Adam87 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 godziny temu, kamil-vag napisał: Adam mikrostyk w zamku, zimne luty na płytce albo zaśniedziały pin w kostce w słupku, ale przelotkę też możesz od niczego sprawdzić, bo kable do sterowania szybami i zamkiem są grubsze i dłużej się przecierają, a info od otwarcia idzie cieńszym... To już jutro w pracy sprawdzę sobie najpierw kable i piny bo najszybciej, a potem dalej Oby coś tu koło słupka bo najmniej roboty 2 godziny temu, dekiel 13 napisał: Adam , czy to Drammen w oddali ? Tak, Drammen
Adam87 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Niedługo do Polski, więc jakieś ,,delikatne" modziunie będą Nie za wiele, choć liste sobie zrobiłem Tak jak w pierwszym poście napisałem, że napewno hamulce do zmiany, więc z tego powodu kupiłem już fajną 17" na zimę Pozdro Będę informował na bierząco... Edytowane 18 Maja 2020 przez Adam87 1
kamil-vag Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 No ten wzór fajny na zimę ? Jakbyś coś potrzebował przy B6 to wal śmiało na messengera, bo ja to ten samochód już przerobiłem wzdłuż i wszerz hehe ? 1
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 56 minut temu, kamil-vag napisał: No ten wzór fajny na zimę ? Jakbyś coś potrzebował przy B6 to wal śmiało na messengera, bo ja to ten samochód już przerobiłem wzdłuż i wszerz hehe ? Zaraz Ci napisze ws hamulcy Czy z 288/245 na 320/288 coś jeszcze dodatkowo zmienić. Bo to spora różnica.
trepek Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Weze w oplocie daj od razu. No i jak hamulec z tylu robisz to ogarnij tez zawieche z tylu
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) 8 godzin temu, trepek napisał: Weze w oplocie daj od razu. No i jak hamulec z tylu robisz to ogarnij tez zawieche z tylu Tak się Grzesiu zrobi Niewiem co z saniami. Czy znaleźć inne??? Co z twoim awatarem?? Znikł... Edytowane 19 Maja 2020 przez Adam87
trepek Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Adam87 napisał: Tak się Grzesiu zrobi Niewiem co z saniami. Czy znaleźć inne??? Co z twoim awatarem?? Znikł... A w jakim stanie masz sanie? Ja wypiaskowalem swoje ale uziemilem w sumie samochod na 3 tygodnie. Jak bys juz szukal innych san czy cos to bierz z s4, tylne zwrotnice sa aluminiowe szkoda ze tak pozno sie o tym dowiedzialem bo sam bym do siebie takie zapodal. No znikl mi, jakis blad serwera byl i musze na nowo go wgrac. Mam nadzieje, ze go posiadam... Edytowane 19 Maja 2020 przez trepek
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 1 minutę temu, trepek napisał: A w jakim stanie masz sanie? Ja wypiaskowalem swoje ale uziemilem w sumie samochod na 3 tygodnie. No znikl mi, jakis blad serwera byl i musze na nowo go wgrac. Mam nadzieje, ze go posiadam... No właśnie, troche dlugo 3 tygodnie. Poszukam w lepszym stanie i założe te, a moje wtedy ew do regeneracji i następnym razem założę. Taki plan..
kamil-vag Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Adam, to lepiej kup drugie i powoli rób, po co wkładać jakieś uzywki i potem znowu wymieniać... Tym bardziej że to nie jest szybka robota, tylko naprawdę trochę czasu trzeba nad tym tyłem spędzić... 1
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 Aha no faktycznie. Z tymi w sumie nie ma tragedii. To zmienię hamulce a zawias juz razem z saniami. Pod koniec lata znowu bedę chciał autkiem przyjechać to wtedy się porobi resztę
trepek Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Taaa... zamienie hamulce a pozniej zawias ogarne. Tez tak mowilem jarzm odkrecic od zwrotnicy nie moglem. No i tak jakos poszlo pozniej. 1
dekiel 13 Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 320/288 dobra sprawa. Trochę cierpliwości Cię czeka przy odpowietrzaniu aby wreszcie działały jak trzeba ale załapią na pewno. Fele klawe jak najbardziej. P.S. Śmigasz na Karlskronę.? 1
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 56 minut temu, Gremlin0209 napisał: To kiedy Adaś zjeżdżasz? ? Raczej pod koniec maja czyli gdzieś za niecałe 2 tygodnie 28 minut temu, trepek napisał: Taaa... zamienie hamulce a pozniej zawias ogarne. Tez tak mowilem jarzm odkrecic od zwrotnicy nie moglem. No i tak jakos poszlo pozniej. Pffff... no tak też może być, więc bedzie grubsza zabawa... 8 minut temu, dekiel 13 napisał: 320/288 dobra sprawa. Trochę cierpliwości Cię czeka przy odpowietrzaniu aby wreszcie działały jak trzeba ale załapią na pewno. Fele klawe jak najbardziej. P.S. Śmigasz na Karlskronę.? W B7 przetrwalem odpowietrzanie to i tu da radę. Jechać będę raczej do Ystad i na Świnoujście a potem Kielce
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 19 Maja 2020 przez Adam87 1
dekiel 13 Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Fajna fota , pogoda dopisuje do tego - chociaż chłodno jak na maj w Norge. Fele ciekawie się prezentują bo nieoklepane. Przydałby sie przód w dół deczko . Edytowane 19 Maja 2020 przez dekiel 13
Mr.Joker Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 47 minut temu, dekiel 13 napisał: 320/288 dobra sprawa. Trochę cierpliwości Cię czeka przy odpowietrzaniu aby wreszcie działały jak trzeba ale załapią na pewno. Fele klawe jak najbardziej. P.S. Śmigasz na Karlskronę.? Co masz kolegi na myśli mówiąc o cierpliwosci w odpowietrzaniu? Swap czeka u mnie na odswiezenie i rwgeneracje także też przez to będę musiał przejść więc wolę wiedzieć za wczasu co mnie może czekać ?
dekiel 13 Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 2 minuty temu, Mr.Joker napisał: Co masz kolegi na myśli mówiąc o cierpliwosci w odpowietrzaniu? Swap czeka u mnie na odswiezenie i rwgeneracje także też przez to będę musiał przejść więc wolę wiedzieć za wczasu co mnie może czekać ? U mnie po trzecim odpowietrzeniu hamuj a na 100%. Pierwsze ' maszynką. drugie i trzecie 'nogą'. Są przypadki większej ilości odpowietrzeń. Gdzieś jest nawet wątek na forum o tym . 1
Mr.Joker Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Teraz, dekiel 13 napisał: U mnie po trzecim odpowietrzeniu hamuj a na 100%. Pierwsze ' maszynką. drugie i trzecie 'nogą'. Są przypadki większej ilości odpowietrzeń. Gdzieś jest nawet wątek na forum o tym . Generalnie to planuje wymieniać po jednym zacisku i blokować sobie pedal hamulca żeby płyn nie wyciekal i powietrze dostalo się do jak najmniejszej części układu tylko ze o ile z przodem sobie poradzę to z tylem muszę gdzieś i tak jechać na podnosnik bo już kiedyś próbowałem ruszyć śruby jarzm i ni hu hu. Czyli najlepiej odpowietrzyć kilka razy co i tak będę musiał zrobić żeby się gdzieś przemiescic. Taka wymiana na raty ale co dam rady to się staram sam robić ?
Adam87 Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Opublikowano 20 Maja 2020 U mnie na szczeście tylko 2 razy wystarczyło Ciekawe ile tutaj będzie trzeba...
Rekomendowane odpowiedzi