BL4CK Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Witam, zacznę od tego, że posiadam audi a4 b5 avant 99r 1.8T ANB. Moim problemem jest uszkodzony licznik, a dokładniej widać na zdjęciu jakby brakowało zasilania oraz wywala błąd DEF czyli uszkodzony wsad. U mnie w ecu oraz liczniku został usunięty immobiliser. Pierw od początku, grzebałem w aucie, wymieniałem przewody podciśnieniowe oraz n75, Odłączyłem akumulator by klemy wyczyścić oraz przed wiosna z liści, brudu kanały odpływowe przy aku. Skręciłem wszystko do kupy, podłączam aku i wchodzę do auta odpalić po czym na liczniku przestał działać obrotomierz, myślałem że czujnik w skrzyni lecz nie było to, po kilku dniach zaczęła dziać się choinka na zegarach, wszystko zaczęło wariować ( stan paliwa, temperatura, prędkość, inne kontrolki). Postanowiłem zakupić drugie zegary z takim samym oznaczeniem 8do 919 861h. Podziałały dwa dni i to samo, oddałem moje oryginalne do naprawy, które również działały trzy dni. Wina leży prawdopodobnie w elektryce, ale gdzie zacząć szukać? Wyczyściłem kostki, punkty masowe, przekaźnik, a dokładnie styki oraz wymieniłem bezpieczniki nawet przy ECU, który jeden był spalony 40A. Akumulator inny na podmianę, bez zmian. Może to być wina regulator napięcia? Czy szukać w wiązce? Dodaje filmik jak to wygląda: https://youtu.be/7a7jf7jMaAQ
BL4CK Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Opublikowano 14 Marca 2020 13 godzin temu, Fazii napisał: Masa od aqu do budy nie przegniła? Została założona dodatkowa, bez zmian :/
Fazii Opublikowano 14 Marca 2020 Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Który bezpiecznik był wywalony? Nr 7? Samochodów normalnie odpala? Edytowane 14 Marca 2020 przez Fazii
BL4CK Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Opublikowano 14 Marca 2020 Godzinę temu, Fazii napisał: Który bezpiecznik był wywalony? Nr 7? Samochodów normalnie odpala? Gdzie te bezpieczniki pod konsola kierowcy czy przy ECU? U mnie bezpiecznik był 40A maxi przy ECU spalony. Auto normalnie pali, jeździ. Wrzucę inny licznik, który działa dzień dwa i wywala jak na video.
BL4CK Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 W dniu 14.03.2020 o 11:33, Fazii napisał: Który bezpiecznik był wywalony? Nr 7? Samochodów normalnie odpala? Gdzie te bezpieczniki pod konsola kierowcy czy przy ECU? U mnie bezpiecznik był 40A maxi przy ECU spalony. Auto normalnie pali, jeździ. Wrzucę inny licznik, który działa dzień dwa i wywala jak na video.
Rekomendowane odpowiedzi