KiniaJ Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 hej sprawa moze glupia, ale moze macie jakies doswidczenia. Zaparkowalam za blisko skrzyzowania (btw parkuje tam od pol roku obok pracy) i przychodze do autka a tam bach karteczka, inni wokolo tez dostali. "W zwiazku z naruszeniem przepisow prosze o niezwloczne zgloszenie sie do komisariatu blablabla... w celu zlozenia stosownych wyjasnien. W innym przypadku zostanie skierowany wniosek do Sadu Grodzkiego." sytuacja miala miejsce w Krakowie a ja mam "obce" tablice takze pytanie czy wogole moga byc jakies konsekwencje jak sie nie zglosze. Bo zglaszajc sie na komende dostane mandat do przyjecia i podpisu:))) kolega kiedys mial podobna sytacje i podobno jesli dostajesz karteczke za szyba w innym miescie niz auto jest zarejestrowane to konsekwencji zadnych nie bedzie bo oni maja jakies lokalne bazy i sprawa moze byc ale dla osoby z tego miasta. jakies spostrzezenia?thx
soolek Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Uchronić może Cię tylko i wyłącznie zbyt dużo roboty w Policji/Straży Miejskiej. Do bazy danych ma dostęp każda jednostka - nieważne jakie miasto. Fakt, że z miejscowej szybciej ściągną dane (telefon do starostwa), ale z innego miasta także, tylko pewnie wymaga to już więcej pracy, więc możesz liczyć na szczęście, ale może Ci ono nie być dane :>
KiniaJ Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 tylko co jesli autko jest np zarejestrowane na 2wlascicieli, ktorego beda wtedy sciagac?)skoro nic nie podpisywalam to nie wiadomo kto tam parkowal, kolejna sprawa, ze zawsze ktos mogl ta kartke wyjac i nie musialam wiedziec ze dostalam jakies upomnienie. Moze byc z tym jakas zabawa, sady grodzkie itp czy olac to?
nex Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 zarejestrowane co najwyzej moze byc na wlasciciela i wspolwlasciciela. Zawiadomienie dostanie wlasciciel. Maja zdjecia zapewne wiec wyjasnienia Cie nie omina
slaweq Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie:
ykk Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie: No tak, ale oni robia zdjecia wykroczenia.. Tak czy inaczej olal bym sprawe..
nex Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie: zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie:
slaweq Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie: zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie: Powaznie?? hehe o tym to nie wiedziałem..., u nas w Resie nie widziałem, żeby np. Straz Miejska łaziła z aparatami
nex Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie: zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie: Powaznie?? hehe o tym to nie wiedziałem..., u nas w Resie nie widziałem, żeby np. Straz Miejska łaziła z aparatami straz miejska zawsze robi fotki zanim zostawią mandat, to samo kontrolerzy strefy. Bynajmniej w krk
ykk Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ma ktos namiary na ori blokade kol strazy miejskiej..?
Gość Trzeniu Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie: zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie: dokładnie tak , najpierw foto a później karteczka. Idz i powiedz że Ci się auto tam zepsuło i ktoś pomógł Ci je akurat tam zepchnąć. Kobietą jesteś to sobie dasz radę
KiniaJ Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 a to nowosc nie wiedzialm ze robia fotki:)ach ta technologia sic nie orientujecie czy sa jakies punkty za to i jaki mniej wiecej mandat. Na punktach mi bardziej zalezy bo juz drugi raz w tym miesiacu byloby doladowanie konta :> plus niezaplacony poprzedni mandat, moze wszystko pojdzie na mame:)
tomek a4 2.8 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Moja znajoma kiedys dostała taką karteczke za parkowanie- poszla na komisariat, ponabijali sie z niej troche i skonczylo sie na gadaniu. Zalezy od nastroju funkcjonariusza i bajery jaką wciśniesz...
klocu Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Przepisy obowiązują wszędzie i wszystkich kierowców niezależnie od pobytu. Jeżeli inne miasto to zajmie im to więcej czasu ale i tak Cie dojdą, a jak sprawa pójdzie do Sądu Grockiego to będzie drożej . Możesz liczyć na szczęście ale możesz się też zgłosić i coś wymyśleć próbując sie wytłumaczyć, nieraz sie udawało . Dobra bajerka to połowa sukcesu. Obecnie troszkę pozmieniali przepisy i kary są trochę droższe, a jak nam wiadomo Policja czy Straż Miejska jak będzie chciała to i tak człowieka usadzi . Wybór należy do Ciebie co zrobisz.
AIRWOLF Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 ja dostałem 2 razy już od straży miejskiej mandat za parkowanie 3 lata temu i nic nie przyszło do mnie, z wypłaty tez mi nie ściągnęli, ale może to tylko przypadek i mi się tylko takie coś przydarzyło ze zapomnieli o mnie :>
KiniaJ Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 włóż mini i sie obejdzie bez kurde za zimno:) no zobacze jak czas pozwoli to moze sie przejde, nie wiecie jak bardzo panowie na krolewskiej sa mili?:)moja znajoma tez dostala karteczke bo postawila na srodku skrzyzowania (za mna) wiec moze pojdziemy razem:) ja sie tylko obawiam jak bajera nie wypali ze jakies punkty poleca
nex Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 a co masz ich juz tak duzo że boisz się kilku dodatkowych?
KiniaJ Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 a co masz ich juz tak duzo że boisz się kilku dodatkowych? kurde kilku no mam takie szczescie ze dostaje punkty za pierdoly. No ostatnio bylo za predkosc:) chociaz....stali w znanym mi miejscu na trasie i oczywiscie zwolnilam ale kurde zdarzylam tylko do 83km/h i bah suszara i stop, bo ograniczneie do 60bylo, po negocjacjach 4pkt i symboliczna 100. Natomiast jak kiedys pedzialam 130 przy ogranicznieu do 60 to po negocjajch:) uslyszlaam "niech to bedzie Pani przed ostatni raz". A spokojnie moglam tu kilkanascie punkcikow oberwac i pare stowek:) Takze wole nie zbierac pkt jak sie da:)
morwa76 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 siema idź ,pogadaj-zapłac i nie parkuj w tym miejscu pozdro
Rekomendowane odpowiedzi