rekomendowane odpowiedzi