przemku2 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Witam Panowie, Mam problem ze swoim audi A4 B7 1.8t BFB z programem ABT. Wypadają mi zapłony na wszystkich cylindrach oraz mam błąd od turbiny za niskie doładowanie. Wszystko ma miejsce powyżej 4500 RPM .Wymieniony został zawór N75, DV podmieniałem przepływomierz. Sprawdzono szczelność dolotu oraz układu podciśnienia. Wymieniłem zawór odpowietrzający skrzynie korbowa. Ciśnienie paliwa 4 bary . Gruszka też sprawdzona zaczyna otwierać przy 0.3 bar. Nie mam już pomysłów. Może ktoś uporała się z podobnym problemem. Tutaj logi. Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
przem8 Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zrób 2+33, 3+20 i 115+118 z opiętą wtyczką od n75. To jest czysta benzyna? Zapłony wypadają tylko powyżej tych obrotów co napisałeś?
przemku2 Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Tak tylko przy ostrej jeździe. Kiedy jeździ się tak do 3500 rpm wszystko jest ok.Zero błędów.Jutro zmierzę jeszcze kompresje i jak mi się uda zrobię te logi. Auto jeździ tylko na Pb. Edytowane 19 Lutego 2020 przez przemku2
przemku2 Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Dzisiaj zrobiłem pomiar kompresji na zimnym silniku.Oto wyniki Nie udało mi sie jescze zrobic logów. Edytowane 21 Lutego 2020 przez przemku2
przemku2 Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Dzisiaj zrobiłem logi z odpiętym N75 spojrzy ktoś na logi poniżej. Po wykonaniu logów bez n75 nie było błędów wypadania zapłonów. Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Edytowane 21 Lutego 2020 przez przemku2
przem8 Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Z odpiętą wtyczką miał być tylko 115+118. Wygląda, że trzeba podciągnąć sztange wg. Powtórz dwa pozostałe logi jak powinno być i chyba pasuje zajrzeć do kata. Edytowane 22 Lutego 2020 przez przem8
przemku2 Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 Ok. dzięki za diagnozę. Źle zrozumiałem, powtórzę logi i wrzucę.
przemku2 Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 Poniżej nowe logi z podpiętym N75. Proszę o analizę. http://www.vaglogi.pl/log-002_033_iW6lTQ.html http://www.vaglogi.pl/log-003_020_LZkunin.html
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 Na podmienianym przeplywomierzu przepływ był bez zmian? Bardzo duże stuki i skoro kompresja i ciśnienie paliwa ok to zostaje zobaczyć do kata. Świece w miarę świeże?
przemku2 Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Przepływka była nowa oryginalna boscha i przepływ taki sam. Świece nowe NGK Irydowo platynowe. Cewki nowe beru. Od kata miałem kiedyś błąd o niskiej sprawności ale było to z pół roku temu. Teraz błąd się nie pojawia. Robiłem test vagiem katalizatora i sond i błędu tez nie było. No ale chyba pozostaje tylko ten kat. Myślałem jeszcze o napinaczu łańcuszka rozrządu. Ale jest cicho przy odpaleniu nawet gdy auto stoi długi czas. W aucie wzrosło spalanie gdzieś o 1 litr. I nie ma mocy powyżej 3500 . Edytowane 23 Lutego 2020 przez przemku2
przemku2 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2020 Problem rozwiązany. Przyczyną był zapchany kat. Brak jakichkolwiek błędów po wymianie na sportowy magnaflow. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi